ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:183/409)

Mrożona Kawa Latte z lodami i białą czekoladą 175

dzień. A do tego wspaniały deser :) Na jedną porcję: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ew. 3 kostki lodu ok pół szklanki ziemnego mleka gałka lodów waniliowych kilka kostek białej czekolady bita śmietana Kawę zalać do połowy filiżanki gorącą wodą, ostudzić. Aby szybciej się ochłodziła wrzuciłam do niej 3 kostki lodu. Czekoladę rozpuścić w mikrofali i polać wewnętrzne ścianki szklanki, w której

Smakołyki Asi
Tartaletki bez pieczenia z malinami 176

Dziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód:  150 g herbatników 80 g masła  2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami Krem:  500 ml śmietanki 30% cukier do smaku ok 200 g świeżych malin Dekoracja: kilka kostek białej czekolady listki mięty

Smakołyki Asi
Gofry 118

letnia pogodą?.. sama nie wiem. Ale wiem jedno, że robi się je szybko, są pyszne, a sposób z czym są jedzone zależy tylko od nas! :) Czekolada, owoce a może bita śmietana? Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Smaki Natalii
Ciasto pijana śliwka 141

łyżeczka proszku do pieczenia   masa ze śliwką   suszone śliwki (5 dag)   300 g masła w temp. pokojowej   250 g nutelli   100 ml wódki   bita śmietana   500 ml śmietanki 30%   3 łyżki cukru pudru   2 usztywniacze do śmietany ( śmietn-fixy )   Sposób wykonania: Śliwki pokroić na mniejsze kawałki i namoczyć

Smaki Natalii
Powrót do źródeł w kuchni 225

której składniki spożywcze poddawane są eksperymentom fizyko – chemicznym, w warunkach bardziej laboratoryjnych, niż kuchennych. Przykładem potraw uzyskiwanych w wyniku takich eksperymentów jest: kawior o smaku pomarańczy, makaron wyglądający jak bita śmietana, oliwki w kapsułkach, lody o smaku jajecznicy czy stek z łososia w formie ptasiego mleczka. Za twórcę tego odejścia od tradycyjnie pojmowanej kuchni uważa się brytyjskiego fizyka Nicolasa Kurti

Kuchcik gotuje
Kawa mrożona na upalne dni 94

SKŁADNIKI: - zamrożone w kostkach mleko - około 4-6 kostek - zamrożone w kostkach espresso (bądź filiżanka kawy rozpuszczalnej, bądź parzonej) - 1/3 szklanki mleka schłodzonego - ewentualnie syrop smakowy, gałka lodów bądź bita śmietana Do szklanki wrzuć kostki mleka i kawy, i zalej zimnym mlekiem. Gotowe

SMYKWKUCHNI
Kawa mrożona 212

Składniki: 1/2 szkl mocnego naparu kawowego 1/2 szkl mleka kilka kostek lodu 2 łyżki lodów 1 banan do dekoracji: bita śmietana, owoce Przygotowanie: Do blendera wlać wystudzoną kawę i mleko, … Czytaj dalej Kawa mrożona

czarrna od kuchni
JAGODOWA POKUSA - PRZEPIS ZE STAREGO BLOGA 152

pracy.Zawsze mówiły - chcesz jeść to na jedzenie zapracuj - i tak to mam do dziś.A Wy?     Jagody , sloiczek domowej roboty 2 łyżki cukru 1/2 kubka małej śmietany bita śmietana   `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jagody utrzeć z cukrem.Dodać śmietanę , zmiksować.Przystroić utrzepaną bitą smietaną.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
LEKKI SERNIK NA ZIMNO Z CZARNĄ PORZECZKĄ I BORÓWKAMI 195

masę z porzeczek. Wylewamy na białą masę w tortownicy. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 -7 godzin. Gdy masy całkowicie stężeją, tuż przed podaniem ubijamy na wierzch bitą śmietanę. BITA ŚMIETANA NA WIERZCH - 250 ml śmietany 36% - łyżka czubata cukru pudru - 1 śmietan fix Dodatkowo można posypać sezonowymi owocami w całości bądź zmiksowanymi. Sernik przechowujemy w lodówce. Smacznego

SMYKWKUCHNI
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 476

też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml mleka 1 łyżka kakao bez cukru 70g gorzkiej czekolady Do ozdoby: bita śmietana przepołowione ciasteczka oreo     Spód: 1. Ciasteczka przełożyć do blendera i zmiksować ( patrz FILM ). Dodać roztopione masło, szczyptę soli, wymieszać. 2. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód w blaszce

Mała Cukierenka
Jagodowa Esmeralda 401

waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki kakao. 300g masła, 1 kieliszek likieru czekoladowego, Pianka jagodowa: 250 ml śmietany 30%, 1 szklanka jagód, 2 opakowania galaretki fioletowej, Dodatkowo: bita śmietana i jagody do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie stopniowo dodaję olej, ocet

Tradycyjna kuchnia Kasi
TRZY BIT Z MALINAMI 179

wlewamy zmiksowane maliny i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę wykładamy na zimne ciasto i ponownie chłodzimy około 2-3 godziny. Ciasto najlepiej się kroi na drugi dzień, przed podaniem dekorujemy try bit malinami, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Waflowe miseczki z truskawkami, galaretką i bułeczkami maślanymi 114

miseczki. Są smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Możecie również użyć dowolnych owoców. Pycha!   miseczki waflowe truskawki galaretka cytrynowa wnętrze bułeczek maślanych Dodatkowo: bita śmietana wiórki czekoladowe   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby stężała. Truskawki pokroić w plasterki. Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem z bułeczek, truskawkami

Di gotuje
Shake malinowy z lodami 155

lodów. Zmiksowane owoce dodają mu charakteru, a dodatek lodu idealnie go schładza :D Składniki (na 8 dużych porcji): 2 litry lodów kostki lodu garść malin 800 ml mleka 1 bita śmietana/śmietana kremówka domowy mus malinowy Wykonanie: Kostki lodu wrzuć do blendera, wlej mleko, dorzuć umyte maliny, dodaj lody i zmiksuj na najwyższych obrotach. Kieliszki oblej sosem malinowym, przelej shake

Kulinarna (nie)codzienność
Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis 174

łyżki jasnego brązowego cukru lub 2 łyżki syropu z agawy sok wyciśnięty z połówki niedużej pomarańczy (możemy użyć soku z cytryny) 2-3 szczypty świeżo zmielonego pieprzu Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby     1. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier i wsypujemy czereśnie. Podsmażamy, od czasu do czasu mieszając, aż czereśnie zmiękną (około 8-10 minut). 2. Następnie czereśnie

Mała Cukierenka