cytryny, 1 1/2 łyżki wody, 1 1/2 łyżeczki żelatyny, 350 ml śmietany kremówki (30%), 1 szklanka cukru pudru, 250 g serka śmietankowego Philadelphia, 285 g Lemon Curd. Do dekoracji: bita śmietana, plasterki cytryny, borówka amerykańska, listki mięty. Opcjonalnie: żółty barwnik spożywczy. Cytrynowe serniczki, to idealny deser na lato. Delikatna, puszysta masa o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, ułożona na ciasteczkowym spodzie - stanowić
Świat Domowej KuchniJeśli jemy sorbet lub jogurtowy lód, to spokojnie, nie musimy się martwić o sylwetkę po zjedzeniu jednego loda. Te śmietankowe i z mnóstwem dodatków (np. czekolada, a na górę bita śmietana) do lekkich deserów już się nie zaliczają. Takich porcji lodów tym bardziej nie powinniśmy jeść zbyt wiele ani my, ani dziecko. Pierwsze porcje lodów dla dziecka są tylko
Anioszek w kuchnibudyń śmietankowy (może być waniliowy) 1/2 litra mleka 1 łyżka cukru 1 galaretka cytrynowa 2 duże banany Dodatkowo: 6 kruchych ciastek (np. herbatników) 60g czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru bita śmietana Przygotować mus bananowy. Połowę mleka zagotować, a w reszcie dokładnie rozmieszać proszek budyniowy i cukier. Całość p ołączyć z gotującym się mlekiem i energicznie mieszając - zagotować. Następnie suchą galaretkę
Di gotujeSkładniki: (na 2 pucharki) 2 duże gałki lodów śmietankowych 1 duży banana 31/2 ciasteczka kakaowego z nadzieniem mlecznym (u mnie z mieszanki PIK Cukry Nyskie) 3/4 szklanki zimnego mleka bita śmietana ulubiona posypka Przygotowanie: Uwaga ! deser należy przygotowywać dość szybko, zwłaszcza w upalne dni. Do misy blendera z nożami przekładamy banana, najlepiej pokrojonego. Dodajemy 21/2 ciasteczka kakaowego z nadzieniem mlecznym
Słodkie okruszkidzień. A do tego wspaniały deser :) Na jedną porcję: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ew. 3 kostki lodu ok pół szklanki ziemnego mleka gałka lodów waniliowych kilka kostek białej czekolady bita śmietana Kawę zalać do połowy filiżanki gorącą wodą, ostudzić. Aby szybciej się ochłodziła wrzuciłam do niej 3 kostki lodu. Czekoladę rozpuścić w mikrofali i polać wewnętrzne ścianki szklanki, w której
Smakołyki AsiDziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód: 150 g herbatników 80 g masła 2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami Krem: 500 ml śmietanki 30% cukier do smaku ok 200 g świeżych malin Dekoracja: kilka kostek białej czekolady listki mięty
Smakołyki Asiletnia pogodą?.. sama nie wiem. Ale wiem jedno, że robi się je szybko, są pyszne, a sposób z czym są jedzone zależy tylko od nas! :) Czekolada, owoce a może bita śmietana? Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Smaki Nataliiłyżeczka proszku do pieczenia masa ze śliwką suszone śliwki (5 dag) 300 g masła w temp. pokojowej 250 g nutelli 100 ml wódki bita śmietana 500 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany ( śmietn-fixy ) Sposób wykonania: Śliwki pokroić na mniejsze kawałki i namoczyć
Smaki Nataliiktórej składniki spożywcze poddawane są eksperymentom fizyko – chemicznym, w warunkach bardziej laboratoryjnych, niż kuchennych. Przykładem potraw uzyskiwanych w wyniku takich eksperymentów jest: kawior o smaku pomarańczy, makaron wyglądający jak bita śmietana, oliwki w kapsułkach, lody o smaku jajecznicy czy stek z łososia w formie ptasiego mleczka. Za twórcę tego odejścia od tradycyjnie pojmowanej kuchni uważa się brytyjskiego fizyka Nicolasa Kurti
Kuchcik gotujeSKŁADNIKI: - zamrożone w kostkach mleko - około 4-6 kostek - zamrożone w kostkach espresso (bądź filiżanka kawy rozpuszczalnej, bądź parzonej) - 1/3 szklanki mleka schłodzonego - ewentualnie syrop smakowy, gałka lodów bądź bita śmietana Do szklanki wrzuć kostki mleka i kawy, i zalej zimnym mlekiem. Gotowe
SMYKWKUCHNISkładniki: 1/2 szkl mocnego naparu kawowego 1/2 szkl mleka kilka kostek lodu 2 łyżki lodów 1 banan do dekoracji: bita śmietana, owoce Przygotowanie: Do blendera wlać wystudzoną kawę i mleko, … Czytaj dalej Kawa mrożona
czarrna od kuchnipracy.Zawsze mówiły - chcesz jeść to na jedzenie zapracuj - i tak to mam do dziś.A Wy? Jagody , sloiczek domowej roboty 2 łyżki cukru 1/2 kubka małej śmietany bita śmietana `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jagody utrzeć z cukrem.Dodać śmietanę , zmiksować.Przystroić utrzepaną bitą smietaną.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimasę z porzeczek. Wylewamy na białą masę w tortownicy. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 -7 godzin. Gdy masy całkowicie stężeją, tuż przed podaniem ubijamy na wierzch bitą śmietanę. BITA ŚMIETANA NA WIERZCH - 250 ml śmietany 36% - łyżka czubata cukru pudru - 1 śmietan fix Dodatkowo można posypać sezonowymi owocami w całości bądź zmiksowanymi. Sernik przechowujemy w lodówce. Smacznego
SMYKWKUCHNIteż dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml mleka 1 łyżka kakao bez cukru 70g gorzkiej czekolady Do ozdoby: bita śmietana przepołowione ciasteczka oreo Spód: 1. Ciasteczka przełożyć do blendera i zmiksować ( patrz FILM ). Dodać roztopione masło, szczyptę soli, wymieszać. 2. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód w blaszce
Mała Cukierenkawaniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki kakao. 300g masła, 1 kieliszek likieru czekoladowego, Pianka jagodowa: 250 ml śmietany 30%, 1 szklanka jagód, 2 opakowania galaretki fioletowej, Dodatkowo: bita śmietana i jagody do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję żółtka oraz cukier. Następnie stopniowo dodaję olej, ocet
Tradycyjna kuchnia Kasi