serniczki na zimno. Mam nadzieję że na upalne dni, każdy się skusi na taki zimny deserek Sernik na jogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450 g jogurt naturalny - 800 ml bita śmietana ( śnieżka ) - 1 opak galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody, odstawić do lekkiego
Kuchnia Danusijesieni. Składniki na 2 duże desery: 6 gałek lodów owocowych ( w tym gruszkowych) 100 g herbatników 2 dojrzałe soczyste gruszki szczypta cynamonu łyżeczka cukru łyżka soku z cytryny bita śmietana Herbatniki pokruszyć, połowę z nich rozdzielić i wsypać na dno pucharków. Gruszki skropić sokiem z cytryny, zasypać cukrem i cynamonem, poddusić chwilę na małym ogniu. Kiedy przestygną wyłożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasła 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker 50 ml likieru waniliowego Warstwa malinowa: 1 szklanka świeżych malin 2 galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania galaretki malinowej: 2 torebki galaretki zalewamy ½ litra wrzącej wody, odstawiamy do wystygnięcia, do zimnej
Wanilia i Kardamonszczypta soli waniliowej Masa: – 400g śmietany kremówki – 250g serka mascarpone – skórka z cytryny – 3 łyżeczki cukru pudru – 600g truskawek Dodatkowo do dekoracji: - czekolada - bita śmietana - truskawki Białka ubijamy z solą waniliową. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukier. Ubijamy do chwili, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodajemy mąkę i ocet – krótko miksujemy. Płaską, dużą
mojewypiekiinietylkojadłam i cieszyłam się razem z moimi dzieciaczkami. Naleśniki są bardzo łatwe do zrobienia (jak to naleśniki, nic w tym skomplikowanego). Doskonałym dodatkiem do nich może być dżem, czekolada, bita śmietana, serek waniliowy, twaróg lub owoce to w wersji na słodko na słono również jest wiele możliwości między innymi dodatkiem może być parówka z serem (ale o tym w następnym
Kuchnia VikiProwadzącego ( ajj! wiecie, że lubię brunetów, nie?! :D ) podreptałam do Food Trucka Darka, w którym to królowały Racuchy z płatkami jabłkiem i sorbetem z gruszek z ciekłego azotu i bita śmietaną. No i tym mnie kupili! Jak wiecie mnie słodkościami baaardzo łatwo przekupić, tak więc Darek miał ułatwione zadanie! Oblizywałam się ze smakiem, by zaraz potem podreptać głąb Starego Kleparza
Ostra na Słodkobreakfasts, but as you can see in the pics, I like when there’s more paste than bread, so, probably, you’ll have the paste for a bit longer than I do – bon appetite! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share
Martyna Cookswyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 6 łyżek wiórek kokosowych Blaszkę o wymiarach 24x24
Ewusiowe SmakiCiepłe, chrupiące wafle z charakterystycznym kratkowanym wzorem dla wielu są synonimem lata, smakiem dzieciństwa oraz pyszną przyjemnością, której nie sposób się oprzeć. Smakują doskonale solo, bądź z najróżniejszymi dodatkami. Bita śmietana, konfitury, owoce, słodkie polewy w różnych smakach, cukier puder oraz kolorowe posypki to tylko niektóre z nich. Jednak uzyskanie wyjątkowego smaku oraz charakterystycznej chrupiącej skórki nie jest możliwe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 6 łyżek cukru pudru 4 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 2 szkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi i 2 wiśniowe) 1 l wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru
Moje domowe kucharzenieżółtek skórka otarta z cytryny na nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek sok z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 opakowania galaretki cytrynowej dodatkowo: lody śmietankowe lub waniliowe bita śmietana Masło posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtka i skórkę cytrynową. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną połowę ciasta rozłożyć na dnie blaszki wyścielonej papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadelikatne niczym chmurka, ale możecie zastosować kremy jakie lubicie najbardziej czy to na bazie serka mascarpone, czy masła. Moim zdaniem w lato nic nie sprawdzi się lepiej jak bita puszysta śmietana i słodkie dojrzałe owoce. Rolada z malinami to jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje latem. Zawsze czekam na nie z dużą niecierpliwością. Serdecznie Wam polecam, zrobicie
SMYKWKUCHNIskąd wzięła się ta zakonnica, ale, że pijana - nie ma wątpliwości:D W cieście sporo alkoholu, tak więc kierowcom najwyżej nieduży kawałek dozwolony. Delikatny biszkopt, nasączony czekoladowo - alkoholowym ponczem, bita śmietana i czekolada na wierzchu - mniam! W mojej dzisiejszej odsłonie wyjątkowo z nalewką malinową i świeżymi malinami - jeszcze większa pycha! W tym tygodniu hasłem akcji "ciasto na niedzielę" jest malinowe
6niebonajpierw w temp 200C zmniejszając do 150C po 20 min.Wył. piekarnik i pozostawiamy ciasto w piekarniku ok 15min 12.Posypujemy cukrem pudrem. 13.Do dekoracji użyżam laskę cynamonu,lody,bita śmietanę i szafran. Mus jabłkowy-zawsze jabłka obieram ze skorki tarkuje na dużych oczkach dadaję cukier i cynamon do smaku. Prażę około 30 min na wolnym ogniu. Smacznego
Viola cooks with passionśliwkowy, bita śmietana, kokos to połączenie idealne! Jeżeli nie macie śliwek mus można zrobić z dżemu śliwkowego. Ciasto piekłam w dużej tradycyjnej prostokątnej formie. Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami Siostry Anastazji. Czytaj więcej
Pychotkaaa