wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 6 łyżek wiórek kokosowych Blaszkę o wymiarach 24x24
Ewusiowe SmakiCiepłe, chrupiące wafle z charakterystycznym kratkowanym wzorem dla wielu są synonimem lata, smakiem dzieciństwa oraz pyszną przyjemnością, której nie sposób się oprzeć. Smakują doskonale solo, bądź z najróżniejszymi dodatkami. Bita śmietana, konfitury, owoce, słodkie polewy w różnych smakach, cukier puder oraz kolorowe posypki to tylko niektóre z nich. Jednak uzyskanie wyjątkowego smaku oraz charakterystycznej chrupiącej skórki nie jest możliwe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 6 łyżek cukru pudru 4 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 2 szkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi i 2 wiśniowe) 1 l wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru
Moje domowe kucharzenieżółtek skórka otarta z cytryny na nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek sok z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 opakowania galaretki cytrynowej dodatkowo: lody śmietankowe lub waniliowe bita śmietana Masło posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtka i skórkę cytrynową. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną połowę ciasta rozłożyć na dnie blaszki wyścielonej papierem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadelikatne niczym chmurka, ale możecie zastosować kremy jakie lubicie najbardziej czy to na bazie serka mascarpone, czy masła. Moim zdaniem w lato nic nie sprawdzi się lepiej jak bita puszysta śmietana i słodkie dojrzałe owoce. Rolada z malinami to jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje latem. Zawsze czekam na nie z dużą niecierpliwością. Serdecznie Wam polecam, zrobicie
SMYKWKUCHNIskąd wzięła się ta zakonnica, ale, że pijana - nie ma wątpliwości:D W cieście sporo alkoholu, tak więc kierowcom najwyżej nieduży kawałek dozwolony. Delikatny biszkopt, nasączony czekoladowo - alkoholowym ponczem, bita śmietana i czekolada na wierzchu - mniam! W mojej dzisiejszej odsłonie wyjątkowo z nalewką malinową i świeżymi malinami - jeszcze większa pycha! W tym tygodniu hasłem akcji "ciasto na niedzielę" jest malinowe
6niebonajpierw w temp 200C zmniejszając do 150C po 20 min.Wył. piekarnik i pozostawiamy ciasto w piekarniku ok 15min 12.Posypujemy cukrem pudrem. 13.Do dekoracji użyżam laskę cynamonu,lody,bita śmietanę i szafran. Mus jabłkowy-zawsze jabłka obieram ze skorki tarkuje na dużych oczkach dadaję cukier i cynamon do smaku. Prażę około 30 min na wolnym ogniu. Smacznego
Viola cooks with passionśliwkowy, bita śmietana, kokos to połączenie idealne! Jeżeli nie macie śliwek mus można zrobić z dżemu śliwkowego. Ciasto piekłam w dużej tradycyjnej prostokątnej formie. Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami Siostry Anastazji. Czytaj więcej
PychotkaaaLubella , 250 ml mleka 2%, 1 łyżka cukru pudru, olej Sos pomarańczowy: skórka z 1 pomarańczy, 50 g cukru kryształu, sok z 1 pomarańczy, 50 g masła, cynamon Dodatkowo: bita śmietana WYKONANIE Naleśniki: Masło rozpuszczamy, studzimy. W misce roztrzepujemy 2 jajka oraz żółtko, a następnie dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy mleko oraz dodajemy cukier puder. Mieszamy aż powstanie jednolita konsystencja
słodki bratektender. Set aside to cool. Stir in the cheese and season with salt and pepper if necessary. Cut out circles with cutter or glass. Stretch each circle a little bit in your fingers. Place some of the filling in the middle of the dough circle, bend in half, seal the edges with your fingers and then with the fork. Place
karmelowyszklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa 15 dag jeżyn 15 dag malin 2 galaretki owoce leśne Dr.Oetker Bita śmietana do dekoracji jeżyny do dekoracji motylki z czekolady mlecznej i białej Dr.Oetker Sposób przygotowania: Masa serowa: Zmielony ser, jajka, mleko w proszku, mleko zwykłe, cukier i budyń umieścić w jeden misce
Wanilia i Kardamonpomoże nam się doskonale zrelaksować ;) Może upały jeszcze wrócą, więc przepis się przyda ;) SKŁADNIKI 125 ml wody, 2 łyżeczki kawy mielonej 2-3 kostki lodu, 2 gałki lodów waniliowych, bita śmietana, 2 łyżki mleka, czekolada WYKONANIE Kawę zaparzamy, studzimy, a następnie przecedzamy na sitku aby pozbyć się fusów. Odcedzoną kawę miksujemy z kostkami lodu, dolewamy mleko, przelewamy do wysokiej
słodki bratekTartaletki dla czekoladomaniaków. Czekoladowo-kakaowy spód, domowy dżem i bita śmietana, to bomba kaloryczne. Z tych proporcji wychodzą 2 tartaletki o średnicy 7-8 cm. 100 gram gorzkiej czekolady 100 gram kakaowych herbatników 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki domowego dżemu wiśniowego 1 łyżka cukru pudru Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Postawić na gazie i rozpuścić
Czerwony Gupikniektórych brzmi abstrakcyjnie, to przecież w latte komponuje się on bardzo dobrze. A moje doświadczenie mówi, że lepiej on współistnieje z kawą niż z mlekiem. Dodatkiem może być bita śmietanka, w wersji fit można ją pominąć. 2 łyżeczki kawy 2 łyżki syropu 5 łyżek śmietanki 30% 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę przelać do naczynia, w którym będzie ubijana i razem
Czerwony GupikIdealna na gorące dni. Słodka, śmietankowa i pełna kalorii (bita śmietana...). Pomimo gorącej kawy doskonale chłodzi i orzeźwia. Szklanka to 250 ml, ale przygotowany napój podaję w większej - 300 ml. Lody raczej śmietankowe, ale można eksperymentować. 4 łyżeczki kawy 1/5 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki lodów 1/3 szklanki mleka Śmietankę ubić , można pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru. Kawę
Czerwony Gupik