zwrócić uwagę na skład syropu. Spróbujecie? (2 porcje) 350 ml wody 150 ml syropu wiśniowego (u mnie Victoria Cymes ) 3 łyżeczki żelatyny sok z cytryny Dodatkowo: bita śmietana świeże owoce Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, a następnie wymieszać z syropem. Całość doprawić do smaku sokiem z cytryny i przelać do szklaneczek/pucharków. Deser wstawić do lodówki
Di gotujeSkładniki: sok jabłkowy Złote Jabłka Hortex 1 litr, jabłka 2 sztuki, żelatyna na 1 litr 1 opakowanie, jogurt naturalny 380 ml, galaretka poziomkowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, galaretka poziomlowa 1 opakowanie, mleko 3,2% zimne 200 ml, wafelki czekoladowe 50 gram umyte jabłka pokroić na cienkie plasterki do formy babkowej z kominkiem
W Mojej Kuchni Lubiępieczywem wypiekanym na miejscu. Była cudownie wykonana z właściwą proporcją wszystkich składników, a dodatek własnego chlebka niezwykle pozytywnie wpłynął na dopełnienie całości dania. Na deser chłopaki wybrali Pavlove z bita śmietaną i frużoliną wiśniową z dodatkiem gorzkiej czekolady. Podczas oczekiwania na kolejne smakołyki chłopcy zapoznali się z lokalem zajmując miejsca przy oknie i urządzając wyścigi samochodowe. Podczas oczekiwania
Kolizje SmakówBananowiec – czekoladowy biszkopt, banany, galaretka i bita śmietana. Ciasto po raz pierwszy jadłam u mojej koleżanki Asi i oczywiście nie byłaby sobą gdybym nie poprosiła o przepis:) To ciasto jest jednym z moich ulubionych. Jest sycące i słodkie, ale nie zawiera ciężkich mas. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 5 sztuk, cynamon - ile potrzeba, cukier 9 łyżeczek, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 250 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie umyte i osuszone jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne, ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 9 porcji jabłko położyć na porcji ciasta, posypać każde jabłko łyżeczką cukru i pół
W Mojej Kuchni Lubięłyżki cukru kokosowego/trzcinowego lub białego Szczypta soli 200 ml czyli ok. 2/3 szklanki śmietanki kremówki ½ szklanki mleka ¼ łyżeczki ziarenek wanilii Do dekoracji: truskawki (lub inne świeże owoce) i/lub bita śmietana, wiórki gorzkiej czekolady Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie . Przepiękne Foto by Fotocja
Eat me! Fit me!dodatkowo schłodzić. Przygotowując desery, staram się wybierać takie, które nie wymagają dużo pracy. Taki właśnie jest ten z mango i banana, a do tego jeszcze wspaniale smakuje. Delikatna bita śmietana polana czekoladą z miodem i ekstraktem z wanilii, połączona z musem z mango jest przepyszna. Dodatkowo wierzch można posypać tak jak u mnie, płatkami migdałów lub ulubionymi posiekanymi orzechami. Serdecznie
Kuchcik gotujeWygrywa ten, którego kulka pokona dłuższą drogę. Kulkę można również położyć na dłoni i zdmuchiwać ją z niej. Jedzenie gęstych produktów przez cienką słomkę. U nas świetnie sprawdza się bita śmietana. Zadaniem Karolinki jest zjedzenie całej bitej śmietany z talerzyka – rzecz w cale nie taka prosta! Picie mleka jak kotek z miseczki Możemy zrobić konkurs, kto szybciej wypije mleczko
Pani domowaRóże na torcie zrobione są z kremu na bazie białek i masła. Taki krem jest gładki i łatwo się go wyciska. Jest też bardzo słodki, jednak dla wyrównania smaku bita śmietana zawiera niewielki dodatek cukru. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnecukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 15 dag, aromat migdałowy 2 krople, mąka krupczatka 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 4 duże, cynamon - ile potrzeba, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba miękką margarynę razem z jajkami, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, aromatem utrzeć mikserem
W Mojej Kuchni Lubięczasu osłodzić sobie dzień Składniki: (na 1 kawę) 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 4-5 łyżeczek masy orzechowej (u mnie z kawałkami orzechów)* 3 łyżeczki kawy zbożowej bita śmietana *jak masa kajmakowa, którą również można użyć, ale w mniejszej ilości Przygotowanie: Mleko przelewamy do garnuszka z grubszym dnem, stawiamy na gaz. Dodajemy masę orzechową (najpierw mniejszą ilość, potem należy
Słodkie okruszkisugar- heat until sugar dissolves and cover the onions (approx. 1-2min.). Whole: 1. Serve soup with a blot of yogurt, a portion of caramelized onions and a bit of chopped parsley. Enjoy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOwoce zatopione w galaretkach oraz bita śmietana z chrupiącymi wafelkami. Czy może być coś pyszniejszego 😋 Koniecznie spróbujcie! Składniki: -trzy galaretki w rożnych kolorach: czerwona, pomarańczowa i zielona -200 ml śmietany 30% -dowolna mieszanka owoców w syropie ( u mnie:jagody, maliny, porzeczki oraz wiśnie ) -cząstki mandarynek lub pomarańczy - kilka wafelków mlecznych LUSETTE Rozpuszczamy
Kulinarne przemysleniakrem czekoladowy: 2 szkl mleka 1 cukier waniliowy 1 szkl śmietany 30% 4 żółtka 1/3 szkl cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/3 szkl kakao 120 g czekolady gorzkiej bita śmietana: 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 4 wafelki czekladowe Lusette Przygotowanie: krem: Kakao, mąkę ziemniaczaną oraz cukier puder łączymy w małej misce dodając pół szklanki lekko podgrzanego
Bon appetit mon amieczęsto, to zaczyna sobie na zbyt wiele pozwalać. Staram się jednak, by oboje byli ze mną w środku w trakcie badania USG, nawet, jeśli lekarz jedynie bada serduszko. Pierwsze bicie serca siostry bardzo zaciekawiło Zuzię, długo też wspominała, że pan doktor badał mamę na brzuchu. Przed badaniem połówkowym miałam częściej USG i czasami widzieliśmy obraz 3D. Wtedy i Zuzia
Anioszek w kuchni