ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:165/409)

Mała czarna 171

Mleko ze śmietanka zagotować. Zdjąć z "ognia" dodać połamana czekoladę rozpuścić .  Zagotować cały czas mieszając ( na niewielkiej mocy palnika) aż do zgęstnienia. Przelać do filiżanek . Posypać chili, piankami, bita śmietana lub jak kto lubi  Moc jest z nami

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Placki z amarantusa 247

malinowy i zachęcam Was do spróbowania go. Wykonanie to zaledwie kilka chwil, a jest zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy od sklepowego. Poza dżemem, bardzo fajnym dodatkiem może być oczywiście wegańska bita śmietana , syrop klonowy, miód, czekolada roztopiona, jak i świeże owoce. Artykuł Placki z amarantusa pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Pavlova z frużeliną z czerwonych porzeczek 169

mniej/więcej - do smaku) Umyte porzeczki wrzucić do garnuszka (najlepiej z nieprzywierającym dnem), zasypać cukrem i gotować. Najpierw owoce puszczą sporo wody, potem - gdy odparuje - frużelina stanie się gęsta. Bita śmietana 250 g śmietany 36% płaska łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem Na bezę wyłożyć ostudzoną frużelinę i ubitą śmietanę. Udekorować porzeczkami. Najlepiej podawać od razu

Słodkie inspiracje
Świąteczna gorąca czekolada tylko dla dorosłych 159

Składniki (2 porcje jak na zdjęciu) 300 ml tłustego mleka 60 g gorzkiej czekolady łyżka cukru z wanilią szczypta przyprawy do piernika 50 ml wiśniówki lub więcej, do smaku bita śmietana i pokruszony pierniczek do dekoracji Mleko przelać do garnuszka i podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę, cukier i przyprawę do piernika. Całość podgrzewać, aż do rozpuszczenia czekolady. Nie gotować

Słodkie inspiracje
Czekolada na gorąco 152

koniecznie na gorzkiej - z odrobiną cukru trzcinowego i cynamonu. Polecam! Składniki (1 porcja) 200 ml tłustego mleka 75 g gorzkiej czekolady, posiekanej na kawałki łyżeczka cukru trzcinowego szczypta cynamonu bita śmietana starta czekolada Mleko podgrzać, dodać cukier, cynamon i czekoladę, odstawić, żeby się rozpuściła. Wymieszać dokładnie, następnie ubić (ja to robię przyrządem do spieniania mleka). Przelać do kubka, udekorować śmietaną

Słodkie inspiracje
Placuszki kokosowe – potrójna siła 191

placuszki ładnie się usmażyły i co najważniejsze, pięknie pachniały, a jeszcze lepiej smakowały. Ja podałem moje placuszki kokosowe ze startą gorzką czekoladą, ale bardzo fajnymi dodatkami mogą okazać się bita śmietana z mleczka kokosowego , ananas, banany czy pomarańcza. Wybór należy do Ciebie. Pytania i odpowiedzi: Czy mogę zamiast mąki kokosowej użyć więcej wiórek? Jasne że tak! Placuszki nadal wyjdą pyszne

Blendman
Jabłkowa krówka bez pieczenia 278

puszki masy krówkowej. Zmiksować tylko do połączenia składników. Przełożenie: herbatniki, połowa masy krówkowej, herbatniki, połowa jabłek, połowa masy śmietankowo-krówkowej, herbatniki, połowa jabłek, połowa masy śmietankowo-krówkowej, herbatniki, odłożona bita śmietana, ewentualnie starta czekolada

Cukiernia Pychotki
Ciasto Puszek 256

Przepyszne ciasto od niezawodnej s. Anastazji. Wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia, bo piecze się jedynie biszkopt. Reszta to masa kajmakowa, migdałowa, bita śmietana i gotowe biszkopciki. Eleganckie, wytworne, a jednocześnie lekkie. Po raz pierwszy robiłam kakaową bitą śmietanę, wyszła super i w smaku i z wyglądu. Polecam! Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Muffinki czekoladowe 169

Bardzo czekoladowa muffinka z dodatkiem czekoladowych kropelek świetnie pasuje na małe co nieco do popołudniowej kawki. Jej wierzch można zwieńczyć bita śmietaną lub śmietankowym kremem.   Składniki: (na 10-12 sztuk) 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao szczypta soli 150 g masła 150 g cukru trzcinowego muscavado 80 ml śmietanki kremowej

Pyry na Gaz
Mandarynkowa panna cotta 195

mleka 3,2% 1 laska wanilii ½ szklanki cukru 3  listki żelatyny Warstwa mandarynkowa: 250 ml   soku mandarynkowego Cymes  lub pomarańczowego 3 listki żelatyny Dodatkowo: Bita śmietana Świeże mandarynki Jak wykonać ?  Warstwa waniliowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do rondelka wlać śmietankę z mlekiem, dodać wydrążone ziarenka z wanilii i laskę, wsypać cukier doprowadzić do wrzenia, zestawić

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy brzoskwiniowiec 266

rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Gofry na soku jabłkowym 193

sztuk: 1 jajko 1 szklanka  soku jabłkowego Cymes 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatki: Bita śmietana Ulubione owoce Sos owocowy do polania Sposób przygotowania: Żółtko oddzielić od białka, białko ubić na sztywną lśniącą pianę. Żółtko utrzeć z cukrem i szczyptą soli, wlać sok, wsypać mąkę wymieszaną

Wanilia i Kardamon
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 199

tych, którzy nie przepadają za pieczeniem, ale uwielbiają słodkości. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej

Smaczne Zdrowe
Lody mango 123

lodów. Mam jednak nadzieję w tym sezonie uzbroić się w nią i zaprezentować Wam dużo przepisów na smaczne, zdrowe i proste domowe lody. Do podania świetnie będzie pasowała wegańska bita śmietana , wiórki kokosowe, starta gorzka czekolada, ale również możesz podać je bez dodatków. Artykuł Lody mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Sorbet kawowy 235

Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie zmiksować kolejny raz. Zmiksowaną masę zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika na 15 minut przed

Menu Zdrowia