ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:157/409)

Kawowa owsianka latte – czysta rozpusta na śniadanie! 237

płatków owsianych błyskawicznych 450ml mleka pełnotłustego 3,2%* 4 pełne łyżeczki cukru Muscovado (lepiej!) albo trzcinowego ¼ łyżeczki soli 2 shoty mocnego espresso waniliowego, po 50ml każdy opcjonalnie – bita śmietana, granola, i wiórki czekolady do dekoracji     *UWAGA – mleko bez laktozy się nie spieni

Karo in the Kitchen
Sucharkowe gofry 176

Polecam Składniki: 5 szt sucharków od Mamut Polska 1 szkl mąki 1,5 szkl mleka 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz bita śmietana, owoce Przygotowanie: Sucharki łamiemy na małe kawałki i mielimy na pył, przesypujemy do miski. Dodajemy pozostałe suche składniki i mieszamy. Do suchych składników wlewamy mleko, olej i wbijamy jajko

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto do porannej herbaty 133

Przygotowuje się szybko , skrobia ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny

w mojej kuchni
Pączki hiszpańskie 113

zczypta soli 150 g mąki pszennej 4 jajka Lukier mleczny cytrynowy : 1,5   szklanki cukru pudru 2 łyżeczki mleka 1 łyżka soku   z   cytryny   Bita śmietana 250 ml kremówki (30%) 1 łyżeczka cukru pudru Ponadto: 1 l oleju do smażenia papier do pieczenia garść orzechów arachidowych do posypania Wykonanie: Zagotowałam wodę z masłem i solą

Kuchnia u Krysi
WYCIECZKA do PIJALNI CZEKOLADY M. Pelczar Chocolatier 127

różnych zakątków świata.  Na gości czekają tu liczne niespodzianki: największa czekoladowa fontanna w Polsce mierząca 2,20 m, pociągi wożące czekoladowe smakołyki, stare maszyny do produkcji czekolady, bicie pamiątkowych monet.  Zapoznać się także można z etapami procesu produkcji czekolady: - zbiory - suszenie -prażenie -łamanie i łuszczenie -mielenie -konszowanie -temperowanie W pijalni można spróbować pysznej pitnej czekolady z różnymi dodatkami

Fiołkowe Talerze
Jogurtowy "Eton Mess" 177

śnieżny" deser, który posmakuje każdemu - zapewniam ! Deser którym dziś częstuję na blogu, to moja wariacja na temat klasycznego deseru "Eton Mess". Eton Mess to deser bazujący na 3 składnikach - bita śmietana, bezy i owoce. W moim deserze znalazł się jeszcze jogurt. Dodatek jogurtu nadał deserowi nieco lekkości i zmniejszył słodycz. Jogurt sprawił też, że deser nie jest mdły. Do deseru

kolorowotorcikowo
Placek pomarańczowa rozkosz 128

aromatu. Tortownicę posmarować tłuszczem, wysypać wiórkami i przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Składniki na masę: Budyń śmietankowy 2 szt. Mleko ½ litra Cukier ½ szklanki Bita śmietana (śnieżka) 1 opakowanie Galaretka pomarańczowa 1 szt. Sok pomarańczowy 100% 1 litr Wykonanie masy: Budynie ugotować w 850 ml soku pomarańczowego z dodatkiem cukru, a pozostałym sokiem namoczyć ostudzony

Tradycyjna Kuchnia
Blondasek bardzo jesienny, bo z jabłkami (gruszkami) i orzechami włoskimi... 155

Dzieci zjadły i zawołały o więcej. Nawet Daniel (13 miesięcy) skonsumował spory, napchany orzechami kawałek. Ciasto bardzo dobrze zgrałoby się na przykład z lodami waniliowymi, albo bita śmietana, czy sosem  custard . A przy okazji braku kalorycznych dodatków i w towarzystwie kubełka dobrej kawuni też będzie super...     Przepis z bloga  Dagmary . Składniki: (blaszka 20/20cm) 125 g masła

Lejdi of the house
Cuppa cuppa cuppa cake... 159

składniki deseru. Gotowa masę wlej do foremki. Piecz około 20-25 minut, lub do czasu, aż będzie złotawo-brazowe i sprężyste w dotyku. Podawaj na ciepło z lodami i/lub bita śmietana

Lejdi of the house
Tort malinowo-czekoladowy z galaretką 199

Zapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Francuskie rurki z nadzieniem 216

wedle uznania - bitą śmietaną, kremem budyniowym lub gotowym nadzieniem cukierniczym. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 jajko odrobina cukru do oprószenia rurek Dodatkowo: nadzienie o smaku waniliowym Lauretta lub bita śmietana lub krem budyniowy Sposób przygotowania: 1.Ciasto pokroić na paski o szerokości 1-1,5 cm. Foremki na rurki posmarować margaryną, nawinąć na nie paski ciasta zaczynając od węższej strony

Kuchnia domowa Ani
JABŁECZNIK KRÓLEWSKI + FILMIK 172

szklanki cukru 2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/3 szklanka mąki pszennej ( 200 g ) MASA JABŁKOWA : 1- 1/5 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe BITA ŚMIETANA : 400 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru 2 cukry waniliowe po 16 g  PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - białka ubijamy na sztywno, dalej ubijając dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowa kawa deserowa 154

dzień. Spróbujcie Składniki: (na 1 porcję) 50 g gorzkiej czekolady 1 szklanka mleka 2 pełne łyżeczki kawy zbożowej (u mnie Inka) szczypta cynamonu – do nabycia w Kuchnie Świata bita śmietana Syrop czekoladowy Hershey’s – do nabycia w Kuchnie Świata Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem łamiemy gorzką czekoladę, następnie wlewamy mleko i zaczynamy całość podgrzewać na małym ogniu (mieszamy

Słodkie okruszki
Leśny mech 142

przez sito i miksując na wolnych obrotach. Tortownicę o średnicy 30 cm wyścieliłam papierem do pieczenia. Ciasto wylałam do tortownicy i piekłam 45 minut w temp. 170 st. C. Bita śmietana: - 500 ml śmietany 30% - 4 łyżki cukru pudru - śmietanka fix dodatki:  - borówki - czekolada starta na grubych oczkach Aby dobrze ubić bitą śmietanę, przelałam ją do garnka, w której

Receptura smaku
KALORIA 158

świąteczny jest dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest naprawdę przepyszne! Na dole chrupiący ciasteczkowy spód, krówkowa masa z czekoladą i na wierzchu bita śmietana obsypana skarmelizowanymi płatkami owsianymi.   Składniki na ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków owsianych 50g wiórek kokosowych Garść mielonych orzechów włoskich 140 g masła Składniki

Słodki Zakątek