ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:150/409)

kajmakowiec ze śliwką 113

Zauważyłam ostatnio, że na kulinarnych grupach na pytanie o ciasto bez pieczenia zawsze pada odpowiedź "3 bit". Nie dziwię się, bo to ciasto jest i szybkie i pyszne. Ale żeby znowu nie było takie samo to troszkę je wzbogaciłam. Tak powstałą wersja dla dorosłych:) *foremka 25*34 cm Składniki: 2 paczki herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rożki z masą budyniową, truskawkami i bitą śmietaną 327

półkruche: 250ml mąki pszennej 125g masła extra 125g kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Krem budyniowy: 400ml  mleka 1 budyń waniliowy 1 żółtko 3 łyżki cukru 150g masła extra Bita śmietana: 300ml śmietany 36% 1 śmietan- fix 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 280g dżemu truskawkowego Łowicz Wykonanie: 1. Ciasto: Do miski miksera przesiać mąkę, dodać śmietanę i pokrojone w kostkę

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną 151

szklanki cukru pudru  2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko  1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju Krem: 200g mascarpone  150g mlecznej czekolady Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypki do dekoracji 1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy ze sobą jajko, mleko

Szefowa kuchni
DYNIOWY 3 BIT 136

jesień to dynia. Zupy dyniowe nam się już przejadły więc wpadłam na pom ys ł zrobię 3 bit w wersji jesiennej. Masy są delikatne, puszyste i bardzo dyniowe. Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 5 łyżek cukru 1,5 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej 1,5 łyżki kakao 2 łyżki orzechów włoskich mielonych 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary 1 łyżka

Kuchnia w oparach
MIGDAŁOWIEC 165

budyniu. Następnie żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Blachę wyłożyć papierem. Następie układać warstwy: herbatniki – masa budyniowa – herbatniki  – karmel (mleko skondensowane) – herbatniki – bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pumpkin pie - tarta dyniowa 107

Kruchy spód: 220 g mąki orkiszowej (lub pszennej) 30 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli morskiej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 30-60 ml mleka Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 36 % 50 g cukru pudru cynamon do posypania Nadzienie dyniowe: 1 kg dyni 3 jajka ¾ szklanki cukru trzcinowego 125 ml śmietany kremówki

Food Square
Gorąca biała czekolada z nutą cynamonu – słodki deser do picia 183

porcje) 1 i 1/2 szklanki mleka około 50 g białej czekolady szczypta cynamonu + opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej (dziś pominęłam) 2-3 łyżki soku malinowego (nie słodzonego) Do podania: bita śmietana, cynamon, słomka ptysiowa Brześć Przygotowanie: Mleko i cynamon (+ opcjonalnie gałkę muszkatołową) gotujemy w małym garnuszku. Dodajemy posiekaną białą czekoladę i całość dokładnie mieszamy, aby czekolada się rozpuściła. Na dno mniejszych

Słodkie okruszki
Tęczowy sernik na zimno 163

śmietanki 36% 135 g markiz blacky od Cukry Nyskie 40 g masła 1 galaretka szafirowa 1 galaretka rubinowa 1 galaretka turkusowa 1 galaretka czerwona 1 galaretka niebieska oraz: bita śmietana, posypka kolorowa tortownica o śred, 26 cm Przygotowanie: Markizy rozdrabniamy razem z kremem na drobno. Rozpuszczamy masło i łączymy z ciastkami. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i przesypujemy ciastka. Wyrównujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto 3 BIT bez pieczenia 109

kajmakowej kostka masła 200 g Masa budyniowa 500 ml mleka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 200 … Czytaj dalej Ciasto 3 BIT bez pieczenia

gotuj ze mną
Gdy przychodzi choroba lub niepełnosprawność 87

potrzeba… Chyba tego, żebyś Ty chociaż przez chwilę w swej chorobie była tak szczęśliwa jak ja jestem patrząc na Twoją zadowoloną buźkę, słysząc Twój spokojny oddech i czując rytmiczne bicie Twego serduszka ❤️ Mama Więcej wpisów z serii “Życie z letalną chorobą dziecka” znajdziecie tutaj<klik> . Artykuł Gdy przychodzi choroba lub niepełnosprawność pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Rolada z galaretką 139

wyciągnąć od razu z piekarnika i położyć na posypanej cukrem pudrem bawełnianej ściereczce papierem do góry, delikatnie ściągnąć papier i zwinąć w rulon, wzdłuż dłuższego boku, zostawić do ostygnięcia. BITA ŚMIETANA: • 400 ml. śmietanki 30% • 1 cukier waniliowy • 1 łyżka cukru • 2 x śmietan fix Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrami, na koniec dodajemy śmietan fix i mieszamy

KUCHNIA POLSKA
Ciasto czekoladowe z gruszkami 116

smak przełamuje wierzchnia warstwa bitej śmietany.  100g masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 4 jajka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 gruszki  Bita śmietana: 250ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypka do dekoracji 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy

Szefowa kuchni
TĘCZOWE MINI SERNICZKI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 910

wody cukier puder do smaku (dałam około 10 pełnych łyżek) 3 łyżeczki esencji waniliowej 1,5 szklanki śmietany kremówki 36% DO DEKORACJI: odrobina barwników spożywczych: fioletowy, niebieski, żółty, różowy bita śmietana do dekoracji unicornowe ozdoby cukrowe lub kolorowe posypki WYKONANIE: Biszkopty zmiel w malakserze na piasek i dodaj do nich roztopione masło. Wymieszaj całość i gotową masą wyłóż dno prostokątnej

Słodko-Słony Świat Ilony
Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 134

dzień. Następnego dnia, gotujemy cukinię z syropem przez 15 minut. Gorącą wkładamy do słoiczków i szybko zakręcamy. Cukinia jak ananas przepis doskonale sprawdzi się jako dodatek do tortów z bita śmietaną, ciast z galaretką oraz słodkich deserów.   Artykuł Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis pochodzi z serwisu Sierotka Marysia w Kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Serniczki w pucharkach z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną 135

duże porcje. Masa serowa: 1/2 kg trzykrotnie mielonego twarogu 1 galaretka brzoskwiniowa  2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka żelatyny Masa brzoskwiniowa: 6 brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix czekoladowa posypka do dekoracji  kawałki brzoskwini do dekoracji 1. Masa serowa: galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu

Szefowa kuchni