jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g zmielonych na proszek orzechów włoskich Bita śmietana: 330 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru garść posiekanych orzechów włoskich Jajko, mleko oraz olej wlać do miski, zmiksować. Dodać cukier, mąkę, proszek do pieczenia i orzechy
Simply Foodcukru wanilinowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa toffi: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) puszka kajmaku/masy krówkowej (510g) 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki żelatyny Bita śmietana: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki adwokatu/ajerkoniaku Dodatkowo: opakowanie podłużnych biszkoptów typu Lady Fingers (140g) 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
PatiGotujetorebki zrobię domową galaretkę z owoców. Galaretka z pomarańczy była super - teraz przyszła kolej na galaretkę truskawkową, robiłam ją już dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty i przepyszny deser gotowy. Polecam!:) Składniki na 4 porcje : 450 g truskawek mrożonych - w sezonie będę
cucinarewychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto
cucinareZauważyłam ostatnio, że na kulinarnych grupach na pytanie o ciasto bez pieczenia zawsze pada odpowiedź "3 bit". Nie dziwię się, bo to ciasto jest i szybkie i pyszne. Ale żeby znowu nie było takie samo to troszkę je wzbogaciłam. Tak powstałą wersja dla dorosłych:) *foremka 25*34 cm Składniki: 2 paczki herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapółkruche: 250ml mąki pszennej 125g masła extra 125g kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Krem budyniowy: 400ml mleka 1 budyń waniliowy 1 żółtko 3 łyżki cukru 150g masła extra Bita śmietana: 300ml śmietany 36% 1 śmietan- fix 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 280g dżemu truskawkowego Łowicz Wykonanie: 1. Ciasto: Do miski miksera przesiać mąkę, dodać śmietanę i pokrojone w kostkę
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanki cukru pudru 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju Krem: 200g mascarpone 150g mlecznej czekolady Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypki do dekoracji 1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy ze sobą jajko, mleko
Szefowa kuchnijesień to dynia. Zupy dyniowe nam się już przejadły więc wpadłam na pom ys ł zrobię 3 bit w wersji jesiennej. Masy są delikatne, puszyste i bardzo dyniowe. Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 5 łyżek cukru 1,5 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej 1,5 łyżki kakao 2 łyżki orzechów włoskich mielonych 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary 1 łyżka
Kuchnia w oparachbudyniu. Następnie żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Blachę wyłożyć papierem. Następie układać warstwy: herbatniki – masa budyniowa – herbatniki – karmel (mleko skondensowane) – herbatniki – bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi
Przepisy kulinarne babci AntoninyKruchy spód: 220 g mąki orkiszowej (lub pszennej) 30 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli morskiej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 30-60 ml mleka Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 36 % 50 g cukru pudru cynamon do posypania Nadzienie dyniowe: 1 kg dyni 3 jajka ¾ szklanki cukru trzcinowego 125 ml śmietany kremówki
Food Squareporcje) 1 i 1/2 szklanki mleka około 50 g białej czekolady szczypta cynamonu + opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej (dziś pominęłam) 2-3 łyżki soku malinowego (nie słodzonego) Do podania: bita śmietana, cynamon, słomka ptysiowa Brześć Przygotowanie: Mleko i cynamon (+ opcjonalnie gałkę muszkatołową) gotujemy w małym garnuszku. Dodajemy posiekaną białą czekoladę i całość dokładnie mieszamy, aby czekolada się rozpuściła. Na dno mniejszych
Słodkie okruszkiśmietanki 36% 135 g markiz blacky od Cukry Nyskie 40 g masła 1 galaretka szafirowa 1 galaretka rubinowa 1 galaretka turkusowa 1 galaretka czerwona 1 galaretka niebieska oraz: bita śmietana, posypka kolorowa tortownica o śred, 26 cm Przygotowanie: Markizy rozdrabniamy razem z kremem na drobno. Rozpuszczamy masło i łączymy z ciastkami. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i przesypujemy ciastka. Wyrównujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnekajmakowej kostka masła 200 g Masa budyniowa 500 ml mleka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 200 … Czytaj dalej Ciasto 3 BIT bez pieczenia
gotuj ze mną