ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:150/409)

Szybki deser brzoskwiniowy (bez mleka) 206

śmietankę kokosową (powinna stać przynajmniej przez kilka godzin w lodówce) wrzucamy do miski i ubijamy. Możemy wykorzystać twardą część z puszki mleka kokosowego lub zrobić własną śmietanę kokosową . Gdy bita śmietana jest gotowa odstawiamy ją do lodówki. W międzyczasie blendujemy umytą i wypestkowaną brzoskwinię. Łączymy delikatnie obie masy. Jeśli brzoskwinie są mało słodkie możemy deser delikatnie dosłodzić

Dieta bez mleka
Bornholm – ekologiczne lody i przydrożne stragany warzywne cz. 2 127

zdjęcie, żebyście wiedzieli jak to dokładnie wygląda. Więc tak, płacimy 139 DKK ( ok. 80zł) i dostajemy : metrowy potrójny wafel wypełniony lodami śmietankowymi, a na nich 7 gałek lodów owocowych, bita śmietana, pianki w czekoladzie (ciepłe lody) i na samej górze kolejny wafelek z lodami oraz dodatki. Ufff, trochę tego dużo :). To się nazywa uczta dla prawdziwych lodożerców. Akurat te lody

noteskulinarnyfiga
porzeczkowy ucieraniec z bitą śmietaną ... 127

śmietanę rozsmarować na wierzchu wystudzonego ciasta, ozdobić porzeczkami i posypać kakao, schować do lodówki - porzeczki idealnie smakują w tym cieście ucieranym w połączeniu z bitą śmietaną, kwaskowatość porzeczek łagodzi bita śmietana..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepsze przepisy w czerwcu 136

SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2.ODWRÓCONY JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK 3. ZAPIEKANKA GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kolorowy torcik porzeczkowy 171

spożywcze w proszku (zielony i czerwony), u mnie ze sklepu Amus Krem: 250 g masła 3 jaja 150 g cukru Mus porzeczkowy: 500 g czerwonej porzeczki 1/2 szklanki cukru Bita śmietana: 660 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru barwniki spożywcze w proszku  (zielony i czerwony), u mnie ze sklepu  Amus Ponadto: ozdoby cukiernicze Fiddes Payne , ze sklepu

MamaOskarka
TRUSKAWKOWA CHMURKA 386

Pyszna, soczysta truskawka w galaretce, kruchy spód, bita śmietana i chrupiąca migdałowa beza. To ciasto da długo zagości w moim słodkim menu. Składniki na ciasto kruche: 150g mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru 1 łyżeczka octu szczypta soli 2 łyżeczki mąki

Słodki Zakątek
Babeczki z musem z mango i nutą mięty 118

mango: 2  mango 100ml soku z mango 100ml wody 4 łyżki soku z limonki 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki posiekanych drobno listków mięty Dodatkowo: bita śmietana listki mięty żółta posypka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić. Owinąć folią spożywczą

Szalona Kuchnia Eweliny
Kryształowy sernik 314

pudru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka niebieska 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka 120g biszkoptów Dodatkowo: bita śmietana kolorowa posypka Wykonanie: 1. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami. 2. Każdą z galaretek rozpuścić w osobnym naczyniu w 250 ml wrzątku i pozostawić do ostudzenia.  Następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
CZEKOLADOWE PANCAKES 135

soli MOKRE 1 szklanka mleka (250 ml) 2 jajka 3 łyżki roztopionego masła lub oleju DODATKOWO 100 g gorzkiej czekolady olej do smażenia DO PODANIA : świeże sezonowe owoce, domowa bita śmietana, cukier puder WYKONANIE: Czekoladę drobno siekamy.  Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy cukier i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka

cool and minty
Kawa mrożona z lodami waniliowymi 135

dzionek można się nim delektować Napisałam deser, a nie kawa, bo dla mnie typowa kawa musi być gorąca, deser niekoniecznie Pyszna, orzeźwiająca kawa z aksamitną pianką, a na wierzchu bita śmietana. Taki płynny deser może i jest wysokokaloryczny, ale jakże pyszny Z całą pewnością zasmakuje miłośnikom zimnych kawowych deserów. Zapraszam na pyszną kawkę   Przepis na dwie porcje deseru Kawa

WSZYSTKO SMACZNE
gotowy biszkopt z truskawkami i śmietaną... 169

galaretkę na biszkopcie, na śmietanie rozłożyć resztę pokrojonej na kawałki galaretki, schować do lodówki - użyłam gotowy blat biszkoptowy, za gorąco dzisiaj było na pieczenie, do biszkoptu truskawki w galaretce, bita śmietana i jest pyszny deser..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto czekoladowe lekko ciągnące 205

każdym razem trochę inaczej. To upiekła na maśle z olejem. Dodałam również muscovado cukier, który nadał ciastu lekko ciągnącą konsystencję. Bardzo mi smakowała taka wersja czekoladowego ciasta. Bita śmietana i słodkie truskawki to świetny dodatek do niemalże każdego ciasta. Ciasto czekoladowe Składniki: foremka 15 cm x 25 cm 50 g masła 50 ml oleju 50 g gorzkiej czekolady, 70 % kakao

codojedzenia
Różowy koktajl 179

pięknym różowym kolorze. Każda mała dziewczynka (i nie tylko) będzie nim zachwycona. Polecam Składniki: 200 g truskawek 1 banan 1 łyżka miodu lipowego Huzar 1 szkl mleka waniliowego oraz: bita śmietana i kolorowa posypka Przygotowanie: Myjemy truskawki i odcinamy szypułki. Przekładamy truskawki do kielicha blendera, dodajemy banana oraz miód lipowy. Na koniec wlewamy mleko waniliowe (lub zwykłe) i blendujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
DOMOWE MASŁO ŚMIETANKOWE 156

Wypróbujcie koniecznie. Cenowo wychodzi podobnie jak to kupione w sklepie, ale smak dużo lepszy.  Składniki: 660 ml śmietanki 30% szczypta soli Wykonanie: Śmietanę ubijamy mikserem. Najpierw zrobi się bita śmietana. Nie przerywamy miksowania. Śmietana się zważy. Dalej miksujemy. Zacznie wytrącać się masło. Do zimnej wody zbieramy ubite masło, zmieniamy wodę, aż będzie czysta. Ma to na celu zmycie

Z Majeczką w kuchni
Deserowy shake z miodowym bananem i migdałami 138

pół szklanki śmietanki 30% (zimnej!) 1 banan 1 łyżka miodu – u mnie lawendowy nektarowy Miód Hiszpański Huzar 2 łyżki płatków migdałowych lub wcześniej rozdrobione całe migdały sos czekoladowy bita śmietana Przygotowanie: Z obranego banana odkrawamy 4-5 plasterków. Kroimy je na półplasterki i wrzucamy na patelnię. Dodajemy płatki migdałów i miód, włączamy gaz i chwilę smażymy całość delikatnie mieszając

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania