lubicie. Spróbujcie. Składniki: 2 szklanki zamrożonych truskawek 1 szklanka zimnego (!) mleka 4 gałki lodów waniliowych – dziś kupne, ale polecam domowe opcjonalnie cukier do smaku (u mnie 1 łyżka) bita śmietana + dowolna dekoracja (u mnie beza, truskawka i liski świeżej mięty) Przygotowanie: Truskawki wyjmujemy z zamrażalnika i przekładamy do misy wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium z założonym nożem. Dolewamy
Słodkie okruszkiuwielbiają - przy poprzednich deserach Fabian marudził że za słodkie że to nie takie itp tutaj bez pytań zjadł cały pucharek :) No bo co tu może być niedobrego, kolorowe galaretki, bita śmietana :) Każdy to uwielbia - więc do sklepu po składniki i przygotowujemy. Składniki: 4 kolorowe galaretki (u mnie czerwona, pomarańczowa, zielona i żółta) 1 opakowanie śnieżki do ubijania 200ml mleka kilka
Smacznie Pysznie Kaloryczniedużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g bezy 300g orzechowego krokantu 2 cukry wanilinowe Dekoracja: bita śmietana płatki czekoladowe różowe cukrowe perełki Wykonanie: 1. Kuwerturę i bezy pokroić nożem na małe kawałki. 2. Śmietanę ubić na sztywno, miksując dodać cukier wanilinowy, pokrojoną kuwerturę, bezę oraz orzechowy
Szalona Kuchnia Ewelinymetalowej miski ( tej z zamrażarki) wlewamy śmietanę, dodajemy cukier, oliwę i pokruszony na naprawdę małe kawałeczki ser, dokładnie całą zawartość mieszamy trzepaczką- uwaga nie przesadzamy, bo wyjdzie nam bita śmietana :( lub jak przesadzimy bardziej to słodkie masło serowe ;) Misę wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę, wyciągamy, mieszamy masę, wkładamy na kolejne 2 godziny i znowu wyjmujemy i mieszamy
Kuchnia na wzgórzusposobu) na pyszną mrożoną kawę… Składniki: W ersja podstawowa: 1 mała filiżanka kawy kostki lodu zimne mleko cukier (jeśli słodzicie) Wersja wzbogacona: odrobina syropu barmańskiego o smaku amaretto bita śmietana szczypta kakao rurka Przygotowanie: Wersja podstawowa: Zaparzamy kawę wg gustu (u mnie z 1 czubatej łyżeczki kawy rozpuszczalnej + cukier). Studzimy. Do wysokiej szklanki wsypujemy kostki lodu (do około
Słodkie okruszkiZapraszam na kolejne ciasto bez pieczenia. Tym razem będzie to inna odmiana wszystkim znajego ciasta 3 bit :) nie zawiera masy kajmakowej ale ma pyszny mus truskawkowy :) Polecam ! Składniki: * herbatniki 450 g Warstwa budyniowa * 500 ml mleka * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 2 budynie śmietankowe Warstwa truskawkowa: * 500 g truskawek zmiksowanych świeżych lub mrożonych * 2 galaretki truskawkowe
Kulinarne przygodyjajka (osobno białka i żółtka) 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy kilka kropel aromatu pomarańczowego 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 łyżka cukru Dodatkowo: ulubione dodatki: bita śmietana, owoce, cukier puder itd Przygotowanie: Białka ubijam przez kilka sekund przy pomocy wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium. W misce miksuję żółtka z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem, sokiem
Słodkie okruszkiwarty obejrzenia film. Zdobywca 2 Oscarów. Świetna Frances McDormand w głównej roli. Źródło/Source Ukrainian beetroot soup, Three Billboards outside Ebbing, Missouri A nutritious, chockfull of vitamins soup, a bit forgotten so here I am refreshing the idea. Ingredients: a few tbs olive oil/oil, 1 piece white cabbage (I used pointed cabbage ), 2-3 beets, 2 carrots, 1 parsley
Qlinarnie i Qlinarnietarty przez około 20 minut, odstawiam do wystygnięcia. Upieczony spód do tarty Ubijam śmietankę, dodaję cukier puder i jeszcze chwilę ubijam uważając żeby śmietanka się nie zmaśliła. Wykładam bita śmietanę na spód do tarty. Truskawki kroję na połówki i układam na śmietanie. Całość posypuję odrobiną tartej gorzkiej czekolady. Tarta z truskawkami gotowa. Tarta z truskawkami SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Możesię tylko zamarzy. To, co dziś jedliśmy na deser to dosłownie „niebo w gębie” :) Składniki potrzebne do przygotowania deseru „niebo w gębie”: 2 galaretki Winiary Blue Curacao, bita śmietana w sprayu. Sposób przygotowania: Obie galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzącej wody i odstawiam na blacie do wystudzenia. Gdy galaretki nie są już gorące wstawiam do lodówki
Gotuj Się Kto Możebitą śmietanę i galaretkę tyle razy ile warstw chcę uzyskać. Na ogół w tortownicy nie zmieści się więcej niż 4 warstwy śmietanowe i 4 galaretki. Galaretka tężeje wolniej niż bita śmietana, dlatego dobrze jest rozpuszczać ją z wyprzedzeniem. Ja zaczynam przygotowywać kolejną galaretkę w momencie, gdy poprzednią chowam do lodówki do zastygnięcia, wtedy praca idzie dość płynnie. Po wylaniu
Gotuj Się Kto Możepomagają pozbyć się zbędnych produktów z organizmu Odpowiednia dawka potasu bierze udział w regulacji napięcia mięsniowego, ciśnienia krwi, pracy nerek i rytmu serca. Jego niedobór powoduje gwałtowne i nieregularne bicie serca, puchnięcie nóg, skurcze mięśni nóg, nerwowość, zaparcia czy znużenie. Kochani dbajmy o nasz silniczek bo nikt za nas tego nie zrobi. Wraz z 4 opakowaniami margaryny cardio optima potas
Kuchnia w oparachcukru 1 żółtko 80 g masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 180 g mixu bakalii (figi, skorka pomarańczowa kandyzowana, żurawina suszona) migdały 1 roztrzepane jajko 4 łyżki słodkiego wina DEKORACJA: bita śmietana wiórki kokosowe CHOINKI: paluszki 1 tabliczka białej czekolady zielony barwnik kolorowa posypka CHOINKI: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z kilkoma kroplami barwnika. Przelewamy do szprycy
Kuchnia w oparachszklanki cukru lub innego słodzika, na przykład erytrolu 20 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 galaretka cytrynowa wegańska (bez żelatyny) Dodatkowo: wegańska bita śmietana starta skórka z cytrny Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Rozlej ją do szklanek/pucharków (najlepiej szerokich). Galaretka powinna zajmować połowę miejsca. Szklanki
Via Gustomąki kukurydzianej - 2/3 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 100 ml śmietany 30 % - 100 ml wody gazowanej - 2 łyżki masła - 2 jajka - dżem jagodowy - bita śmietana Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Masło rozpuszczamy i studzimy. Śmietanę łączymy z ekstraktem, wodą, masłem oraz jajkami. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy
Zainspirowana w kuchni