masła 1 skyr o smaku jagodowo porzeczkowym 1 serek wiejski 1 galaretka wiśniowa 1 ¼ szklanki wrzątku 0,5 łyżeczki żelatyny 1/2 galaretki owoce leśne 0,5 szklanki wrzątku Bita śmietana do dekoracji W miseczkach rozpuszczamy galaretki. W jednej rozpuszczamy galaretkę wiśniową z żelatyną. W drugiej galaretkę owoce leśne. Maślane ciasteczka dokładnie mielimy w malakserze lub blenderze. Wlewamy rozpuszczone masło
VioletoweKucharzenielikieru amaretto Polewa: 100g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 200g śmietany 30% 2 łyżki miodu 2 łyżeczki miodu 80ml wody 2 łyżki masła Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 6 truskawek bita śmietana Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukry, dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać do formy o wymiarach 39 x 30cm
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanka = 250 ml) 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 2 łyżki kakao 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Moja dekoracja: bita śmietana nadzienia cukiernicze o różnych smakach posypka cukrowa w kształcie serduszek W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche
Di gotujeSkładniki: jajka "M" 10 sztuk, cukier 1 szklanka, budyń śmietankowy 2 opakowania, śnieżka bita śmietana 1 opakowanie, twaróg z wiaderka 1,5 kg-wiaderko 1 i 1/2, kasza manna 4 łyżki, herbatniki 250 gram, wafelki w czekoladzie 6 sztuk, płatki kukurydziane 2 szklanki Jajka z cukrem ubić mikserem do białości na najwyższych obrotach z 4 minuty. Dodać 1,5 wiaderka
W Mojej Kuchni Lubięlikieru amaretto 70 ml wódki 9 ml aromatu migdałowego Żelka jagodowa: 450g świeżych lub mrożonych jagód 300ml wody 2 galaretka jagodowe Dodatkowo na dekorację: 125g jagód bita śmietana Wykonanie: 1. Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. W drugiej misce ubić na sztywno śmietanę
Szalona Kuchnia Ewelinyrazie potrzeby możecie użyć ajerkoniaku lekko rozcieńczonego mlekiem. SKŁADNIKI / 1 PORCJA 50-70 ml włoskiego likieru jajecznego bombardino lub ajerkoniaku wymieszanego z 2 łyżkami mleka 50 ml espresso bita śmietana odrobina kawy rozpuszczalnej lub gorzkiego kakao WYKONANIE Zaparzamy mocne i aromatyczne espresso. W małym rondelku (najlepiej na parze) na małym ogniu, często mieszając, podgrzewamy (nie gotujemy) likier jajeczny. Przelewamy
cool and mintytrzcinowego 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao śmietanka z 1 puszki mleczka kokosowego ( u mnie w wersji light)* 2 łyżki ksylitolu lub erytytolu kakao do dekoracji Wykonanie: Bita śmietana: Z puszki wyjąć tylko stałą część mleczka kokosowego, dodać 2 łyżki ksylitolu/erytrytolu i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę. Zagotować 400 ml mleka wraz
Healthy food explorerponieważ często kremy wymagają ugotowania, a następnie zmiksowania. To jedna z moich ulubionych kategorii więc polecam wam kilka świetnych przepisów na ciasto czekoladowe bez pieczenia , kokosowe , chałwowe , Malakoff , 3 bit , czy malinową odmianę banoffee pie Bez pieczenia – czekoladowo agrestowe Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe Ciasto bez pieczenia kokosowa zebra Malinowy banoffee pie Podsumowanie Wydaje mi się, że wymieniłam
Relaxtimewydrylowanych wiśni, których pestki omalże nie połamały zębów pewnej synowej ;-) Jak zwał tak zwał, ważne, że ciasto jest przepyszne ! Cienki, kruchy spód (chociaż ucierany, tak naprawdę), galaretka z wiśniami, bita śmietana z serkiem mascarpone, a na wierzchu beza posypana płatkami migdałów. Takie zestawienie smakuje naprawdę wyśmienicie. Aczkolwiek, to tylko jedna z wersji tego ciasta. Doskonale będą do niego pasowały maliny
Arabeska waniliowaPopularny 3 bit, tym razem w letniej wersji truskawkowej. Ciasto jest na bazie herbatników, więc nie wymaga pieczenia, za to powinno spędzić w lodówce dłuższy czas, aby herbatniki zmiękły i dobrze się kroiły. A gdy już odczekamy (lub prześpimy ;-) ten czas, wtedy możemy delektować się smakiem tego wybornego ciasta. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaPrzygotowuje się szybko , skrobia ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny
mojej kuchnideser chia z porzeczkmi . Dzisiaj też będzie deser chia, ale z bananami i podwójną porcją bitej śmietany. (to było życzenie mojego syna 😄) Dodałam też żelatynę bo przez te upały bita śmietana szybko opadała. Jak wykonać taki orzeźwiający deser możecie zobaczyć w filmiku Serdecznie zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI na 4 porcje: 🍌 1 zielona galaretka 🍌 1 puszka kremu kokosowego
Rita creativeSernik w biszkopcie zpolewą Makowe roladki wserowej masie Sernik gotowany x 2 Torcik z serka owarzanego z galaretką Pokusa Puchatek Wesoły Słonecznik Murzynek ze śliwkami i kremem Aniołek 3 bit Pani Walewska Orzechowiec Smacznego i Wesołych Świąt
Domowe ciastaciacho z mojego przepisu przed Wami: kakaowy biszkopt obficie nasączony kawowym ponczem, słodka masa z domowego kajmaka i delikatny krem budyniowy… Bajecznie słodkie ciasto, w smaku podobne do 3 bita, ale jednak bardziej wytworne dzięki dodatkowi ponczu z lekką goryczką kawy. Nie będzie Wam po nim za słodko, a w sam raz;) Składniki na biszkopt kakaowy: 4 jaja 5 łyżek
Domowe ciastanocy, prosił o gofry ;) Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Moje ulubione to oprószone cukrem pudrem, ale w dodatkach można poszaleć - owoce, rodzynki, dżem, krem czekoladowy no i oczywiście bita śmietana :) Walentynkowe serduszka :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzewamy gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek mieszamy
Na moim talerzu