ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:155/409)

CIASTO BRZDĄC + FILMIK 843

BITA ŚMIETANA :   600 ml śmietany 30 %  4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 4 łyżki żelatyny  4 łyżki ciemnego kakao + 1/4 szklanka mleka

Kulinarne Fantazje Marioli
Rurki kruche z bitą śmietaną 395

ważne jakie by było ale swoje własnoręcznie zrobione. Dziś zapraszam was na pyszne rurki ,uwielbiają je dzieci i dorośli, a nadzienie dajemy jakie chcemy. U mnie będzie dziś bita śmietana. Składniki:  mąka tortowa 500 g  masło 300 g cukier waniliowy 32 g  proszek do pieczenia 1 łyżeczka żółtka 2 szt jajo 1 szt Dodatkowo: śmietana

Różowa kuchnia
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami 1072

francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px

Kulinarne Przeboje
Chrupiące gofry i kilka słów o gofrownicy Dezal Plus 553

mnie tortowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka mała szczypta soli Ulubione dodatki: u nas bita śmietana, borówki i sos jagodowy. Dodatkowo przed podaniem można ozdobić listkami świeżej melisy lub mięty Przygotowanie: Rozgrzewamy gofrownicę. Ja używam gofrownicy Dezal Plus model 301.7. Smaruję płyty grzewcze delikatnie olejem

Słodkie okruszki
KOSTKA JAGODOWA BEZ PIECZENIA 131

serka homogenizowanego lub jogurtu gęstego typu Greckiego 270 g   jagód (mogą być mrożone) 9 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 1 bita śmietana Śnieżka PRZYGOTOWANIE: 1.Blaszkę o wymiarach 26x21 wykładamy folią aluminiową, a na dnie układamy podłużne biszkopty. 2. Rozmrożone jagody miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. 3. Żelatynę wsypujemy do ½ szkl. wrzącej

Marcepanowa kuchnia
Ciasto czekoladowe z jabłkami 148

mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki  rodzynek 2 łyżki koniaku 1 płaska łyżeczka cynamonu w proszku 4 jabłka cukier puder bita śmietana Sposób przygotowania : Masło z cukrem utrzeć za pomocą miksera na puszysty krem. Stopniowo dodawać po jednym jajku cały czas  ubijając. Czekoladę połamać i umieścić w misce nad gotująca się wodą. Mieszać

Gosia gotuje
Naleśniki 'jedyneczki'. Lekko zielone, z bananami i matcha... 178

wymieszaj dokładnie w sporej misce. Zostaw na 30 minut. Smaż z obu stron na dobrej, nieprzywierajacej patelni i na odrobinie oleju. Pyszne ze wszystkim - dżem, bananella , Nutella, golden syrup, bita śmietana i co tam jeszcze. Szczególnie zjadliwe po dniu w szkole

Lejdi of the house
Truskawkowe naleśniki a'la Crepes Suzette 135

łyżka stopionego masła szczypta soli sos truskawkowy: 1 opakowanie truskawek mrożonych "Hortex" (bez szypułek) 1 łyżka masła masła pół szklanki cukru trzcinowego sok z rozmrożonych truskawek szczypta kardamonu bita śmietana i starta czekolada do dekoracji Za pomocą trzepaczki zmiksuj mleko z jajkiem i szczyptą soli. Cały czas mieszając dosypuj kakao i mąkę, a na końcu wlej stopione masło. Gdy ciasto

Gotuj Sam!
Szampańskie truskawki. 102

Świetny, szybki i prosty przepis na efektowny, walentynkowy deser. ;) Składniki: - świeże, duże i jędrne truskawki - ulubiony szampan - polewa toffi - polewa biała czekolada - posypki do dekoracji - sos czekoladowy - sos toffi - bita śmietana + mała strzykawka jednorazowa z igłą Sposób przygotowania: Truskawki myjemy i dokładnie suszymy.  Na każdą truskawkę odmierzamy ok. 1  ml szampana i powoli wstrzykujemy. Umieszczamy owoce w lodówce

DominikaDolci
Babeczki galaretkowe 142

Składniki: 1 op.  herbatników owsianych z żurawiną od Cukry Nyskie 30 g masła 1 galaretka truskawkowa bez żelatyny (na 375 ml) kilka świeżych truskawek (3-4 szt) bita śmietana kolorowa posypka Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy wałkiem albo w blenderze bardzo drobno. Masło rozpuszczamy w mikrofalówce (ok. 30 sekund) i dodajemy do rozkruszonych ciastek, mieszamy. Na dno silikonowych foremek do babeczek

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kawowa panna cotta z musem czekoladowym 129

200ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 50ml wrzątku 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki mleka Mus czekoladowy: 100g mlecznej czekolady 120ml śmietany 30% Dekoracja: bita śmietana 1/2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: 1. Żelatynę zalać zimnym mlekiem, wymieszać i odstawić do napęcznienia. 2. Kawę zalać wrzątkiem i pozostawić do wystudzenia. 3. Do garnka wlać mleko, śmietanę

Szalona Kuchnia Eweliny
ciasto "kraina lodu" 148

łyżki cukru 100 g masła na piankę: 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania galaretki cytrynowej szczypta niebieskiego barwnika spożywczego dodatkowo: 1 opakowanie galaretki niebieskiej ok. 15 sztuk niebieskich bezików bita śmietana i cukrowe ozdoby do dekoracji Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając powoli dosypywać cukier. Następnie dodać żółtka a później olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WYCIECZKA do PIJALNI CZEKOLADY M. Pelczar Chocolatier 133

różnych zakątków świata.  Na gości czekają tu liczne niespodzianki: największa czekoladowa fontanna w Polsce mierząca 2,20 m, pociągi wożące czekoladowe smakołyki, stare maszyny do produkcji czekolady, bicie pamiątkowych monet.  Zapoznać się także można z etapami procesu produkcji czekolady: - zbiory - suszenie -prażenie -łamanie i łuszczenie -mielenie -konszowanie -temperowanie W pijalni można spróbować pysznej pitnej czekolady z różnymi dodatkami

Fiołkowe Talerze
Domowe chrupiące gofry. 337

około 15 min, aby "odpoczęło" Rozgrzać gofrownicę i chochelką nakładać porcje ciasta, rozprowadzając dokładnie po kratkach. Piec około 4 min z każdej strony. Podawać posypane cukrem pudrem lub z bita śmietaną, owocami lub jak kto woli.  S macznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Urodzinowy sernik na zimno 185

serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżeczki kakao + ew. bita śmietana do dekoracji (ja wykorzystałam resztę kremu śmietanowego z jednorożca) Ciasteczka na spód kruszymy w blenderze na proszek, dodajemy roztopione masło i mieszamy lub blendujemy. Gotowa masa powinna mieć konsystencję

Ciastkozercy