ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:162/409)

Tarte tatin z brzoskwiniami i rozwiązanie konkursu na żeliwną patelnię 195

cukru 250 g mąki 10 g proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 2 jajka Nadzienie brzoskwiniowe 150 g cukru 70 g masła 7 brzoskwini lub nektarynek Do podania bita śmietana creme fraiche sok z cytryny cukier, opcjonalnie Zacznij od ciasta na tartę. Pokrój masło w kostkę, wrzuć do malaksera i dodaj proszek do pieczenia wymieszany z mąką i solą. Zarób

codojedzenia
DESER DO MOKKI POPOŁUDNIOWEJ 173

Prosty deser do popołudniowej kawy , z przepysznym musem jeżynowym , skropiony  chlustem alkoholu i z lodami malinowymi. pojemnik jeżyn miód lody malinowe bita śmietana kakao lub wiórki czekoladowe koniak dla smaku *********************************  Jeżyny włożyć do malakserze ,kilka zostawić do przystrojenia , dodać odrobinę miodu i koniaku,wszystko razem zmiksować na gładki mus. Ubić kremówkę z łyżeczką cukru pudru.Lody wyjąć z zamrażalnika

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasto z malinami i bita smietana 140

dokładnie połączyć -wymieszać łyżką-ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C Bita śmietanka 400 ml śmietanki 30-36 proc. 2 łyżeczki żelatyny 4-6 łyżek gorącej wody dowolne owoce,u mnie maliny z ogródka Wykonanie Żelatynę rozpuścić w wodzie ,mieszając do całkowitego

w mojej kuchni
Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1364

lubią, czy też nie nie mają czasu na pieczenie. Co można zrobić z „prawie gotowych” składników? Błyskawiczne eklerki w czekoladzie. Składniki: - podłużne biszkopty (ilość według potrzeb) - krem lub bita śmietana do przełożenia - 125 g czekolady o zawartości kakao 75% - 125 g czekolady mlecznej - ¾ szklanki słodkiej śmietanki minimum 30% Do przełożenia ciastek można użyć: bitej śmietany, masy ze śmietany i mascarpone

mojewypiekiinietylko
Sernik kremowy 209

pyszny kremowy sernik  Składniki 1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego  6 jajek  250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru  2 budynie waniliowe 1 bita śmietana śnieżka  1 cukier waniliowy  1 szklanka mleka  4 łyżki bułki tartej sok z 1/2 cytryny  starta skórka z cytryny  masło do smarowania blachy

W królestwie smaków Beaty
Stek z sosem grzybowym / Steak with mushroom sauce 199

bacon back to the pan along with heavy cream, snipped fresh thyme. Bring to boil, stir, immediately reduce to simmer and simmer for about 2 minutes to reduce a bit and season with salt and pepper to taste. Serve sliced steak with mushroom sauce. Enojy! Artykuł Stek z sosem grzybowym / Steak with mushroom sauce pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Domowe masło ze śmietany (krok po kroku) 1664

chlapać. 2. Mikserem na najwyższych obrotach ubijam śmietanę. Na początku śmietana urośnie, tak jak przy ubijaniu kremówki na krem do tortów. 3. Nie przestaję ubijać i po kilku minutach bita śmietana "siada", zaczyna się warzyć, jej konsystencja przypomina kaszkę mannę. 4. Ubijam dalej, zaczynają się oddzielać grudki tłuszczu i maślanka. 5. Zmniejszam obroty miksera i jeszcze chwilę ubijam, aż grudki

Obiad gotowy
Deser z malin,borówek i galaretki krystalicznej 158

krystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane.  1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu stężenia się

Kolorowa kuchnia Elki
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 285

mniej jeśli śliwki są słodkie 4 jajka 240 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 700 g dojrzałych i słodkich śliwek węgierek DO PODANIA: cukier puder do posypania, bita śmietana do podania WYKONANIE ŚLIWKI opłukujemy, osuszamy, kroimy na połówki lub ćwiartki, usuwamy pestki. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ (góra/dół bez termoobiegu). Spód formy o średnicy 24 cm wykładamy

cool and minty
Malinowo-bananowa chmurka [ENG] 128

raspberries with a fork and place them at the bottom of the glass. 2. Cover with kefir or natural yogurt. If you like a more sweet version add a bit of xylitol / sugar to the kefir layer. 3. Smash the other half of the raspberries and add to the glass. The do the same with with the banana

Better Life By Auntie Ju
Owoce pod zdrową kruszonką, czyli błyskawiczny i przepyszny deser 155

Wszystkie sk\u0142adniki kruszonki mieszamy w misce.\r","Posypujemy owoce kruszonk\u0105.\r","\r","Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia wierzchu - ok 20-30 min.\r","Podajemy z bit\u0105 \u015bmietan\u0105, lodami lub osobno."]} Drukuj Owoce pod zdrową kruszonką, czyli błyskawiczny i przepyszny deser Składniki 1 kg soczystych, dojrzałych owoców Kruszonka 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki migdałowej

Mieszam w Garnku
Tort Unicorn dla małej Księżniczki 194

oprószyć cukrem pudrem, aby masa nie przykleiła się do spodu. Rozwałkować i nakręcić delikatnie na wałek. Przenieść na ciasto i odciąć nadmiar masy. Całość udekorować np kwiatkami (u mnie bita śmietana połączona z czerwonym barwnikiem). Namalować oczy np czerwonym pisakiem spożywczym lub rozpuścić czekoladę i delikatnie pędzelkiem dorysować. Część masy zrolować i zakręcając uformować róg.   Trudno uwierzyć, że Mała

ChilliJemy
Tort serowy z malinami i ciasteczkami oreo bez pieczenia 872

łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 500g malin 3 łyżki cukru kryształu 15g żelatyny 160ml zimnej wody 1 galaretka malinowa + 250ml gorącej wody Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby (około 100g śmietanki kremówki 36% ubitej z 1 łyżeczką cukru pudru) pokruszone ciasteczka oreo maliny Spód: 1. Do miksera przełożyć ciasteczka i wmiksować je na piasek

Mała Cukierenka
Deser z lodami masło orzechowe, borówką i bitą śmietaną 221

dodałam lody i wyszło pysznie. Polecam i życzę miłego dnia :-) Składniki na 1 porcję: 5 gałek lodów Lody jak dawniej Bracia Koral o smaku masło orzechowe garść borówki amerykańskiej bita śmietana kolorowe słodkie cukiereczki (u mnie żółte) 1. Borówki myjemy, odsączamy na sitku. Większą część przekładamy do pucharka, na borówki dajemy 4 gałki lodów o smaku masła orzechowego, dookoła wciskamy

kruche babeczki
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 283

Przepyszne połączenie smaków: słodki kajmak, banan, herbatniki i bita śmietana.    SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki, 150 g serka typu Danio, 2 łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki

słodki bratek