Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe z orzechami i jabłkami 3bit bez pieczenia King bez pieczenia Ciasto cappuciono Ciasto Kilimandżaro MIĘSA Schab ze śliwką Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną SAŁATKI Sałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka z tuńczykiem Sałatka z zupek chińskich
Lena Gotujedelikatnym wzorem – takie jak moje możecie kupić tutaj Składniki: (na tortownicę 24 cm*) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki cytynowe 500 ml wrzącej wody Dodatkowo: około 100 g kakaowych herbatników około 50-70 g masła – ilość należy dostosować do ilości herbatników
Słodkie okruszkidomowym sosem czekoladowym . Składniki: 3-4 kakaowe herbatniki sos czekoladowy – domowy* lub kupny 3 gałki lodów – u mnie śmietankowe z wiśniami i sosem wiśniowym Bracia Koala bita śmietana listki świeżej mięty Przygotowanie: Jak przygotować prosty domowy sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany, kremówki 2 łyżki wody Połamaną czekoladę, śmietanę
Słodkie okruszkipiec 10 minut.Po upieczeniu gorący placek biszkoptowy wyrzucić na wilgotną ściereczkę kuchenną,zdjąć papier a wierzch ciasta również przykryć wilgotną ściereczką.Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Bita śmietana 400 ml śmietanki 36% 5 łyżek cukru pudru łyżka cukru wanilinowego czerwone porzeczki Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.Równo rozsmarować na wystudzonej roladzie,na wierzch poukładać
Anielskie wypiekiułożone na spodzie lekko namokną sokiem z owoców i lodami. Dlatego warto użyć herbatników lub innych kruchych ciastek. Biszkopty zbyt szybko staną się miękkie. Składniki: dowolne ulubione lody bita śmietana brzoskwinie ajerkoniak lub adwokat herbatniki Na dno pucharka położyć 1-2 pokruszone lekko herbatniki. Na herbatnikach ułożyć owoce lub konfiturę. Następnie dodać lody, a na nie bitą śmietanę. Oblać
Codzienna kuchnia niecodziennaWieluń Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy 3 łyżki śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny ekstra – polecam Skworcu 2 łyżki ciepłej wody 3 łyżki konfitury jagodowej ulubione dodatki: u mnie bita śmietana i kolorowa posypka Przygotowanie: Żelatynę wsypujemy do malutkiej miseczki, zalewamy minimalną ilością zimnej wody i odstawiamy na chwilę do napęcznienia. Ser przekładamy do miski, dodajemy śmietanę (zimną) i wstępnie
Słodkie okruszkiwanilinowego mała szczypta soli 140 g schłodzonego masła lub margaryny 1 jajko 1-2 małe gruszki 1 małe jabłko duża szczypta cynamonu niespełna 1/2 łyżki cukru trzcinowego Propozycja podania: bita śmietana i odrobina cynamonu. Ciasto piekłam w małej papierowej formie na tartę (średnica 16 cm 3,5 cm wysoka) od Alfatec Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, cukier, sól i . Dodajemy
Słodkie okruszkispróbować. I… efekt zaskoczył mnie bardzo! Ta kawa jest naprawdę smaczna. Muszę Wam zresztą przyznać, że to jedyna kawa, którą piję bez słodkich dodatków jak cukier czy bita śmietana Co się kryje pod nazwą kawa kuloodporna– bulletproof coffee? Wymyślił ją amerykański bloger David Asprey. Świat usłyszał o niej po raz pierwszy w 2009 roku, gdy David opublikował przepis
Słodkie okruszkilaska wanilii ½ szklanki cukru 4 listki żelatyny Warstwa gruszkowa: 350 ml gęstego soku gruszkowego typu Kubuś lub świeżo wyciśniętego w wyciskarce 3 listki żelatyny Dr.Oetker Bita śmietana do dekoracji Dowolne owoce do dekoracji (gruszka, jabłko, kiwi, brzoskwinia, maliny) Sposób przygotowania: Warstwa waniliowa: Do rondelka wlać śmietankę z mlekiem, dodać wydrążone ziarenka z wanilii i laskę, wsypać cukier doprowadzić
Wanilia i Kardamonlitra gęstego soku z gruszek 6 listków żelatyny Dr.Oetker Poncz: 200 ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru 50 ml wódki lub rumu Dodatkowo: Bita śmietana Posypka Plasterki gruszki listki mięty Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na lśniącą pianę, stopniowo wsypywać cukier, miksować do momentu aż się rozpuści, dodać
Wanilia i Kardamonwyrazu. W czym rzecz? W soku z cytryny i... Cukrze waniliowym . Niedawno robiłam w pracy mus z szampana; mimo coraz większej ilości alkoholu, ciągle smakował po prostu jak bita śmietana. Co robić...? Przecież nie dodam całej butelki, bo zamiast musu wyjdzie zupa (co w innych okolicznościach być może nie byłoby problemem, ale w przypadku tortu weselnego - byłam pewna - nie mogło
Pożeraczka, czyli raz adobrzepotrawy, które z pozoru nie są wskazane dla diabetyków, da się przygotować w wersji o wiele zdrowszej. Za przykład niech posłużą nam gofry. Biała mąka, dużo cukru, na wierzchu bita śmietana i owoce – ślinka sama napływa do ust. Jednak z cukrzycą, zjedzenie takiej porcji prostych węglowodanów może zakończyć się o wiele za wysokim poziomem cukru we krwi, więc gofrów lepiej
Dietologsklepie Kuchnie Świata Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa) 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 2 jajka mała szczypta soli 1 szklanka wody gazowanej odrobina oleju bita śmietana – domowa lub kupna borówki syrop czekoladowy Hershey’s – do nabycia w Kuchnie Świata Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajka, dodajemy szczyptą soli. Miksujemy
Słodkie okruszkiskutecznie naładuję swoje baterie i wrócę wypoczęta, uśmiechnięta z głową pełną nowych pomysłów. Mrożona kawa filiżanka espresso odrobina mleka 3 kulki lodów waniliowych lub śmietankowych cukier do smaku bita śmietana Przygotowałam espresso ( kto nie ma ekspresu do kawy może po prostu rozpuścić kawę rozpuszczalną w niewielkiej ilości przegotowanej wody ) dosłodziłam do smaku , dodałam mleko a następnie ostudziłam i wstawiłam
Pieguskowa Kuchniasię kawą przyrządzoną na zimno. Polecam! Składniki (na jedną porcję): 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + odrobina gorącej wody 1-2 łyżeczki cukru 1/2 szklanki lodu mleko do uzupełnienia ewentualnie bita śmietana i kakao do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Kawę i cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i odstawiamy do wystudzenia. 2. Do kielicha blendera wkładamy lód, wlewamy kawę z cukrem
Kuchnia domowa Ani