barszcz - 3622 przepisów (strona:164/242)

Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 136

Witam, dziś chciałabym Wam przedstawić świetny przepis na pyszne pieczone pierożki z mięsnym farszem.  Jest to idealna przekąska do piwa, czy na obiad -podawana z barszczem czerwonym.  Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu, mięciutkie i świetnie się z nim pracuje.  Całość jest pyszna :-) No to zaczynamy: CIASTO: -250g białego sera chudego -8 łyżek mleka -7 łyżek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 155

środku z farszem rozdrobnionego mięsa z kurczaka z masą kremowego serka. Koniecznie przyprawione do smaku. Coxinha... to danie, które można przygotować jako danie główne na obiad np. do czerwonego barszczu (sprawdziłam), doskonałe na przystawkę z ulubioną surówką (sprawdziłam). Ale dobrze też jest mieć je w lodówce, żeby po prostu wziąć w rękę i zjeść (dzieci je uwielbiają). Przepis już dawano

Kuchnia u Krysi
Ogórki kiszone żurkiem 282

pewno szybciej się ukiszą, niż kiszone tradycyjnym sposobem. Przygotowuje się je podobnie jak zwykłe ogórki, dodaje się tylko żurek pół na pół z wodą. Zamiast żurku można dać barszcz biały. 1 kg ogórków gruntowych (kiszeniaków), 3 baldachimy kopru, 1/2 niedużej główki czosnku, kawałek chrzanu, 1/2 l żurku (taki z butelki), 1 l przegotowanej ciepłej wody, 2 łyżki soli, Ogórki umyć

królestwo garów
Sajgonki ala leniwe 136

spróbować takiego farszu z ruskich pierogów , ale nie w pierogach , tylko zupełnie w czymś innym , i wypadło na placki ryżowe , czyli   sajgonki , smakują super zaskakująco , można podawać z barszczem czerwonym , sosem czosnkowym , ale to już pozostawiam Państwu , i życzę miłej niedzieli .    Składniki  1 kg ziemniaków  2 średnie cebule  100 dag szynki długo dojrzewającej

Mój Smak
Ćwikła z chrzanem. Na Wielkanoc. 148

się okazało, burak burakowi nie równy ... Kupiłam dwa rodzaje buraków. Zwykłe, powszechnie dostępne buraki, z jakich zwykle gotuję barszcz oraz buraki podłużne, których nie można dostać w każdym narożnym warzywniaku. Upiekłam oba rodzaje zawijając je w folię aluminiową. Porównałam oba rodzaje. Odkryłam, że buraki podłużne są o słodsze w smaku od tradycyjnych. Świetnie smakują jako buraczki zasmażane albo pokrojone

Posadzone i zjedzone
Barszcz ukraiński jarski 96

zobaczyliśmy barszcz Futki, na Smakerze , wiedzieliśmy ,że zjemy w weekend taki. No nie tylko niedzielnie, nawet w poniedziałek. Będzie odgrzewany i tym bardziej smaczny.<3  Składniki 3 buraki włoszczyzna 4 ziemniaki 3 pomidory 3/4 szklanki fasoli piękny jaś 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki koncentratu buraczanego 3/4 szklanki śmietany kremówki 1 łyżeczka masła 1 łyżka mąki 1 ząbek

R'n'G Kitchen
fasolkowo-warzywne babeczki z czerwonymi pieprzami... 195

silikonowych włożyć masę do pełna, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół i piec około 40 minut - smakują wybornie i na ciepło i na zimno, z barszczem, śmietaną, sosami jakie się lubi............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kiszone buraczki 189

paru lat robię latem parę słoików kiszonych buraczków. Zimą sok sprawdza się idealnie, jako dodatek do czerwonego barszczu, latem można sok wykorzystać do chłodnika. Buraczki kroję w jak najcieńsze plasterki, i takie, po ukiszeniu nawet surowe, bez gotowania, są bardzo smaczne. Dodaję je do wszelkiego rodzaju surówek. Ilość kopru, czosnku i chrzanu zależy oczywiście od Waszych upodobań.  składniki

Stare Gary
Krakowaska domowa kiełbasa 131

całkowicie ostygnie, następnie wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjąć. Powstanie pyszna galaretka, której nie wyrzucaj. Można ją dodać jak będziecie gotować zupy tj – grochówka, fasolowa, barszcz. Będzie idealne. Można również odstawić, żeby całkowicie zgęstniała i podawać razem z kiełbasą. 2 Używając osłonek białkowych do kiełbas, trzeba je namoczyć na kilka minut, następnie pociąć na dowolne długości

Kuchnia Pokoleń
Jak ugotować pyszną zupę? 196

rosołowe, dodajmy lubczyk.  Dodatki do zup Są zupy, które lubią dodatek np. grzanek, groszku ptysiowego czy tostów (zupy kremowe), ziemniaków utłuczonych z cebulką czy boczkiem (np. zabielany czerwony barszcz) czy też chrupiącej bułki (zupy kremowe, grochówka, flaczki itp.). W taki prosty sposób można szybko podnieść kaloryczność zupy czy ją urozmaicić. Świeże warzywa zamiast przecierów sklepowych Ugotujcie zupę pomidorową

Codzienna kuchnia niecodzienna
Paszteciki kruchodrożdżowe 138

Paszteciki są dobre nie tylko do barszczu, ale i jako przegryzka na słono. Te są bardzo dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Ciasto powinno pozostać do lekkiego wyrośnięcia, ale w wersji dla niecierpliwych jak ja można zawijać paszteciki od razu. Ważne, żeby w kuchni było ciepło, a piekarnik nagrzany. Oryginalny przepis pochodzi  stąd . 500 gram pieczarek

Czerwony Gupik
Krokiety z cukinią 200

pieprzem.  Farszem- najlepiej przestudzonym smarujemy naleśniki, zwijamy na krokiety i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy same lub z barszczem

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki na krokiety 183

Krokiety to tak naprawdę zapiekane naleśniki nadziewane farszem. Krokiety mogą być podawane jako danie główne, mogą być dodatkiem do czerwonego barszczu, krokiety można przygotować na wiele sposobów. Jednak podstawą każdego rodzaju krokieta jest właściwe ciasto. Przedstawiam świetny przepis na naleśniki na krokiety. Ciasto na naleśniki 300g mąki 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli szczypta pieprzu

Naleśniki
Zupa kurkowa z ziemniakami 147

kurek to moja ulubiona zupa grzybowa. Polecam przepisy na zupy grzybowe: zupę z grzybów mieszanych z grzankami, z borowików ceglastoporych . Aby na Boże Narodzenie mieć suszone grzyby do barszczu z uszkami, czy do pierogów z grzybami to również suszymy grzyby . Polecam zupę z grzybów suszonych . Klasyczną zupę kurkową podaję z dodatkiem ziemniaków, odrobiny śmietany, dla ładnego koloru dodaję niewielką ilość

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki z pieczarkami + film 148

Bardzo kruche, smaczne, wytrawne babeczki z pieczarkami oraz żółtym serem to wyśmienita przekąska na wszelkiego rodzaju domowe przyjęcia. Podane z czerwonym barszczem stanowią wyjątkowo atrakcyjne dla kubków smakowych danie.       składniki na 12 babeczek 500 g pieczarek 300 g mąki pszennej 150 g masła 2-3 łyżki zimnej wody 150 g startego żółtego sera 1 cebula 4 żółtka

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania