moje śniadanie, bardzo dobre placuszki. Polecam Jeśli lu bicie słodkie można do ciasta dodać łyżkę miodu. Wykonanie ciasta – szklankę płatków zmielić blenderem, ale nie na mąkę. Powinno być widać co to jest, małe kawałeczki płatków. Zmielone płatki połączyć z całymi, dodać żółtka, sól, mleko. Dokładnie wymieszać i zostawić na 30 minut. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, obrać ze skórki
Kuchnia Pokoleńsmak. W takie dni jak ten nie trzeba nic więcej Zgodzicie się? Składniki: około 5 waniliowych herbatników bez cukru 1 mały dojrzały banan około 1/2 szklanki przygotowanego budyniu* bita śmietana szczypta ciemnego kakao* *te i inne produkty możecie nabyć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu – odkładamy około 1/2 szklanki, resztę możecie wykorzystać
Słodkie okruszkiCiasto truskawkowa chmurka jest znana z nazwy "malinowa chmurka". Robiłam je pierwszy raz i wyszło pyszne. Na spodzie jest ciasto półkruche, na to wylana jest galaretka truskawkowa, następnie bita śmietana i przykryte ciastem bezowym. Ciasto półkruche: 3 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 3 duże łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto truskawkowa chmurka jest znana z nazwy "malinowa chmurka". Robiłam je pierwszy raz i wyszło pyszne. Na spodzie jest ciasto półkruche, na to wylana jest galaretka truskawkowa, następnie bita śmietana i przykryte ciastem bezowym. Ciasto półkruche: 3 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 3 duże łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kulinarne Fantazje Mariolibell pepper ½ iceberg lettuce ½ tin sweet corn 1 ripe avocado 1 big handful green olives 1.5 glass boiled chickpeas (or 1 tin) Dressing ingredients: lemon juice + olive oil + a bit of water salt + black pepper + favourite herbs Cut vegetables and olives into smaller pieces. Mix dressing ingredients. Stir vegetables, olives and dressing n a big bowl. That
Qlinarnie i Qlinarnieprzez sitko. Pestki nie będą nam potrzebne. Pozostały sok połączyć z 1/2 łyżeczki agaru i gotować 2 minuty na małym ogniu. Ciepła jeszcze przelać na masę jaglaną. Kokosowa bita śmietana 1/2 szklanki śmietanki kokosowej 3 łyżki cukru pudru maliny do ozdobienia Śmietankę kokosową ubić mikserem na puszystą stabilną masę. Ozdobić mazurek, używając rękawa cukierniczego. Poukładać maliny
Piekarz-Kucharz-Garkotłukpudrem i z cukrem waniliowym na sztywno , po czym wlałam wcześniej przygotowaną i przestudzoną żelatynę. Na wierzch ciasta wylewamy przygotowaną śmietanę. Na sam wierzch sypiemy starta czekoladę . I ciasto 3 BIT gotowe :) Ja włożyłam na całą noc do lodówki . Smacznego
Różne smaki w kuchniniewielkiej chochelki nakładamy porcje ciasta, smażymy na złoty kolor z każdej strony i gotowe. Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami, mogą to być : cukier puder, syrop klonowy, dżem, owoce , bita śmietana i inne. Świetne racuszki na podwieczorek, deser lub na piknik (jak już zacznie się sezon) polecam także inne przepisy na udany i smakowity podwieczorek >>> Smacznego
Moja Książka Kucharskachrupiące - idąc za autorką : " delikatne, chrupiące, wypełnione mnóstwem kieszonek powietrza, które czynią je bardzo lekkimi". Gofry te podajemy ze słodkimi, ulubionymi dodatkami , mogą to być owoce, cukier puder, bita śmietana i inne. Dzieci będą zachwycone (zresztą nie tylko dzieci) Polecam przepis na brukselskie gofry ! SKŁADNIKI: na około 10 gofrów 180 ml wody gazowanej 210 ml letniego mleka pełnotłustego
Moja Książka KucharskaMrożona kawa bananowa Składniki na 1 porcję: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 200ml zimnego mleka łyżeczka brązowego cukru 1 dojrzały, miękki banan kilka kostek lodu bita śmietana do dekoracji posypka do kawy (kakao, posypka malinowa) Wykonanie: Obranego banana, kawę, mleko, cukier i kostki lodu umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem. Kawę przelewamy do wysokich szklanek, dekorujemy bitą
Smak mojej kuchnidwie dorosłe porcje dla głodnych łakomczuchów, albo dla pary z dzieckiem. Świetnie pasuje do nich sos waniliowy, syrop z agawy, z czarnego bzu, golden syrup, syrop klonowy, melasa, bita śmietana, słodka śmietanka, jogurt grecki i owocowy – i koniecznie dodatek świeżych owoców. Takie poranki to ja rozumiem! SKŁADNIKI 300g chałki 3 jajka M 200ml mleka, dowolnego 1 pełna łyżeczka cynamonu
Karo in the Kitchenpackage coconut cream xylitol (or regular sugar, etc. – as much as you want) 1 glass frozen bluberries (you can use preserves, too) Cook millet in milk (can be a bit overcooked). Add lemon juice, xylitol and chopped coconut cream. Blend all to a smooth paste. Divide into 2 parts. Add blueberries to one part and blend/mix again. Preheat
Qlinarnie i QlinarnieMleko ze śmietanka zagotować. Zdjąć z "ognia" dodać połamana czekoladę rozpuścić . Zagotować cały czas mieszając ( na niewielkiej mocy palnika) aż do zgęstnienia. Przelać do filiżanek . Posypać chili, piankami, bita śmietana lub jak kto lubi Moc jest z nami
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmalinowy i zachęcam Was do spróbowania go. Wykonanie to zaledwie kilka chwil, a jest zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy od sklepowego. Poza dżemem, bardzo fajnym dodatkiem może być oczywiście wegańska bita śmietana , syrop klonowy, miód, czekolada roztopiona, jak i świeże owoce. Artykuł Placki z amarantusa pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanmniej/więcej - do smaku) Umyte porzeczki wrzucić do garnuszka (najlepiej z nieprzywierającym dnem), zasypać cukrem i gotować. Najpierw owoce puszczą sporo wody, potem - gdy odparuje - frużelina stanie się gęsta. Bita śmietana 250 g śmietany 36% płaska łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem Na bezę wyłożyć ostudzoną frużelinę i ubitą śmietanę. Udekorować porzeczkami. Najlepiej podawać od razu
Słodkie inspiracje