ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:175/409)

KAWA ORZECHOWA 177

września - Światowy Dzień Kawy Składniki: (na 1 porcję kawy) 100 ml mleka espresso lub kawa rozpuszczalna 1 - 2 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku orzechowym bita śmietana w spray`u 2-3 orzechy laskowe Przygotowanie Orzechy laskowe rozgnieść i na suchej patelni zrumienić na złoty kolor. Mleko spienić i dodać kawę espresso. Na koniec wlać syrop barmański o smaku orzechowym. Wierzch

Ciastka - domowe słodkości
MOJE HOBBY - MOJA PASJA 165

bardziej obfitych kształtach", ale co mi tam, raz się żyje :p Moje hobby, moja pasja :) Wszystko zaczęło się zupełnie niewinnie, od tego za co dała bym się pokroić. Beza, bita śmietana i owoce. Moje ulubione torty bezowe robiłam dla swoich najbliższych, do czasu, aż poprosiła mnie o taki koleżanka z pracy. No i tak się właśnie zaczęło, mile połechtana komplementami

Kuchnia w opałach
GOFRY 192

pomocą chochli rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Gofry smażyć około 2 -3 minut na złoty kolor. Studzić na kratce.  Do gofrów pasują takie dodatki jak: świeże owoce, bita śmietana, dżem, musy, czy cukier puder

Ciastka - domowe słodkości
Top Chef Masters czyli warsztaty z Witem Szychowskim 173

warsztatach przygotowałam cztery dania, które nawiązywały do smaków i kolorów jesieni: 1. Makrela/ogórek/winogrona/chrzan/musztardowiec. 2. Kalafior/kiełbasa/koźlarze/werbena/orzechy laskowe. 3. Sandacz/kiszona kapusta/omlet tamago/siemię lniane. 4. Bita śmietana z tonką/ogórek/winogrona/migdały. Wszystkie dania okazały się strzałem w dziesiątkę i wielką, smakową niespodzianką. Zainspirowały mnie do dalszych eksperymentów w kuchni i śmiałego łączenia smaków

Kuchnia Bon Appetit
Buckwheat gluten free bread for the lazy ones :) 244

into a bowl and add the water  Cover with some cloth and leave for 24-48 h. During this time groats should start to sprout and ferment a bit When you see that it's fermenting it is time to baking :) (sprouting and fermented grains are easier to digest because they have less phytic acid) Put everything into

pyszne zdrowości
Mrożona kawa z wiśniami na spodzie i mleczną pianką. 295

wykonania Inki by każdy mógł się poczęstować (moje dzieci bardzo lubią). Na spód włożyłam wiśnie w gęstym syropie a zaś na wierzchu znajdziemy piankę mleczną, tak gęstą niczym bita śmietana. Składniki na 2 szklanki: garść wiśni bez pestek (mogą być mrożone, trzeba rozmrozić) garść brązowego cukru 2 łyżeczki Inki klasycznej 200 ml wody 200 ml zimnego mleka 3,2% laska

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik na jogurtach 177

serniczki na zimno. Mam nadzieję że na upalne dni, każdy się skusi na taki zimny deserek Sernik na jogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450 g jogurt naturalny - 800 ml bita śmietana ( śnieżka ) - 1 opak galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody, odstawić do lekkiego

Kuchnia Danusi
gruszkowy deser lodowy 179

jesieni.  Składniki na 2 duże desery: 6 gałek lodów owocowych ( w tym gruszkowych) 100 g herbatników 2 dojrzałe soczyste gruszki szczypta cynamonu łyżeczka cukru łyżka soku z cytryny bita śmietana Herbatniki pokruszyć, połowę z nich rozdzielić i wsypać na dno pucharków. Gruszki skropić sokiem z cytryny, zasypać cukrem i cynamonem, poddusić chwilę na małym ogniu. Kiedy przestygną wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik biszkoptowo malinowy 176

masła 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 50 ml likieru waniliowego Warstwa malinowa: 1 szklanka świeżych malin 2  galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania galaretki malinowej: 2 torebki galaretki zalewamy ½ litra wrzącej wody, odstawiamy do wystygnięcia, do zimnej

Wanilia i Kardamon
Rolada bezowa z truskawkami 185

szczypta soli waniliowej Masa: – 400g śmietany kremówki – 250g serka mascarpone – skórka z cytryny – 3 łyżeczki cukru pudru – 600g truskawek Dodatkowo do dekoracji: - czekolada - bita śmietana - truskawki Białka ubijamy z solą waniliową. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukier. Ubijamy do chwili, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodajemy mąkę i ocet – krótko miksujemy. Płaską, dużą

mojewypiekiinietylko
Kolorowe naleśniki 534

jadłam i cieszyłam się razem z moimi dzieciaczkami. Naleśniki są bardzo łatwe do zrobienia (jak to naleśniki, nic w tym skomplikowanego). Doskonałym dodatkiem do nich może być dżem, czekolada, bita śmietana, serek waniliowy, twaróg lub owoce to w wersji na słodko na słono również jest wiele możliwości między innymi dodatkiem może być parówka z serem (ale o tym w następnym

Kuchnia Viki
ART&FOOD BAZAR NA STARYM KLEPARZU 158

Prowadzącego ( ajj! wiecie, że lubię brunetów, nie?! :D ) podreptałam do Food Trucka Darka, w którym to królowały Racuchy z płatkami jabłkiem i sorbetem z gruszek z ciekłego azotu i bita śmietaną. No i tym mnie kupili! Jak wiecie mnie słodkościami baaardzo łatwo przekupić, tak więc Darek miał ułatwione zadanie! Oblizywałam się ze smakiem, by zaraz potem podreptać głąb Starego Kleparza

Ostra na Słodko
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 185

breakfasts, but as you can see in the pics, I like when there’s more paste than bread, so, probably, you’ll have the paste for a bit longer than I do – bon appetite! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on Pinterest Share on Linkedin Share on Tumblr Share

Martyna Cooks
Śnieżny puch bez pieczenia 24070

wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 6 łyżek wiórek kokosowych Blaszkę o wymiarach 24x24

Ewusiowe Smaki
Jak wybrać gofrownicę idealną? 401

Ciepłe, chrupiące wafle z charakterystycznym kratkowanym wzorem dla wielu są synonimem lata, smakiem dzieciństwa oraz pyszną przyjemnością, której nie sposób się oprzeć. Smakują doskonale solo, bądź z najróżniejszymi dodatkami. Bita śmietana, konfitury, owoce, słodkie polewy w różnych smakach, cukier puder oraz kolorowe posypki to tylko niektóre z nich. Jednak uzyskanie wyjątkowego smaku oraz charakterystycznej chrupiącej skórki nie jest możliwe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!