ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:184/409)

Czy lody odchudzają? 292

tych deserów lodowych sprawia jednak, że znacznie różnią się od siebie kalorycznością. Najmniej kaloryczne są lody wodne i sorbety, zaś najbardziej lody mleczne i śmietankowe, z dodatkami takimi jak bita śmietana, wafelek, posypka, alkohol, sos czy ciasteczka, które znacząco zwiększają wartość energetyczną. Kaloryczność może także zwiększyć niepozorna polewa - różnica między zwykłym Big Milkiem a tym w polewie wynosi

Powiedz dietom nie
Truskawkowa bombka 210

podłużnych biszkoptów Likier truskawkowy do skropienia biszkoptów  użyłam Dalkowski 1 szklanka pokrojonych truskawek 400 ml wody 1  galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Metalowa miska Dekoracja: Bita śmietana Truskawki Świeża mięta Sposób przygotowania: Deser zaczynam od przygotowania galaretki truskawkowej: Pokrojone truskawki zalewam 400 ml wody gotuję kompot, dodaję łyżkę cukru, zestawiam z ognia, wsypuję galaretkę mieszam aż się rozpuści

Wanilia i Kardamon
Maślane bułeczki z truskawkami i galaretką 227

własnych potrzeb. Na dniach podam przepis na wykorzystanie wnętrza - pozostałego z bułeczek. bułeczki maślane truskawki (30g na 1 bułkę) galaretka cytrynowa (3-4 łyżki na 1 bułkę) Dodatkowo: bita śmietana Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i wstawić do lodówki, aby stężała. Truskawki pokroić w plasterki. Z bułeczek odciąć wierzch i delikatnie "wyskubać" wnętrze. Powkładać truskawki (około 30g na jedną

Di gotuje
PUMPKIN PIE 144

tyle samo mielonej gałki muszkatołowej. Aby tarta ładniej prezentowała się na stole jej wierzch pokryłam polewą śmietankową, a na koniec udekorowałam glazurą z dżemu pomarańczowego wymieszanego z likierem cointreau. Bita śmietana nie jest konieczna, ale moim zdaniem idealnie dopełnia całość. SKŁADNIKI 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki drobnego cukru  szczypta soli

cool and minty
KOSTKA TIRAMISU 184

śmietany 30% / mocno schłodzonej 500 g serka mascarpone / polecam  taki 2 łyżki cukru pudru NASĄCZENIE 125 ml mocnej kawy 125 ml likieru Amaretto DODATKOWO: 3 łyżki gorzkiego kakao, bita śmietana do dekoracji WYKONANIE BISZKOPT : Piekarnik rozgrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 20x30 cm. natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy

cool and minty
Deser z galaretką i mascarpone 149

Często mamy ochotę na coś słodkiego a nie chce nam się piec ciasta. Wtedy idealnie sprawdzają się takie deserki. Galaretka, bita śmietana, serek mascarpone i owoce są idealne aby stworzyć coś słodkiego. składniki: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1 galaretka truskawkowa 2 kostki gorzkiej czekolady oraz starta czekolada do posypania kilka truskawek i czereśni Galaretkę truskawkową przygotować

Monia miesza i gotuje
DESER Z KIWI 126

SKŁADNIKI : 3 dojrzałe kiwi  350 g jogurtu greckiego, gęstego 1 łyżeczka żelatyny 50 g czekolady deserowej 2 łyżki cukru 1 galaretka zielona bita śmietana do dekoracji prażone migdały, czekolada, borówki do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
NALEŚNIKI W PASKI Z KIWI 104

NADZIENIE :  30 dag serka waniliowego 2 dojrzałe kiwi pokrojone w kostkę bita śmietana do dekoracji                                                           PRZYGOTOWANIE :  Składniki ciasta mieszamy mikserem. Odlewamy 1/2 szklanki ciasta i mieszamy z kakao

Kulinarne Fantazje Marioli
Waniliowa kawa mrożona 230

porcje): 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 200 ml wody 200 ml zimnego mleka 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki syropu waniliowego (można dać cukier waniliowy) kostki lodu opcjonalnie: bita śmietana i starta czekolada  Kawę zaparzamy w 200 ml wody, studzimy. Do wysokiego naczynia wlewamy chłodną kawę, dolewamy zimne mleko, syrop waniliowy i lody. Mieszamy za pomocą blendera. Do szklanki wsypujemy

My simple kitchen
Shake truskawkowy 120

kolorową posypką. Podawać od razu po przygotowaniu. Składniki na 2 porcje: 200 g obranych truskawek 1 szklanka zimnego mleka (250 ml) 150 g lodów, np. śmietankowych do dekoracji bita śmietana cukrowa posypka świeże truskawki Do kielicha blendera przełożyć truskawki, wlać mleko i dodać lody. Całość ze sobą zmiksować. Przygotowany koktajl przelać do pucharków. Od razu udekorować bitą śmietaną, kolorową posypką

Ugotować
Kruche babeczki z masą budyniową, bitą śmietaną i jagodami! 165

przypadku owoce kładziemy od razu, póki masa jest gorąca bo tylko wtedy się "przykleją", jak masa wystygnie, nabierze połysku, będzie śliska i owoce będą spadać. JAK UBIĆ ŚMIETANĘ? BITA ŚMIETANA DO BABECZEK: - 500 ml śmietany 36% (schładzamy całą noc w lodówce, inaczej może Ci się nie ubić! ) - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki roztartych jagód - jeśli nigdy nie ubijałaś

SMYKWKUCHNI
Babeczki czekoladowe z bananami. 200

łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao  1/2 szkl cukru 2 jajka 1 dojrzały banan 1/3 szkl oleju rzepakowego 3/4 szkl mleka  1/4 łyżeczki soli np. bita śmietana do dekoracji kolorowe confetti do dekoracji wiórki czekoladowe do dekoracji  Wykonanie: W jednej misce mieszamy dokładnie przesianą mąkę z kakao, proszkiem, sodą, solą i cukrem.  W drugiej misce

Malinowe Pocałunki
Deser jaglany z nasionami chia, daktylami, truskawką, melonem i żurawiną 115

udekoruj deser. Polej delikatnie sosem mango. Całość wykończ ozdobami z czekolady . Możesz dodać po listu mięty lub bazylii. Do pyszny i zdrowy deser , nawet jeśli jest w nim bita śmietana. Nie panikujmy! Kasza jaglana i daktyle mają niesamowite działanie detoksykacyjne, gdyby ktoś się jeszcze wahał. Zawsze bitą śmietanę można po prostu pominąć, prawda? Zdrowe i pyszne produkty znajdziecie w sklepie

Z Kuchni Do Kuchni
Deser "Eton Mess" 123

Przepis z resztek, które pozostały w lodówce po bezowych gniazdkach. :) Bezy, bita śmietana i truskawki - czy istnieje coś lepszego? To właśnie słodki bałagan z Eton, czyli tradycyjny, brytyjski deser. Podawany jest także z bananami jako Lancing Mess. My zaszaleliśmy i wykorzystaliśmy także granat, banana i odrobinę serka naturalnego, by masa śmietanowa była nieco gęstsza. Całość jest po prostu

Cooking Monster
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 130

cutting board skin down and cut it at angle of 45 degrees (as shown in the pic). Take the pastry out of the fridge, roll it out a bit – it’ll be easier to fill the baking form with it. Take a rather big heat-resistant vessel and fill it with the pastry, I made it too thick

Martyna Cooks