żelatyny, które znajdziemy na opakowaniu). Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy delikatnie do smaku sokiem z cytryny oraz granulowanym czosnkiem i odkładamy do ostygnięcia *** *** Mięso oraz marchew (i opcjonalnie pietruszkę oraz seler) kroimy w kostkę *** *** Foremki do galarcików smarujemy cieniutką warstwą oleju *** *** Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy, przekrawamy na pół i układamy w pojemniczkach – żółtkiem do dołu *** *** Do każdej miseczki(...)chwileczkę do ciepłej wody. Galaretki podajemy z ćwiartką cytryny i pieczywem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) Artykuł Galaretka mięsno-warzywna z jajkiem pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemdobrego przepisu. Przysmażony boczek dodaje świetnego smaczku zupie, a ugotowane jajka przypominają o wiośnie i o Wielkanocy :) Składniki dla 6 osób: – ok.2 l wody – włoszczyzna (2 marchewki, por, seler, pietruszka, 2 cebule) – 2 ząbki czosnku – 2 laski białej kiełbasy – 10 dkg boczku – 2 ziemniaki – butelka zakwasu do żurku (0,5 l ) – 2 łyżki śmietany – 4 ziarna pieprzu – 3 ziarenka(...)koniec dodać pokrojoną w kostkę białą kiełbasę. Po kilku minutach dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je z wywaru (oprócz ziemniaków). Można je wykorzystać np. na sałatkę warzywną. Wlać zawartość żurku uprzednio dobrze wstrząśniętego. Doprawić solą, pieprzem, maggi i majerankiem. Gotować jeszcze z 10 minut. W 1/3 szklanki wody rozrobić 2 pełne łyżki mąki. Dodać
Wołowina od rekinaPrzepis na domowy majonez light, który z powodzeniem może zastąpić kaloryczny, tradycyjny majonez. Świetna alternatywa sosu do świątecznych jajek, szczególnie dla osób, które akurat są na
Dietologgodzinę, a nawet całą noc. K ażdy z kotlecików obtaczamy w mące, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Obraną marchew i pietruszkę kroimy w grube plastry, seler w grubą kostkę. Gdy już każdą porcje schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz(...)gotującego się wywaru i przekładamy do przygotowanego sosu kurkowego. Wszystko razem podgrzewamy przez kilka minut. Gotowe bitki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka StronaJedna z ulubionych zup wielu rodaków :) która musi być idealna i tu właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a
Kuchnia PROzdrowotnasmaczną, tania i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji(...)puściła sok. Potem myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. W kolejnym kroku siekamy drobno natkę pietruszki. Następnie majonez mieszamy z sokiem cytrynowym i musztardą. Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem, doprawiamy do smaku. Artykuł Coleslaw z rzodkiewką pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeprzyprawy: 4 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego, sól, pieprz – makaron do rosołu do podania PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj dokładnie i włóż do dużego garnka. Obierz warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora, selera. Nad płomieniem kuchenki lub za pomocą palnika na gaz opal cebulę (nieobraną, a jedynie oczyszczoną) aby zbrązowiała. Opaloną dodaj do garnka, wszystko zalej zimną wodą i postaw na kuchence. Dodaj(...)ugotowaniu przechowuj w lodówce. Jeśli chcesz przechowywać go dłużej niż 1 dzień przechowuj osobno mięso i warzywa, to przedłuży trwałość wywaru. Z warzyw z rosołu możesz zrobić pyszną sałatkę jarzynową . Z mięsa z rosołu możesz przygotować pierogi z mięsem lub krokiety. Mięso możesz zjeść na ciepło jako danie główne, ja najbardziej lubię je z chrzanem i musztardą. Tak zawsze jadło
nietylkopasta.plW tym roku sezon na przetwory warzywne rozpoczęliśmy dość nietypowo, bo od fasolki szparagowej w słonej zalewie i marynowanej fasolki szparagowej, Nigdy wcześniej nie próbowaliśmy robić
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarobienia "pulled pork" (z tego przepisu też możecie go zrobić, wystarczy, że ugotujecie go z przyprawami i odcedzicie) ale nada się też właśnie do robienia udek, kebaba, sałatek czy azjatyckich makaronów. To wielozadaniowy owoc, smaczny również solo. WSKAZÓWKI: Szarpany, zielony Jackfruit Quality Food idealnie nadaje się do tego przepisu. Jest już rozdrobniony więc nie trzeba bawić się(...)Marynata: 3 łyżki sosu sojowego ciemnego House of Asia 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru kokosowego House of Asia 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 przeciśnięte ząbki czosnku Dodatkowo : Seler naciowy Opcjonalnie : Panierka Panko Przygotowanie: 1. Jackfruita odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. Przekładamy go do garnka i zalewamy wodą lekko ponad jego stan. Dodajemy do niego paprykę słodką i wędzoną
Czarnawisienkafilety z kaczki 1 op makaronu ryżowego 2 marchewki 1 cebula kawałek selera pół papryki czerwonej pół papryki żółtej imbir cukier oregano majeranek chili w płatkach 3 ząbki czosnku sos ciemny sojowy sól pieprz pieprz ziołowy oliwa do smażenia Filety z kaczki po oczyszczeniu kroimy w cienkie ukośne plastry. Solimy, lekko posypujemy pieprzem i skrapiamy sosem sojowym przekładając by mięso(...)mieszamy. Odstawiamy pod przykryciem. Na drugiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy plastry kaczki z obu stron po 3 min. Podajemy porcje makaronu, warzyw i mięsa dodatkowo można podać sałatki w małych miseczkach
Gotowanie jest łatweMadzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Barszcz czerwony to bardzo popularna polska zupa, podawana zazwyczaj z ziemniaczkami czy uszkami. Serwujemy go także w wersji do picia, jako dodatek do kapuśniaczków, krokietów czy
Przepiski.plOdwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu, nie było. A efekt bardzo smaczny, na pewno(...)very tasty, for sure I’ll make it again. Go to the kitchen and cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego
Martyna CooksBURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu(...)very tasty, for sure I’ll make it again. Go to the kitchen and cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego
Martyna CooksBURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu(...)very tasty, for sure I’ll make it again. Go to the kitchen and cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego
Martyna CooksSALATKA JARZYNOWA ( SMIECIUCHA) Oj oj dzisiaj mialam bardzo ciezki dzien... Na dworze piekna pogoda a ja zamiast z niej korzystac, caly dzien spedzilam
PychaDania