pyszny kremowy sernik Składniki 1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego 6 jajek 250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1 bita śmietana śnieżka 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 4 łyżki bułki tartej sok z 1/2 cytryny starta skórka z cytryny masło do smarowania blachy
W królestwie smaków Beatybacon back to the pan along with heavy cream, snipped fresh thyme. Bring to boil, stir, immediately reduce to simmer and simmer for about 2 minutes to reduce a bit and season with salt and pepper to taste. Serve sliced steak with mushroom sauce. Enojy! Artykuł Stek z sosem grzybowym / Steak with mushroom sauce pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowychlapać. 2. Mikserem na najwyższych obrotach ubijam śmietanę. Na początku śmietana urośnie, tak jak przy ubijaniu kremówki na krem do tortów. 3. Nie przestaję ubijać i po kilku minutach bita śmietana "siada", zaczyna się warzyć, jej konsystencja przypomina kaszkę mannę. 4. Ubijam dalej, zaczynają się oddzielać grudki tłuszczu i maślanka. 5. Zmniejszam obroty miksera i jeszcze chwilę ubijam, aż grudki
Obiad gotowykrystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane. 1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu stężenia się
Kolorowa kuchnia Elkimniej jeśli śliwki są słodkie 4 jajka 240 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 700 g dojrzałych i słodkich śliwek węgierek DO PODANIA: cukier puder do posypania, bita śmietana do podania WYKONANIE ŚLIWKI opłukujemy, osuszamy, kroimy na połówki lub ćwiartki, usuwamy pestki. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ (góra/dół bez termoobiegu). Spód formy o średnicy 24 cm wykładamy
cool and mintyraspberries with a fork and place them at the bottom of the glass. 2. Cover with kefir or natural yogurt. If you like a more sweet version add a bit of xylitol / sugar to the kefir layer. 3. Smash the other half of the raspberries and add to the glass. The do the same with with the banana
Better Life By Auntie JuWszystkie sk\u0142adniki kruszonki mieszamy w misce.\r","Posypujemy owoce kruszonk\u0105.\r","\r","Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia wierzchu - ok 20-30 min.\r","Podajemy z bit\u0105 \u015bmietan\u0105, lodami lub osobno."]} Drukuj Owoce pod zdrową kruszonką, czyli błyskawiczny i przepyszny deser Składniki 1 kg soczystych, dojrzałych owoców Kruszonka 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki migdałowej
Mieszam w Garnkuoprószyć cukrem pudrem, aby masa nie przykleiła się do spodu. Rozwałkować i nakręcić delikatnie na wałek. Przenieść na ciasto i odciąć nadmiar masy. Całość udekorować np kwiatkami (u mnie bita śmietana połączona z czerwonym barwnikiem). Namalować oczy np czerwonym pisakiem spożywczym lub rozpuścić czekoladę i delikatnie pędzelkiem dorysować. Część masy zrolować i zakręcając uformować róg. Trudno uwierzyć, że Mała
ChilliJemyłyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 500g malin 3 łyżki cukru kryształu 15g żelatyny 160ml zimnej wody 1 galaretka malinowa + 250ml gorącej wody Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby (około 100g śmietanki kremówki 36% ubitej z 1 łyżeczką cukru pudru) pokruszone ciasteczka oreo maliny Spód: 1. Do miksera przełożyć ciasteczka i wmiksować je na piasek
Mała Cukierenkadodałam lody i wyszło pysznie. Polecam i życzę miłego dnia :-) Składniki na 1 porcję: 5 gałek lodów Lody jak dawniej Bracia Koral o smaku masło orzechowe garść borówki amerykańskiej bita śmietana kolorowe słodkie cukiereczki (u mnie żółte) 1. Borówki myjemy, odsączamy na sitku. Większą część przekładamy do pucharka, na borówki dajemy 4 gałki lodów o smaku masła orzechowego, dookoła wciskamy
kruche babeczkiPrzepyszne połączenie smaków: słodki kajmak, banan, herbatniki i bita śmietana. SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki, 150 g serka typu Danio, 2 łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki
słodki bratekjagód z lasu lub popularnej borówki amerykańskiej. 2 szkl.mąki pszennej 4 łyżki oleju 20 dag.jagód lub borówki amerykańskiej 2 łyżeczki cukru 4łyżki wody stołowej sól bita śmietana Owoce jagodowe *************************** Owoce umyć.Zasypać cukrem , wlać 4 łyżki wody.Postawić na średni ogień i gotować , aż powstanie dosyć gęsta masa .Wystudzić , dodać 4 łyżki oleju , zmiksować na gładko
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmaki lata jeszcze są, więc i korzystam z tego.Pyszne owoce,bita śmietana i bezy to coś nowego w mojej kuchni. Rodzinka zachwycona a i miło na serduchu , że mogę im nadal dogadzać :) Składniki na biszkopt: jaja 6 szt cukier 2 łyżki mąka pszenna 6 łyżek Dodatkowo: śmietana 30% 600 g serek mascarpone 400 g cukier 2 łyżki borówki
Różowa kuchniapoprawę humoru :) Do dekoracji deseru wykorzystałam paluszki francuskie Brześć . Składniki: * 250 g serka mascarpone * 3/4 szklanki śmietany kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 300 g świeżych jagód * bita śmietana w sprayu do dekoracji * paluszki francuskie do dekoracji Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone. Wszystko wymieszać mikserem. Masę śmietanową podzielić
Zrób to smacznie