ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:149/409)

Deser na Walentynki 95

Dostałam skan przepisu od mamy i od razu przypadł mi do gustu. A dlaczego? A dlatego, że ma składniki, które uwielbiam, czyli lody, bita śmietana i mascarpone. Coś pysznego. Deser rozpływający się w ustach. Dla mnie idealny. I do tego jeszcze łatwy do zrobienia.  Ostatnio w Polsce poszalałam z foremkami i wpadła mi w ręce też forma półokrągła

Na moim talerzu
Ciasto 3 BIT bez pieczenia 211

Jutro i pojutrze święto wszystkich Babci i Dziadków. Może przygotujecie dla nich pyszne ciasto 3 BIT. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Nie wymaga pieczenia. Zapewniam, że już kawałek tego pysznego ciasta sprawi radość na twarzy Waszych bliskich. SKŁADNIKI: Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła. 2 łyżki cukru pudru

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babka piaskowa - adwokatka. 207

Babka powstała przez przypadek, jak wiele ciast, które robię. Akurat zalegał mi likier advocat. Miałam ochotę na zwykłe ciasto, bez kremu. W zeszłym tygodniu było ciasto z bita śmietaną, dlatego zachciało mi się zwykłej babki. Na bazie babki piaskowej zrobiłam babkę z adwokatem. Wyszło całkiem fajnie. Likier nie jest mocno wyczuwalny, ale nadaje delikatnego smaku. Następnym razem do jednej części

Agusiowe smakołyki
Ciasto 3-bit na herbatnikach 166

Ostatnio jak wiecie szukam ciasto prostych, nieskomplikowanych, mało pracochłonnych i czasochłonnych i najlepiej bez pieczenia. Dlatego postanowiłam wypróbować kolejne bardzo popularne ciasto bez pieczenia czyli 3 bit. Może już robiliście, a jeśli nie to polecam. Wystarczy zaledwie kilka składników, noc w lodówce i mamy pyszny deser do popołudniowej kawy. Przepis od znajomej z moimi modyfikacjami. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto Basia. 3210

Ciasto Basia, ze specjalną dedykacją dla mojej siostry :) Delikatny biszkopt kakaowy, przełożony bita śmietaną. Bardzo lubię, a już dawno nie robiłam. Teraz ciężko znaleźć dobrą Basię w cukierni. Dlatego najlepiej zrobić samemu. Tym bardziej, że to nic trudnego. Moja Basia jest bardzo delikatna, bo nie dodaję do śmietany żelatyny, ani innych zagęstników, ale taką właśnie lubię :) Dodałam tylko łyżkę cukru

Agusiowe smakołyki
Wegańskie ciasto czekoladowe - najlepsze! 668

stworzyć także dzięki roślinnym produktom na bazie kokosa marki Nature's Charm . Ich kokosowe mleczko skondensowane nadało pysznej słodyczy ciastu czekoladowemu, a produkty takie jak sos karmelowy czy bita śmietanka perfekcyjnie dopełniły smak jako dodatki na wierzchu 😍  Składniki: 250 g płatków pszennych   100 g mąki z tapioki  70 g kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Zdrowie na języku :P
Kawa cesarzowej Marii Teresy 113

jedną filiżankę 1 łyżeczka cukru (lub do smaku) 3 łyżki stołowe likieru pomarańczowego Grand Marnier albo Cointreau lub innego likieru pomarańczowego około 170-180 ml świeżo zaparzonej, mocnej kawy bita śmietana  skórka otarta z pomarańczy lub drobno pokrojona kandyzowana skórka pomarańczowa opcjonalnie pół łyżeczki startej gorzkiej czekolady Przepis na kawę cesarzowej Marii Teresy Przed przygotowaniem kawy ogrzej filiżankę, napełniając

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bombardino – drink dla narciarzy z kawą 141

Składniki: – likier Bombardino (lub Ajerkoniak) – Brandy – espresso – bita śmietana   Sposób przygotowania (1 porcja): 1/2 szklanki likieru połączyć z 1/4 szklanki brandy i wlać do garnka z grubym lub podwójnym dnem. Powoli podgrzewać cały czas mieszając. Można też użyć kąpieli wodnej. Wlać do dużej szklanki z grubym dnem. Powoli (na łyżeczkę) nalewać jedną porcję espresso. Udekorować

MojaQchnia.pl
Mrożona kawa – wszystko, co chciałbyś o niej wiedzieć! 80

miejscu, mrożona kawa wymaga często plastikowych lub papierowych kubków (ostatnimi czasy wygrywa druga opcja – również ze względów ekologicznych), rurek (czy jak kto woli, słomek) i większej liczby papierowych serwetek (bita śmietana i mleko lubią spłynąć po ściankach kubka). Dołóżmy do tego ewentualne przyprawy, czasem bitą śmietanę z wbitym w nią kawałkiem wafelka i już cena szybuje wysoko ponad kwotę, którą

codojedzenia
ROZGRZEWAJĄCE KORZENNE KAKAO 90

posmakuje :) Składniki: * 1 szklanka mleka * 1 łyżka miodu (użyłam lipowego  Skworcu ) * 1 łyżka ciemnego kakao (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy korzennej do piernika (użyłam  Skworcu ) * opcjonalnie bita śmietana w sprayu Wykonanie: Mleko wlać do garnka, dodać miód, kakao  przyprawę korzenną. Mleko doprowadzić do wrzenia, mieszając, by nie było grudek kakao. Tak przygotowane kakao przelać do szklanki

Zrób to smacznie
Przepis na kawę po wiedeńsku 97

ekspresu ciśnieniowego lub kawiarki 1-2  łyżki roztopionej czekolady lub 2 łyżeczki czekolady w proszku lub 3-5 kostek czekolady 50 ml mleka pełnotłustego lub śmietany kremówki bita śmietana posypka kakaowa lub cynamonowa lub odrobina zmielonej kawy opcjonalnie do dekoracji płynna czekolada lub syrop czekoladowy opcjonalnie cukier do smaku Uwaga: do kawy po wiedeńsku możemy użyć zarówno mlecznej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Słodkie przeboje na każdą imprezę 117

Różne owoce – maliny, borówkę amerykańską, jeżyny, truskawki, jagody, pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasy z puszki - umieścić w misach. Do tego cukier puder, tarta czekolada, sosy owocowe i czekoladowe, bita śmietana i pyszny deser gotowy! Niezawodna klasyka, czyli szarlotka w roli głównej Jeśli nie mamy dość odwagi czy czasu na cukiernicze eksperymenty, albo spodziewamy się wizyty gości o raczej zachowawczych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffinki czekoladowe 152

cukru trzcinowego 2 jajka szczypta soli 200 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody do dekoracji: cukier puder lub bita śmietana WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Masło stopić w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i podgrzewając na małym ogniu również ją roztopić. Na koniec wlać mleko

Passions hobbies life
Pavlova 165

Pavlova jest torcikiem idealnym, jej smak to poezja, jest lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Składniki: 4 białka 250 g cukru pudru śmietanka 30%  1 łyżka cukru pudru świeże owoce Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę.  Następnie ciągle ubijając stopniowo po łyżce dodajemy cukier puder

Życie zaczyna się w kuchni