CHOINKOWE BABECZKI PANETTONE

CHOINKOWE BABECZKI PANETTONE

CHOINKOWE BABECZKI PANETTONE

Panettone to babka drożdżowa pochodząca z Mediolanu. Wypiekana jest na kształt wysokiej kopuły. Proces jej wypiekania jest dość długi ponieważ w tym czasie babka nabiera puszystej konsystencji. Tradycyjna babka ma w sobie kandyzowaną skórkę pomarańczową cytrynową oraz rodzynki jednak w dzisiejszych czasach rodzynki można zamienić na żurawinę i dodać swoje ulubione suszone owoce. Na pewno musi mieć w sobie mnóstwo bakalii. Ja przygotowałam jej mniejsza wersję czyli babeczki. Składniki: BABECZKI: 130 ml letniej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Autor

Aneta Gwiner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babeczki, figa, czekolada, babki, biała czekolada, muffiny, drożdżowe, likier, ciasto 3 bit, boże narodzenie, desery, deser, babka cytrynowa, ciasto drożdżowe, ciasto kokosowe, ciasto cytrynowe, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.