ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:201/409)

Kurczak z pieczonymi warzywami / Chicken with roasted vegetables 352

potatoes, zucchini, chicken, roasted vegetables, and capers. Bring to a gentle simmer and cook, uncovered, for 35 minutes, until potatoes are tender and the sauce has thickened a bit. Season, to taste, with sugar, salt and pepper. Enjoy

karmelowy
Banany pod pierzynką 123

banany 3-4szt bita śmietana czekolada 1 tabliczka  Banany obieramy i kroimy w plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę

Camilla w kuchni
Tęczowy deser 148

galaretka truskawkowa 1 szt galaretka cytrynowa 1 szt galaretka agrestowa 1 szt bita śmietana  Galaretki, każdą z osobna przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Następni do pucharków wylewamy po małej porcji na zmianę galaretki: czerwona-zielona-żółta Dekorujemy bitą śmietaną. Schładzamy w lodówce

Camilla w kuchni
Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą śmietaną i jagodami 132

zapraszam. Składniki: (na jeden duży pucharek) 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka kawy (u mnie rozpuszczalnej) szczypta przypraw do kawy i herbaty firmy Rafex 4 gałki lodów waniliowo-czekoladowych gotowa bita śmietana lub dobrze schłodzona śmietanka 30% 2 łyżeczki mrożonych lub świeżych jagód Przygotowanie: W 1/3 szklanki wody rozpuszczamy łyżeczkę ulubionej kawy. * Do kawy dodajemy szczyptę przypraw do kawy i herbaty

Słodkie okruszki
Praga w jeden dzień 187

światowych domów mody dotarłyśmy na staromiejski rynek ze staromiejskim ratuszem (bo jest i nowomiejski), na którego ścianie znajduje się zegar astronomiczny. pełnym godzinom na zegarze ratuszowym "Orloj" towarzyszy i bicie i ruchome figurki. Praga to też wycieczka smakowa, choć czeskie smaki zaczęliśmy już w Bohuminie, odwiedzając przydomowy browar Skřečoňský žabák . sami byśmy tam pewnie nie trafili, ale jeden

Eksperyment sobotni
Tarta z czekoladowym musem 131

łyżki cukru pudru – 4 łyżki likieru pomarańczowego (jeśli nie macie możecie wymieszać np. wódkę/ spirytus z sokiem z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśniętym) – opcjonalnie bita śmietana Wykonanie: Składniki na spód zmiksować razem w malakserze. Gotową masę wyłożyć do formy do tart (dno i boki, brzegi wyrównać). Schłodzić 15-20 minut w lodówce. Mus: czekoladę roztopić w kąpieli wodnej

Pociąg Do Kuchni
Koktajl malinowo - kokosowy z bitą śmietaną. 151

Najchętniej by się poleżało nad wodą z dużą szklanką orzeźwiającej lemoniady. Miałam ochotę na coś słodkiego i szybkiego. Zrobiłam pyszny koktajl z mleczka kokosowego i malin. A do tego bita śmietana i deser gotowy w kilka minut. Można go schłodzić, ale i taki też będzie wyśmienity. Miłego dnia Wam życzę i trochę ochłody.   KOKTAJL MALINOWO - KOKOSOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Szkło gastronomiczne do serwowania alkoholu w restauracji 129

objętości, wypełniane praktycznie do pełna, z zastrzeżeniem, iż sam faktyczny drink zajmuje przestrzeń maksymalnie do 1 cm od górnej powierzchni kieliszka. Powyżej krawędzi z reguły będzie wystawać pianka, lub bita śmietana. Podsumowanie Jak więc widać mamy tutaj szeroką paletę wszelkiego rodzaju alkoholi, do których należy stosować odpowiednio dobrane szklanki oraz kieliszki. Prawidłowe zaś podawanie alkoholi, przede wszystkim w lokalach gastronomicznych

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Placuszki z ricotty 128

mleka 2 jajka 100 g mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia (u mnie kokosowy) ulubiony dodatek do placków: owoce, bita śmietana, konfitura itp. Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. W misce mieszamy ricottę, żółtka i mleko. Dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszamy delikatnie, by powstało gładkie ciasto. Białka ze szczyptą

psgotujemy
Ciasto "SHREK" 192

Resztę soku gotujemy. Do gotującego się Kubusia dodajemy budynie i gotujemy budyń. Gorącą masę rozprowadzamy na wystudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie układamy ciastka Delicje. MASA SHREK'A 2 Składniki: bita śmietana 3 zielone galaretki 2 paczki ciastek typu Delicje Wykonanie: 1 galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Ubijamy bitą śmietanę, pod koniec ubijania wlewamy powoli

psgotujemy
Chłodnik mirabelkowy 161

kwaskowego chłodnika z makaronem.  SKŁADNIKI: 400g mirabelek (bez pestek) 4 szklanki soku jabłkowego cukier do smaku 2-3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub kisielu morelowego laska cynamonu makaron tagliatelle bita śmietana WYKONANIE: Mirabelki myjemy i wyciągamy pestki dość żmudną metodą ręczną lub szybszą z użyciem drylownicy do wiśni. Owoce zalewamy 3 szklankami soku, dodajemy laskę cynamonu i gotujemy z owoce

Pyry na Gaz
Czekoladowe banofee pie 130

Kruchy spód, banany, czekoladowy kajmak i bita śmietanka. Czego chcieć więcej? Smaczne i uniwersalne połączenie pozornie prostych i banalnych składników daje efekt piorunujący i wspaniały! Co prawda ciacho jest słodkie, ale raz na jakiś czas przecież można pozwolić sobie na mały grzeszek, czyż nie? Składniki: 100g herbatników maślanych 50g rozpuszczonego masła 2 banany 1/2 puszki masy kajmakowej 1 gorzka czekolada

Cakes By Kejt
Dla nieoczekiwanych gości "Mini szarlotki" 117

ciasta francuskiego kwadraty. Włóż do muffinowej formy, dodaj jabłka doprawione przyprawami. 2 Piecz w temperaturze 200 20 minut. Urocze:) Do tego lody jakie znajdziecie w lodówce lub bita śmietana posypana cynamonem

AZgotuj!
Lipiec. Ale czy na pewno...? I ptysie nie tylko dla Ptysi 144

domu, pod dachem, gdzie deszczowe krople nie wyrządzą nam szkody. Zaparzyć gorącej herbaty, i zjeść sobie do niej ptysia. Z jagodowym kremem najlepiej. To taki prosty deser - ciasto parzone, bita śmietana i świeże borówki. Ja do środka dodałam niespodziankę w postaci curdu, który specjalnie z myślą o tym deserze przygotowałam. Wyszło lekko i lekko, taki deser schyłku lata

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort nutellowo-truskawkowy 159

pudru 3 czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka żelatyny ok. 80 ml wrzątku Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone i kremówkę ubić na puszystą masę, sztywniejszą niż bita śmietana. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nutellę. Jeżeli używacie robota planetarnego jak ja, proponuje wyłączyć go i dodać w jednej porcji nutellę. Chodzi o to by nie miksować

Moja Galeria Smaku