Mięso z nogi kurczaka jest delikatne i soczyste, bardzo szybko się je przyrządza, dlatego jest doskonałe na szybki i smaczny obiad Co potrzeba: 1 kg mięsa
Bułka z ChlebemPyszna sałatka do obiadu, Jest dość łagodna, więc z powodzeniem mogą ją jeść dzieci. Z podanych proporcji wychodzi ok. 14 słoików 0,33 l Co potrzeba
Bułka z ChlebemKruchy, aromatyczny chleb z samego rana to dobry sposób na rozpoczęcie dnia! Przechowywanie pieczywa powinno być zatem dla nas ważną kwestią. Czy zatem chlebak jest obowiązkowy? A jeśli tak, to czym się kierować przy jego zakupie? Sprawdzamy najważniejsze kwestie dotyczące przechowywania pieczywa. 1. Czy warto przechowywać pieczywo w chlebaku? 2. Zalety chlebaka 3. Rodzaje chlebaków Czy warto przechowywać pieczywo(...)smak świeżego pieczywa kojarzy się ponadto z błogim dzieciństwem. Dzisiaj nie zawsze uda nam się dotrzeć do piekarni z samego rana, aby móc cieszyć się świeżymi bułkami czy chlebem. Dlatego też warto dopilnować sposobu jego przechowywania, aby cieszyć się jego smakiem oraz aromatem. Wiele osób przechowuje pieczywo w folii. Niestety jest to błąd. W wielu przypadkach nasz chleb zacznie szybciej
kruche babeczkiLetnia zupa jarzynowa powinna zawierać warzywa, które dopiero pojawiły się na grządkach, są młodziutkie, pełne witamin i smaku lata. Tak powstaje pyszna zupa. Co potrzeba: 3
Bułka z ChlebemKonserwę którą zaprezentuje zrobiłem podpierając się przepisem Centralnego przemysłu mięsnego z roku 1960 szyfr 417. Zrobiłem mielonki na dwa sposoby wykorzystując dodatek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.O zdrowotnych właściwościach kaszy jęczmiennej nie muszę przypominać. Jest doskonałym źródłem błonnika, zawiera dużą ilość wapnia, poza tym zawiera cynk, żelazo, potas, witaminę K. Polecana jest
Bułka z ChlebemSKŁADNIKI -słonina -sól warzona nie jodowana 24 g/kg -przyprawa 4 g/kg -cztery większe ząbki czosnku na kg -cebula suszona 4 g/kg WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Żytni chleb na zakwasie to ten, który piekę wtedy, kiedy mam ochotę zrezygnować z mąki pszennej. Chlebek ma cieniutką chrupiącą skórkę, puszyste wnętrze. Chleb żytni na zakwasie charakteryzuje się dość kwaśnym smakiem i zapachem. To ten rodzaj pieczywa, którego nie da się podrobić. Przepis na ten chleb żytni opracowałam tak aby jego smak był łagodny a wnętrze chleba puszyste(...)pyszne. Nie jest za kwaśny, nie jest za suchy i nie jest za wilgotny. W sam raz! Przepis na chleb żytni nie jest skomplikowany a sam proces wypieku jest bardzo prosty. Z wypiekiem chleba na zakwasie żytnim każdy poradzi sobie bez problemu. Przepis znajdziesz oczywiście w moim e-booku pt. "DOMOWE PIECZYWO" E-book DOMOWE PIECZYWO możesz nabyć w moim
SMYKWKUCHNIDelikatna w smaku, nie za słodka, pachnąca latem, doskonała na zimowe wieczory Co potrzeba: 1,6 kg dojrzałego agrestu, 400 ml zimnej przegotowanej wody, 500 ml
Bułka z ChlebemCześć , właśnie wydałam nowy e-book "Domowe Pieczywo" , ta pozycja jest kontynuacją pierwszego, mojego e-booka o pieczeniu domowych chlebów pt. "Domowe Wypiekanie" . W tej elektronicznej książce znajdziesz przepisy na wypieki chlebów na zakwasie żytnim, nieskomplikowane, pyszne i takie, które zawsze się udają. Są to chleby wypiekane w blaszkach zwanych keksówkami, z różnych mąk, też pełnoziarnistych. W "Domowe Pieczywo(...)chciałam abyś przekonał się, że wypiek na zakwasie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i trudnym. Podzieliłam się z Tobą moimi ulubionymi chlebami, które wymyślałam na przestrzeni ponad trzynastu lat. W tym czasie wiele w tych przepisach zmieniłam, dopracowałam. To moje ulubione chleby, które wypiekam na co dzień. Znajdziesz mój ulubiony chleb z dodatkiem mąki gryczanej czy też graham
SMYKWKUCHNISUROWIEC I ROZDRABNIANIE -2 kg łopatka 2 kl /szarpak -1 kg podgardle /8 mm -1 kg pachwina /8 mm - 1 kg słonina /8 mm
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Kiedy przychodzi sezon czereśniowy mam ochotę na delikatne i lekkie ciasto z tymi owocami, ponieważ na ogół w tym czasie jest gorąco i słonecznie. Tak powstało
Bułka z ChlebemSUROWIEC I ROZDRABNIANIE -3 kg szynka 1 kl. w moim wypadku z kulek / krojona w kostkę 2-3 cm i delikatnie potraktowane tłuczkiem do schabowych -0
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis autorski: SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabniałem na maszynce nr 8 Proponuję dwa składy surowca do wyboru. Wersja pierwsza -1,5 kg boczek ( bardziej tłusty niż
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.