Konserwę którą zaprezentuje zrobiłem podpierając się przepisem szyfr. 4011 SUROWIEC I ZOZDRABNIANIE Rozdrabnianie przeprowadzałem na maszynce nr,8 -szynka 1 klasa 2,6 kg/ szarpak -boczek 2 klasa 0,8 kg /8 mm -golonka 3 klasa 0,6 kg/ 5 mm -skórki wieprzowe 35-40g/kg - ugotowane do miękkości i rozdrobnione /2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz czarny 2-3g/kg lub biały 2g/kg -mąka ziemniaczana 1% -wywar z gotowania skórek 15% WYKONANIE Mięso po klasyfikacji i pokrojeniu je... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.