Kiełbasa niedźwiedzia SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie przeprowadzałem na maszynce nr 8. -schab b/k 5 kg 2,5 kg w kostkę około 1,5 cm 2,5 kg szarpak -boczek bez skóry 5 kg 10 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -czosnek niedźwiedzi 3-4 g/kg -gorczyca biała ziarno 4 g/kg -pieprz czarny grubo mielony 3-4 g/kg -majeranek 1 g/kg -gałka muszkatołowa 1g/kg -woda 12% -czosnek świeży rozdrobniony praską 3g/kg -jelita wieprzowe 28/30 WYKONANIE Schab b/k poddajemy ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.