SUROWIEC -słonina cienka PRZYPRAWY -sól nie jodowana 24-25 g/kg -czosnek świeży zgnieciony w prasce lub suszony rozdrobniony w moździerzu /ilość według uznania OBÓBKA TERMICZNA W SZYBKOWARZE -czas 70 min w puszkach 160 g -czas 90 min w puszkach 300 g WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek przy puszce trzeba uwzględniając wieczko, nacieramy dokładnie solą i czosnkiem układamy ściśle w puszkach, które zamykamy i pozostawiamy na 2-3 dni w lodówce... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.