Słonina czosnkowa ,,na raz''

Słonina czosnkowa ,,na raz''

Słonina czosnkowa ,,na raz''

  SUROWIEC  -słonina cienka  PRZYPRAWY -sól nie jodowana 24-25 g/kg -czosnek świeży zgnieciony w prasce lub suszony rozdrobniony w moździerzu /ilość według uznania  OBÓBKA TERMICZNA W SZYBKOWARZE  -czas 70 min w puszkach 160 g -czas 90 min w puszkach 300 g WYKONANIE  Płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek przy puszce trzeba uwzględniając wieczko, nacieramy dokładnie solą i czosnkiem układamy ściśle w puszkach, które zamykamy i pozostawiamy na 2-3 dni w lodówce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.