Taka tarta, to zdecydowanie moje smaki. W końcu nie od dziś wiadomo, że truskawki i śmietana, to bardzo dobre połączenie. Aby śmietana i galaretka stężały, należy ciasto schłodzić w lodówce. Wierzcie mi, że ciasto smakuje bajecznie ;-) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki przezroczystej 2 łyżeczki żelatyny 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie do dekoracji truskawki i liście mięty WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do t... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...