Kakaowy biszkopt, czekoladowy ganache oraz masa budyniowa przygotowana na budyniu o smaku toffi, a następnie połączona z bitą śmietanką, mascarpone, mielonymi orzechami oraz nutellą. Pyszna, słodka, dosyć miękka. Ciasto warto przechowywać w chłodnym miejscu. Biszkopt: 5 jajek 110 g drobnego cukru 80 g mąki tortowej 15-20 g kakao 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Masa: 700 ml mleka 2 op. budyniu o smaku toffi, bez cukru 5-6 łyżek cukru 500 g mascarpone 330 ml śmietanki 36% 100 g mielonych... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...