TORT CZEKOLADOWY

TORT CZEKOLADOWY

TORT CZEKOLADOWY

  Tort czekoladowy z nutą wiśniówki z pysznym kremem z bitej śmietany. Tort idealny na urodziny każdą uroczystość.   SKŁADNIKI   Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Biszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.