W zasadzie to pavlova z truskawkami. Od dawna za mną chodziła, ale jakoś nie było okazji. No może okazje były, ale nie wiem dlaczego pavlovej nie było. Teraz truskawki były, śmietanka była to i pavlova się pojawiła. Niestety czasu nie miałam tyle, żeby schła spokojnie w piekarniku i tym sposobem lekko się skruszyła, ale śmietana wszystko cudnie zakryła. Już wiem, że nie był to ostatni raz z bezą. Składniki: szczypta soli 3 białka 150 g cukru 1/2 łyżeczki skrobi 200 g śmietanki 30% 3 łyżki mascarpon... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...