Pavlova z bitą śmietaną, kremem cytrynowym i owocami

Pavlova z bitą śmietaną, kremem cytrynowym i owocami

Pavlova z bitą śmietaną, kremem cytrynowym i owocami

Przepis na : deser

Pavlova to słodki deser , którego podstawą są białka jajek oraz cukier. Białka ubija się z cukrem, octem i mąką ziemniaczaną, po czym piecze się w niskiej temperaturze przez co najmniej godzinę. Po wyłączeniu piekarnika bezę suszy się w nim jeszcze przez kilka godzin. Pieczenie w niskiej temperaturze sprawia, iż z zewnątrz Pavlova jest chrupiąca a wewnątrz ma delikatną, lekką konsystencję. Najczęściej Pavlova dekorowana jest bitą śmietaną z owocami. Mogą to być maliny, truskawki, kiwi, jeżyny borówki lub dowo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

mecooks

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bez pieczenia, ciastka kremówki, ciasto, szarlotka, maliny, ciasto 3 bit, ciasto cytrynowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami

Inne przepisy z MeCooks

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.