Post Sałatka z wędzonym kurczakiem, papryką, pomidorkami, ogórkiem i grzankami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeDzisiaj kolejny przepis dla miłośników jajek oraz kolejna „promocja” szpinaku. Jeśli dodać do tego usmażone na maśle grzyby i czerwoną paprykę, będzie i smacznie, i zdrowo
Kulinarna PokusaTuńczyk, produkt uwielbiany w moim domu. W wirze przedświątecznych przygotowań chciałam się po prostu zatrzymać i odpłynąć. Śniadanie nie musi być nudne, dla mnie było to
Blondynka GotujeUwielbiam kiedy na talerzu lub w misce jest dużo kolorów Ta jest wprost idealna na poprawę humoru. Składniki są proste, łatwo dostępne i kolorowe. Nie wiem
PatiGotujeWczoraj na obiad piekłam całego kurczaka w piekarniku a że była nas tylko trójka do prawie dwóch kilogramów mięsa, to nie daliśmy mu rady. Została cała
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna odsłona bakłażana. I kolejny przepis by Yotam Ottolenghi. Następnym razem dam więcej oliwy do przypraw, moja mieszanka wyszła chyba za gęsta i nie najlepiej się
Stare Garymojej cioci i przepis przekazuję Wam, abyście i Wy mogli przygotować sobie takie smakołyki do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie na moim blogu w zakładce Sałatki oraz w zakładce Surówki. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 2 średnie pory 1 puszka kukurydzy 4 jajka 1 jabłko 3 łyżki majonezu sól(...)Kukurydzę odcedzić na sicie. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i dodać majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. żółta sałatka
O kuchni z uczuciemSzybka do zrobienia kasza z dodatkiem owoców. Jeżeli lubicie mocno wilgotną kaszę warto zrobić więcej sosu. Użyłam drobnej kaszy, która nie wymaga gotowanie. Można zastąpić ją
Stare GaryNie będę ukrywać, że lato nie należy do moich ulubionych pór roku. Nie przepadam za upałami, ale za to ta pora roku ma dla mnie ogromne
Mienta blogŚwięta, święta i po świętach… Nie wiem jak Wam, ale mi przeszły tak szybko… No cóż teraz czas planować menu na sylwestrową zabawę A w związku
PatiGotujeKiedy nadchodzą upalne dni to szczerze powiedziawszy nie mam ochoty na jedzenie. Jest za ciepło i za duszno, żeby jeszcze grzać się przy kuchni ;/ Też tak
PatiGotujeWarzywno - sałatkowy misz masz;D Smacznie, zdrowo, kolorowo i szybko! Czyż to nie brzmi jak zachęta do przygotowania małego co nie co na spotkanie z najbliższymi
Zasmakuj KuchniI co powiecie na taką wiosnę jaka właśnie szaleje za oknami? Mnie się bardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem
Czary - gary w kuchniSurimi – produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa morskich ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Popularny zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, najbardziej znane
mojewypiekiinietylkoDziś zapraszam na kolejne danie z wykorzystaniem młodej kapusty, którą uwielbiam. Surówka. Świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po prostu pyszna:) Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 2 mniejsze kolorowe papryki - 6-8 rzodkiewek - pół pęczka koperku - sól, biały pieprz, zioła toskańskie, - oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma(...)zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród