Warzywno - sałatkowy misz masz;D Smacznie, zdrowo, kolorowo i szybko! Czyż to nie brzmi jak zachęta do przygotowania małego co nie co na spotkanie z najbliższymi
Zasmakuj KuchniI co powiecie na taką wiosnę jaka właśnie szaleje za oknami? Mnie się bardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem
Czary - gary w kuchniSurimi – produkt sporządzony na bazie zmielonego mięsa morskich ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Popularny zwłaszcza w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, najbardziej znane
mojewypiekiinietylkoDziś zapraszam na kolejne danie z wykorzystaniem młodej kapusty, którą uwielbiam. Surówka. Świetna do obiadu i grilla, kolorowa, wiosenna, zdrowa... dużo by o niej pisać.... po prostu pyszna:) Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 2 mniejsze kolorowe papryki - 6-8 rzodkiewek - pół pęczka koperku - sól, biały pieprz, zioła toskańskie, - oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma(...)zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródWitam w Nowym Roku! Jak się Wam rozpoczął? Sylwester huczny, pełen tańców, pięknych kreacji i szampańskiej zabawy, czy raczej spokojny w rodzinnym gronie lub na domowym
Zielona KuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki na ser: 2 opakowania sera camembert, jajko, bułka tarta do
JejKuchniaJajko w koszulce, to nic innego jak jako gotowane bez skorupki w wodzie, aż do ścięcia się białka, a żółtko- w zależności od upodobań- może być
Kraina Miodem PłynącaAwokado albo smaczliwka (Persea Scheffer) to daleki kuzyn gruszki. Uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych darów natury. To prawdziwa skarbnica cennych składników i najlepsze „paliwo” dla
mojewypiekiinietylkoNic tak nie cieszy oka jak bazarowe stragany uginające się pod ciężarem warzyw i nowalijek. Bardzo lubię takie zakupy :-) dlatego też korzystam z każdej możliwości, by
Czary - gary w kuchniA więc koniec roku nadchodzi coraz większymi krokami, nie da się ukryć... a wraz z nim nadchodzą refleksje kończące ten rok i plany na przyszły... Ja
Czary - gary w kuchniZnowu zdjęłam z półki książkę z przepisami kuchni tureckiej. I chyba pozostanie ze mną na dłużej. To pyszny świat, szkoda, że raczej nie prędko tam pojedziemy
Stare GaryW dniach, których panowały upały przyznam się szczerze, że nic mi się nie chciało, gotować też. Spokojnie, nie głodowaliśmy. Dziecku przygotowywałam konkrety mięsne tak jak lubi
Blondynka GotujeZnacie kaszę bulgur? Sporządza się ją z gotowanych a następnie wysuszonych ziaren zboża.W związku z tym nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać ją wrzątkiem, odstawić
Szefowa kuchniSkładniki na 2 porcje: 200 g dorsza (filet) lub innej białej ryby 3 garści porwanej salaty lodowej kilka zielonych oliwek (opcjonalnie) 2 suszone pomidory z oliwy
IMPRESJA SMAKUGyros jest to potrawa kuchni greckiej. Mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej
mojewypiekiinietylko