Dzieci rosną :) Dzisiaj wyjęłam wszystkie ubrania z szafy Krzysia, zapełniłam caluteńkie łóżko hałdą ciuchów i znalazłam całą furę spodni na wysokie wody i bluzek z rękawami
Posadzone i zjedzoneTen przepis znalazłam przeglądając stare gazetki, które u mnie zajmują całą szafkę 😊 Moją uwagę zwrócił sos miętowy. Ponieważ na moim ogródku rośnie młodziutka mięta, niezwłocznie
Kulinarne przemysleniaMało kto zastanawia się nad tym,że ten sam posiłek zjedzony na gorąco lub na zimno różnie się przyswaja w naszym żołądku.Węglowodany tak własnie mają
Sztuka gotowania w/g SamiryZiołową wersję Marynowanego Sera Korycińskiego pokazałam Wam we wcześniejszym poście. Nie ograniczyłam się do jednej wersji smakowej, zrobiłam dwie :) Bo chciałam zamknąć w słoiku moje ulubione
Blondynka Gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Szybko, smacznie i kolorowo! Proporcje należy dostosować według własnego uznania. kolorowe pomidorki koktajlowe (lub duże) szczypiorek gęsta śmietana
Di gotujeNie szukajcie u mnie oryginalnych przepisów kuchni świata. Mój blog to moje smaki. Nie boję się wrzucać czosnku do Carbonnarry, A do Caprese nie ucieram bazylii
Blondynka GotujeDąbrowskiej Dzień pierwszy Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem II śniadanie surówka z kapusty z marchewką 1 jabłko Obiad zupa z kiszonych ogórków kalafior w pikantnym sosie pomidorowym Podwieczorek sałatka z pomidorów, cebuli i miksu sałat+sok z cytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła owocowe lody czyli sorbet-jabłko Kolacja(...)Dzień siódmy Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem II śniadanie: sałatka z cykorii z kiszonym burakiem 1 małe jabłko Obiad: kiszone ogórki warzywa po grecku Podwieczorek: surówka z kiszonej kapusty z granatem szklanka soku z pomidorów Kolacja: sok z kiszonych buraków wegańska kalafiornica
Kulinarne przygody GatityWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: 6 jajek, słoik pieczarek marynowanych (lub grzybów) - około 20
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: 3 większe ugotowane ziemniaki, 3/4 puszki groszku, 2 średnie
JejKuchniaWiosna w pełni, a wraz z nią sezon m.in. na szpinak, który ubóstwiam. Obecnie jest on wykorzystywany w mojej kuchni praktycznie codziennie, zamiennie z młodą kapustą
Fabryka pomysłówOstatnim czasem zauważyłam, że bardziej skupiłam się na prostym i szybkim gotowaniu, co cieszy się wśród Was sporą ilością pochlebnych opinii. Dzisiejsza propozycja również taka jest
Fabryka pomysłówSkładniki: 2 puszki tuńczyka w oleju papryka czerwona puszka kukurydzy konserwowej 200 g orzeszków solonych 200 g sera żółtego majonez Roleski sól, pieprz Tuńczyka i kukurydzę
kulinarnyswiatdomiSkładniki: sałata lodowa marchewka pietruszka kawałek białej kapusty pół ogórka zielonego pomidor por koperek sól odrobina cukru 2-3 łyżeczki oleju Wykonanie: Kapustę białą szatkujemy, marchewkę
Walijskie PichcenieSezon zimowy to najlepszy moment na korzystanie z korzennych warzyw, które o tej porze są po prostu tanie. Zdecydowanie wolę je w wersji pieczonej i często
Fabryka pomysłówWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAW: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 3 średniej wielkości ogórki konserwowe
JejKuchnia