Na wstępie kilka rad praktycznych na temat ziemniaków. Cenione są za walory odżywcze, jak i za możliwość różnorodnego wykorzystania. Mają opinie potrawy tuczącej, ale tak naprawdę
Kulinarne przemysleniaChodziła za mną już jakiś czas, jadłam ją wieki temu. Od czasu gdy miało to miejsce po raz ostatni widać wiele się zmieniło, bowiem wówczas jakoś
Kuchenne aromatyArbuz i oscypek razem - słodkie i słone w jednej misie? Czemu nie, kompilacje smaków można próbować tworzyć na nieskończoną ilość sposobów, także spróbujcie sami taaaakiego arbuza
zobacz ich smakSer halloumi grillowany podany na rukoli z pomidorami suszonymi i oliwkami Zapraszam na przystawkę bądź szybki lunch z cypryjskiego sera. Ser halloumi to ser półtwardy
Wino Francja KuchniaPodana w ten sposób Szuba jest ozdobą stołu, a użycie jogurtu zamiast tradycyjnego majonezu powoduje, że jest ona „lżejsza” kalorycznie. Składniki: 6 płatów śledzi matiasów, 2
Nie tylko w kuchniZnacie kalerosse™ Jeżeli nie słyszeliście o takim warzywie to nic dziwnego, bo jest to absolutna nowość na polskim rynku, poszerzające bardzo bogate portfolio produktów marki Fit
karmelowyW piątek 13-ego postanowiłam przygotować Mężowi kolorowe, zdrowe i smaczne śniadanie. Dlatego, że jest to jeden z moich ulubionych dni - tak tak, mimo przesądom, i
Zasmakuj KuchniCałe dni spędzam poza domem. Wychodzę rano do pracy, po zajęciach od razu wsiadam do samochodu i jadę 100 km do mamy, do szpitala. Po kilku
W mojej kuchniMiniony tydzień i ten nadchodzący mijają mi w szpitalu. Mama miała kolejną operację. Wprawdzie zabieg był planowany, ale zawsze jest to ogromne obciążenie emocjonalne. Codzienne dojazdy
W mojej kuchniPo raz pierwszy mogłam spróbować Ser Koryciński "Swojski"- Czesławy Zarzyckiej . Jest to to produkt regionalny, wytwarzany w północno-wschodzniej części Polski podlaskiej gminie Korycin. Ser koryciński
Ala piecze i gotujeDzisiaj mam dla Was klasyczny pomysł na Wielkanoc. Sos tatarski od lat króluje na moim świątecznym stole. Główną bazę sosu stanowią marynowane warzywa i majonez. W
PatiGotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiRokietta siewna czyli rukola - właściwości odżywcze Rukola jest pochodzenia śródziemnomorskiego i należy do rodziny kapustowatych. Ma bardzo charakterystyczny smak, lekko orzechowy i pikantny.
Mój pomysł naSkładniki: 1 kg drobnych ziemniaków; Szczypta soli do gotowania ziemniaków. MARYNATA: 2 szklanki bulionu wołowego; 1 łyżka oleju; 3 łyżki octu spirytusowego; 1 łyżka białego cukru
Gospodyni Miejska(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku to pyszna przekąska, która nadaje się na każdą imprezę lub spotkani rodzinne, a której głównym
Księga-Smaku