Sałatka z białej rzepy – kuchnia podkarpacka

Sałatka z białej rzepy – kuchnia podkarpacka

Sałatka z białej rzepy – kuchnia podkarpacka

Sałatka z białej rzepy to jedna z najlepszych sałatek, jakie ostatnio jadłam. Świeża, wyrazista w smaku i zaskakująca. Na pewno nie raz zagości w moim domu. Poza prostymi składnikami jej dodatkową zaletą jest łatwość, z jaką się ją przygotowuje. A wszystko trwa zaledwie 10 minut :) Lubię odkrywać takie perełki kuchni podkarpackiej. Ta pochodzi z Ziemi Przemyskiej*. Składniki: 4 białe rzepy 4 ogórki kiszone 2 winne jabłka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru czarny ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.