grillowanie - 1500 przepisów (strona:38/100)

Karkówka pieczona barbecue 136

Przepis z książeczki z Biedronki. W oryginale karkówka jest grillowana. Z uwagi na brzydki weekend majowy u mnie w wersji z piekarnika.Chociaż z pewnością jeszcze wypróbuję grillowaną. Składniki: 5-6 plastrów karkówki 100 g koncentratu pomidorowego cebula 4 ząbki czosnku łyżka miodu łyżka musztardy 1/2 łyżeczki bazyli 1/2 łyżeczki tymianku 50 ml białego wina sól, pieprz Wykonanie: Mięso lekko

Pasja Smaku
Szparagi z grilla z dressingiem słodko-kwaśnym 162

obrać w 1/3 wysokości. Każdy szparag szczelnie owinąć połową plastra boczku. Tak przygotowane szparagi ułożyć na tacce grillowej i polać oliwą. Położyć na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować przez ok. 20 minut, a pod koniec grillowania odkryć je, by ładnie się zrumienił boczek.  Ocet wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i cukrem. Doprawić pieprzem.  Szparagi ułożyć

Pasja Smaku
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 189

Jeśli podczas grillowania macie ochotę na coś więcej niż kiełbaski i kaszanki to możecie spróbować zrobić bardzo szybkie szaszłyki. Niewielka ilość składników, ktoś do pomocy i macie całkiem sporą partię jedzenia.   Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 500 g pieczarek Marynata: przyprawa do kurczaka imbir mielony chili sól, pieprz sok z cytryny Wykonanie: Kurczaka pokroić(...)mniejsze. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.  Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę paprykę, pieczarki i pierś z kurczaka. Grillować na grillu lub patelni grillowej

Pasja Smaku
Szaszłyki z pomidorkami cherry i kurczakiem w marynacie z olejem rzepakowym 225

mianowicie olej. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego bardzo często wykorzystuję go w swojej kuchni, w tym przypadku do marynaty.Przed nami długie, letnie wieczory... Czas grillowania ruszy pełną parą! :) Składniki: opakowanie pomidorków cherry 1 pierś kurczaka 1 mały jogurt grecki garść listków bazylii garść listków oregano 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny(...)minut. Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nakłuwać na zmianę po dwa kawałki kurczaka i jeden pomidorek koktajlowy. Chociaż dopuszczona jest także dowolność w tym względzie.  Szaszłyki grillować do czasu, aż mięso będzie upieczone.  Do szaszłyków świetnie pasują dipy lub salsa z pomidorów i czerwonej cebuli

Pasja Smaku
Pieczone ziemniaki w ziolowej posypce 223

postawilam wlasnie na prostote. Po trochu z braku czasu, a po trochu dlatego, ze bardzo lubie ziemniaki w takiej wlasnie formie. Poza tym pieczone ziemniaczki doskonale pasuja do wszelkich grillowanych pysznosci, a przeciez lato to czas grillowania. Dodatkowo posypka z ziol dodaje im aromatu i sprawia, ze smakuja jeszcze lepiej.skladniki:mlode ziemniakiolej sezamowymieszanka ulubionych ziol (ja uzylam koperku, tymianku, szczypiorku

Przysmaki Karolki
Arbuzowy starter z Fetą 185

mnie zawsze wszystko odwrotnie. Mini przekąski tzw. startery królują nie w karnawale a w sezonie grillowania . Po prostu bardziej mi pasują. Z natury jestem niecierpliwa i gdyby mi przyszło siedzieć i czekać aż coś upiecze się na grillu ( nawet jeśli jest to kaszanka czy kiełbasa) to wyjdę z siebie i stanę obok. Lubię gdy grono zbierające się przy grillu(...)wejścia ma przygotowane jakieś ,,przegryzajki". Mogą to być mini kanapeczki, porcje jakiejś sałatki ułożonej na liściach sałaty koreczki, napoje. Odpowiedzialny za grillowanie kreci się  piekąc co tam ma upiec , a reszta bierze ,, maluchy" w garść - sadowi się wygodnie , popija coś zimnego i gada . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Szaszłyki drobiowo-warzywne z sosem z mango i mięty 267

masz działki? Nie chcesz denerwować sąsiadów, a masz wielką ochotę na grilla?To nie jest sytuacja bez wyjścia! Wystarczy sprawić sobie grill elektryczny, który będzie przydatny nie tylko do grillowania, ale też do zapieczenia na przykład kanapki z serem :-).Ponadto taki grill jest znacznie zdrowszy niż grillowanie na klasycznym, ma nawet funkcję odciekania tłuszczu (ustawia się go pod kątem

Pora coś zjeść
Grilowane Warzywa 136

Grillowane warzywa są świetnym dodatkiem do pieczonego Kurczaka czy innych mięs. Są bardzo proste w przygotowaniu i bardzo aromatyczne poprzez dodatek ziół. Można je przygotować w piekarniku, na patelni grillowej w domu czy na grillu na Świerzym powietrzu.Grillować można naprawdę wiele warzyw,  ja  użyłem do tego cukinii i bakłażana.Składniki: Cukinia, Bakłażan, Olej z oliwek, Sól(...)Wrzucamy je do miski, zalewamy trzema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy, by zioła pokryły, każdy plasterek warzyw. Na rozgrzanej i suchej patelni grillowej układamy warzywa i grillujemy . Po 1 minucie z każdej ze stron.Smacznego PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie naszego bloga. Piszcie swoje

cookpl
Najlepsze przepisy na grilla 776

dzisiaj na blogu zakładka -  GRILL (KILK!)   - gdzie zebrałam dla Was najlepsze przepisy na grillowane mięsa, warzywa i owoce :) Oczywiście będzie w niej przybywać przepisów - bo sezon na grilla trwa

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku 216

funkcję „grill”. Dotyczy to zwłaszcza mięs i warzyw aby nadać im odpowiedniej chrupkości. Aby piec na drewnianych deskach w piekarniku należy stosować takie same zasady jak dla grillowania na deskach. Namoczyć swoją deskę, umieścić przygotowaną żywność bezpośrednio na desce, włożyć do nagrzanego piekarniki. The post Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Grillowana pierś z kurczaka w płatkach owsianych 194

Moja córcia lubi kąski z kurczaka więc i grillowanego też zje takiego "kąska". Nawet fajnie wyszły, a córka zadowolona. Składniki: pierś z kurczaka 100 g płatków kukurydzianych sól do smaku pieprz biały mielony do smaku papryka czerwona mielona 1 łyżeczka 1 jajko Krok 1 Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w poprzek na cienkie plasterki

Różowa kuchnia
Indycze burgery z suszonymi pomidorami 122

wyrabiamy na jednolitą masę. Mięsną masę dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy płaskiego, dość dużego burgera. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją olejem o smaku pomidora, bazylii i czosnku. Grillujemy burgery na wolnym ogniu przez 15 minut. Co jakiś czas odwracamy. Do burgerów idealnie pasuje sos z majonezu, śmietany z dodatkiem soli, pieprzu i wędzonej papryki

VioletoweKucharzenie
Kociołkowanie 206

kilka dni wakacji spędziłam na działce w Polsce. I chcę tylko przypomnieć, że było wspaniale, cały dzień na powietrzu, spacery po lesie, zbieranie grzybów, piwko przy ognisku i oczywiście grillowanie. Najciekawszymi potrawami z grila, poza kiełbaską, były suszone śliwki zawinięte w boczek - pychotka, oscypki zawinięte w boczek - wspaniałe, choć nieco słone, a chyba z tego wszystkiego najsmaczniejszy był ser camember

Codzienne Gotowanie