grillowanie - 1500 przepisów (strona:38/100)

Ziemniaki z boczkiem, z grilla 199

Jedna z prostszych grillowanych potraw.     Składniki: -młode ziemniaki -wędzony boczek    Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. Boczek kroimy w plastry - tyle plastrów, ile mamy ziemniaków. Ziemniaki kroimy na pół i układamy w nich plastry boczku. Zawijamy w aluminiową folię. Układamy na grillu. Pieczemy do czasu, kiedy boczek zacznie się wytapiać. Smacznego

Maminek kulinarny
Pstrąg w zielonej kołderce 169

zewnątrz i w środku) pesto z bazylią wymieszanym ze smakowym olejem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ryby obtaczamy w mące. Smażymy na patelni lub grillujemy

VioletoweKucharzenie
Grillowany filet w ziołach śródziemnomorskich 245

ramach ostatniego, a zarazem pierwszego w tym roku późnego grillowania mieliśmy okazję wypróbować jedną z gotowych mieszanek przypraw, które znana marka wypuściła na rynek. Ponieważ Mama oprócz ziemniaków miała również mięsko w pogotowiu na typowo Mamowe "schabowe" - je także trzeba było wykorzystać. Podczas buszowania w kuchennych szufladach, wpadła mi w rękę torebka z napoczętą przyprawą - trzeba więc było ją wypróbować

Kuchnia po mojemu
Grillowana karkówka w curry i papryce 182

przyprawie do karkówki i układamy w pojemniku. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy ze sobą, zalewamy mięso. Pojemnik szczelnie zamykamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso grillujemy do miękkości. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty. Na talerzu układamy mix sałat, pokrojoną w plastry czerwoną cebulę i ogórka oraz połówki pomidorków koktajlowych.  Mięso

VioletoweKucharzenie
Wołowe hambsongi z grilla. 100% mięsa w mięsie. Pyszny fast food domowy w plenerze - po Mężowsku 237

gumowe i nijakie). Podajemy z podpieczonymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami warzywnymi. Oczywiście bez "big - macowego" sosiku się nie obejdzie. Cudownie podkreśla on smak wołowiny. Esencja smaku. Mięso grillowane - bez dodatkowego tłuszczu, pieczone krótko, więc zachowuje pełnię wartości odżywczych. Od samego pisania o hambsongach w wykonaniu mego Męża łapie na nie smaka. Gorąco polecam

Kuchnia po mojemu
Tarta francuska z grillowanym bakłażanem 219

Kolorowa, wytrawna i bezmięsna tarta na cieście francuskim z grillowanym bakłażanem, czerwonym pesto oraz serem feta. Rewelacja! Składniki: ciasto francuskie gotowe bakłażan pesto czerwone lub zielone ser feta sól, suszone oregano bazylia lub mięta Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Na blaszce wyłożonej papierem do  pieczenia rozłożyć płat ciasta francuskiego. Na cieście również położyć kawałek papieru

wyzwania kuchenne
Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią 184

seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla i cytryną oraz sosem ziołowym

wesoła kuchnia
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1 162

Sashimi (świeża ryba cięta w odpowiedni sposób) z tuńczyka. Restauracja Ume no Hana. Osaka   – p rosty i tani posiłek z supermarketu: ryż ze śliwką Umeboshi (to małe czerwone), grillowane ryby, marynowane warzywa, Tamagoyaki ( omlet japoński). Kioto – Chawan Mushi: zupa na bazie custard (sos angielski) z krewetką, grzybami, ciastkiem ryżowym mochi, orzechami ginkgo. Restauracja Ume no Hana. Taki widok pięknych

Kuchcik gotuje
Sos musztardowo-miodowy idealny do mięsa z grilla 254

Witajcie! Sezon grillowy w pełni. A jak mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.  Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!  Składniki: 250 ml majonezu

Gotuj z Mąką
Sos tzatziki idealny dodatek do grilla 217

Idealny sos do grillowanego mięsa, warzyw czy potraw greckich! Jest lekki na bazie jogurtu z dodatkiem orzeźwiającego ogórka i koperku. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jak zrobić stek wołowy w domu lub na grillu? 233

antrykotu wołowego. Jeśli właśnie rozpoczynasz przygodę z przygotowywaniem steków, to sięgnij po to mięso. Ja zazwyczaj kupuje duży kawałek antrykotu - około 800g- z kością, kość odcinam i mięso grilluje.  Pyszne steki również zrobisz z polędwicy wołowej. Zasada robienia steku wołowego Mięso wołowe przed smażeniem musi mieć temperaturę zbliżoną do temperatury otoczenia. Nie smażymy mięsa prosto z lodówki! Sztuka mięsa

SMYKWKUCHNI
Sosy i dipy na grilla! 528

długi czas! Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Dla tych, którzy cenią niebanalne połączenia, doskonale sprawdzi się czatnej z mango i cebuli. Te nietypowe smaki przypadną do gustu wszystkim miłośnikom grillowania! Czatnej z mango i cebuli

MarcinChef
Grillowane roladki z śliwkami, boczkiem i cukinią 139

kroimy” obieraczką na cienkie wstążki. Plasterki boczku rozkładamy na desce do krojenia. Smarujemy cienka warstwą musztardy. Na każdym umieszczamy plasterek cukinii i śliwkę. Zawijamy szczelnie i wbijamy wykałaczkę. Grillujemy na rozgrzanym grillu (możemy użyć aluminiowej tacki) do ze złocenia. Opcjonalnie do każdej śliwki możemy włożyć połówkę orzecha włoskiego lub migdał

Pyry na Gaz
Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi 174

prawdziwe ponoć „nie skrzypią”). Nie jest to jednak ser wędzony, ale jest równie słony. Dzięki swojej strukturze i wysokiej temperaturze topnienia idealnie nadaje się do smażenia lub grillowania. Dzięki jego obecności Kotlety z cukinii i marchewki są zwarte po upieczeniu i się nie rozpadają. Gotowe danie podałam z mieszanką sałat. Kotleciki są pyszne na ciepło i na zimno

Moja Delicja
Letnia czerwona sałatka 164

Letnia sałatka to idealna propozycja na romantyczną kolację czy nawet wspólne grillowanie ze znajomymi. Składniki podane na dużą porcję. Dostosować według swoich potrzeb Składniki : 2 sałaty lodowe 2 owoce granatu 3 pomidory puszka kukurydzy 1 papryka czerowna 2 opakowania sera pleśniowego 1/2 cebuli czerwonej Sos winegret : 2 pęczki pietruszki 4 ząbki czosnku łyżka miodu 2-3 lyżki ostu winnego

Garnkowe fanaberie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję