Kofta, za’atar i daktyle – nowe menu Samar dla Sphinxa
Kofta, za’atar i daktyle – nowe menu Samar dla Sphinxa
Jestem fanką Samar Khanafer od kiedy brałam udział w jej warsztatach dla blogerów. Nie mam telewizora, ale wiem, że Samar stała się bardzo znana po udziale w programie MasterChef. Jej kuchnia całymi garściami czerpie z jej polsko-libańskich korzeni, jest świeża, zawsze dobrze doprawiona i nieszablonowa. Po warsztatach przeczytałam jej książkę „Hummus, za’atar i granaty” i jeszcze bardziej pokochałam te smaki. Dania kuchni libańskiej są jednak dość pracochłonne, więc nie goszczą na moim st... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
frytki, mięso, sałatka, sałatki, shoarma, buraczki, pasty, pasta, szaszłyki, zupa, kurczak, pyszna sałatka, zupa krem, przekąska, napój, wołowina, przekąski, pączki, kuskus, krem, sałatka z ciecierzycy, kurczak z warzywami, sałatka z kurczakiem, sałatka z pomidorem, pasta z kurczaka, dania z kurczakiem, szybka zupa, stek wołowy, kurczak z serem, kurczak z pomidorami
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz