grillowanie - 1500 przepisów (strona:30/100)

Pulled pork czyli następca hamburgera 302

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pulled porkt czyli rwana, grillowana wieprzowina długo pieczona. Podana w brioszce z dodatkiem sosu barbecue z surówką z kapusty. To amerykański grillowany klasyk, który stał się ostatnio modny, nie bez powodu ponieważ jest nieziemsko pyszny. Zachęcam Panie do przygotowania tego dania dla swoich mężczyzn, będą wniebowzięci :-). PS: Przygotujcie składniki

Marta Gotuje
Grillowany ser halloumi z warzywami 107

jesień, poranki i wieczory chłodne, liście zmieniają kolory na złote i brązowe, myślę więc, że pora choć na chwilkę wrócić wspomnieniami do ciepłego lata. Dlatego dziś zapraszam na pyszny grillowany ser halloumi z warzywami.    Grillowany ser halloumi z warzywami Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 500 g sera halloumi 2 czerwone cebule 1 ząbek czosnku

Kulinarne przygody Gatity
ETERNO- współpraca 156

oliwkami i kaparami, doprawione ostrą papryczką chili oraz czosnkiem. Razem tworzą oryginalną w smaku sałatkę, dla miłośników słodko – kwaśnych smaków z nutą pikanterii. Ulubiony dodatek, zwłaszcza dla Panów, do grillowanych mięsiw. Przygotowane z najwyższej jakości składników ucieszą nasze podniebienie, z powodzeniem zastępuje pospolite sosy, ketchup czy dipy. FIRMA ETERNO POLECA Jako sałatka do grillowanych dań.  Idealny dodatek do pieczonych

ClauditteMissCooking
Marynowana cukinia z grilla 171

świeżego oregano Sposób przygotowania: 1. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w ok 4mm plasterki. Przekładamy do dużej miski i solimy. Odstawiamy na ok 30 minut, a po tym czasie grillujemy z obu stron.  2. Do wyparzonych słoiczków dajemy na spód po 2 ząbki czosnku, po 2 cebulki dymki,po jednej gałązce bazylii i oregano oraz kilkanaście ziarenek pieprzu. Nakładamy(...)grillowaną cukinię, dociskamy i zalewamy gorącym- ale NIE ZAGOTOWANYM! olejem. Zakręcamy słoiczki i pozostawiamy aż do całkowitego przestudzenia . Przenosimy w chłodne i ciemne miejsce.   Gotowe przetwory

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak faszerowany fetą 147

dawna myślałam o grillowanym kurczaku z  osławiona fetą. Bardzo ja lubię za jej słony smak i delikatna strukturę. W sobotę zapowiedziało mi się kilka osób i postanowiłam wypróbować to co mi chodziło po głowie od kilku dni. Składniki na 6 porcji 6 filetów drobiowych 1 opakowanie fety 1 łyżkę świeżej bazylii 1/2  papryki żółtej lub czerwonej(...)składniki wymieszały się. 4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .  5 .  Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .                                       Podać można  np. z faszerowanym ogórkiem

Eli Gotowanie
letni pyszny grillowany melon z białym serem 118

Grillowany melon z twarogiem i miodem Melon z dodatkiem białego sera i miodu, dla zapewnienia energii i poprawy nastroju. Składniki Przepis na 2 osoby 1 melon  2 łyżki miodu ½ owocu granatu 150 g sera twarogowego Sposób przygotowania Melon,  pomimo swoich walorów smakowych, jest  owocem niedocenianym, a grillowanie w pełni pozwala cieszyć się jego smakiem. Melona kroimy

Miód i pieprz
Papryka faszerowana 121

odstawić. Papryki umyć, odciąć wierzch z ogonkiem (zachować), wyjąć pestki. Wypełnić papryki farszem, przykryć zachowanymi wierzchami z ogonkami. Posmarować każdą paprykę oliwą lub olejem. Tak przygotowana paprykę można grillować pod przykryciem lub wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Ja swoją przygotowałam na grillu. Grillowałam na grillu COBB

królestwo garów
grillowany łosoś 224

Grillowany łosoś z koktajlowymi pomidorami, to idealny pomysł na lekkie, zdrowe i szybkie danie na grilla. Czasami tak niewiele nam potrzeba do szczęścia.... Natura, słońce i biesiada na świeżym powietrzu. Składniki : 2 filety z łososia ok. 300-400g sól pieprz ząbek czosnku zioła prowansalskie oliwa z oliwek sok z cytryny gałązka pomidorów koktajlowych (kilkanaście sztuk) 2 plasterki cytryny Sposób(...)oliwie z oliwek - można do smaku posolić je delikatnie, ale to już wedle własnego uznania, bowiem mniej słone potrawy wydobywają z siebie swój prawdziwy smak i aromat łososia grillujemy około 8-10 min. z każdej strony po 5 min., a następnie dodajemy pomidory i cytrynę na grilla rybę podajemy z cytryną, pomidorami oraz pieczywem lub sałatką

zobacz ich smak
Pomidory na grilla nadziewane dynią z trzema serami 158

Kolejny przepis z pomidorami w roli głównej. Tym razem jednak inaczej bo w formie grillowanej. W ogrodzie znalazłam maleńką dynię i postanowiłam ją wykorzystać ( najczęściej nadmiar usuwam aby nie podbierały składników odżywczych dyni wybranej ). Początkowo chciałam użyć cukinię, ale niestety cukinii w tym roku mam tyle co na lekarstwo, bo ślimaki są szybsze. Możecie spróbować z cukinią. Składniki: Średniej wielkości(...)oregano. Po wymieszaniu składników, nakładamy farsz do wydrążonych pomidorów. Przykrywamy plasterkami mozzarelli. Układamy w naczyniu przystosowanym do zapiekania na grillu, przykrywamy ( można użyć folii aluminiowej, tacki do grilla ) i grillujemy do czasu gdy ser się rozpuści a pomidory zmiękną. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Spaghetti z wołowiny i warzyw 178

charakterystycznym smaku wynikającym z dodatku doskonałego czosnku, idealny do tortilli czy spaghetti  Sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy sos na świecie pasujący do steków  Remulada duńska - gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, żółtego sera, grillowanych

Różowa kuchnia
Grzanki z polędwicą wieprzową w cydrze oraz chipsami z jabłka i szynki parmeńskiej podane z Porterem bałtyckim 116

gotujemy przez 15 minut. Wyciągamy polędwicę, osuszamy ręcznikiem papierowym i marynujemy ponownie w sosie sojowym z dodatkiem syropu klonowego i szczypty pieprzu przez 15 minut. Po tym czasie grillujemy na łyżce oliwy polędwicę po 2-3 minuty z każdej strony aż uzyskamy charakterystyczne paski. Odkładamy polędwicę na kilka minut by przestygła. Następnie kroimy w cienkie plastry. Pasta z suszonych pomidorów(...)Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu do uzyskania gładkiej i nadającej się do smarowania pasty. Jeśli jest taka konieczność dolewamy więcej oliwy. Przygotowanie grzanki Kromki bagietki grillujemy na rozgrzanej patelni po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie każdą kromkę smarujemy pastą z suszonych pomidorów i kładziemy na niej plaster sera pleśniowego. Kolejno układamy na grzance chips z jabłka oraz chips

Mango Papaja
Burgery z musztardową nutą 146

łopatki wieprzowej i 0,5 kilograma wołowiny) - 4 łyżki musztardy sarepskiej (lub rosyjskiej) - sól - pieprz Przygotowanie: Do mięsa dodajemy musztardę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Formujemy płaskie burgery. Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub na świeżym powietrzu. Czas grillowania na grillu elektrycznym powinien wynosić około 14 minut - po 7 z każdej strony (ze względu na obecność wieprzowiny, która

Życie zamknięte w smaku
Grillowane roladki z bakłażana nadziewane czosnkowym twarożkiem 113

było jednak szczególnie mądre z mojej strony). Jest też smaczny i może stanowić podstawę wielu interesujących wariacji kulinarnych. Dzisiaj jedna z najczęstszych form jego wykorzystania, czyli roladki :) GRILLOWANE ROLADKI Z BAKŁAŻANA NADZIEWANE CZOSNKOWYM TWAROŻKIEM Składniki: - 1 bakłażan - 1 kostka twarogu – 250 gram - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 3 ząbki czosnku - ½ cebuli - 1/3 papryki  czerwonej - pieprz - sól Przygotowanie: Bakłażana myjemy, kroimy(...)półcentymetrowe plastry i solimy. Pozwalamy mu puścić sok i wyzbyć się goryczki, po czym przecieramy papierowym ręcznikiem. Grillujemy. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jogurt, przepuszczony przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę oraz paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ostudzonego bakłażana nakładamy farsz i zwijamy go w roladki. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Szaszłyki z łososiem i cukinią 167

pokroić w dużą kostkę i oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Cukinię pokroić na kawałki o wielkości mniej więcej kawałków łososia dzięki temu szaszłyczki potem będą się równo grillowały. Ja pokroiłam w grubsze plastry a następnie każdy plaster na ćwiartki. Pokrojoną cukinię oprószyć przyprawą do dań z grilla. Na patyczki nadziewać na przemian kawałek łososia i kawałek cukinii. Gotowe(...)szaszłyczki grillować ze wszystkich stron po kilka minut aż składniki się przyrumienią. Z podanych składników wyszło mi 6 małych szaszłyków

Monia miesza i gotuje
Pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie 151

Pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4 łyżki oliwy z oliwek Natka pietruszki  1/2 cytryny  Pieprz  Sól Sposób przygotowania Filety z sandacza bez skóry należy posypać solą i pieprzem(najlepiej białym), a następnie skropić sokiem z cytryny(...)papierowym, posypujemy pieprzem, przesmarowujemy z obu stron oliwą i układamy na grillu. Następnie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni wkładamy posmarowane oliwą filety sandacza i pieczemy około 15 minut. Grillowane plastry bakłażanów układamy na talerzu, na nich kładziemy porcję ryby i   posypujemy natką pietruszki

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania