grillowanie - 1500 przepisów (strona:30/100)

Serbskie szaszłyki z suszoną śliwką i pastą z bakłażana – Lubelski Kociołek X śliwki 196

opisane jako jedno z tradycyjnych dań serbskich podawanych na specjalne okazje. Mięso jest soczyste, suto przyprawione rozmarynem, czosnkiem i papryką. Pycha! Powinny być najpierw obsmażone a następnie grillowane jednak wersja z piekarnika smakuje równie wspaniale Przepis dołączam do Lubelskiego Kociołka Pod hasłem śliwki - mam nadzieje, że suszone też się wliczają Marta - Niebieska Pistacja Gosia- Jedz i smakuj Joanna - Sekrety małe(...)zawijamy w plastry boczku. Paprykę kroimy w kawałki 2x2 cm. Na patyczki do szaszłyków nabijamy mięso, paprykę, śliwkę w boczku, paprykę, mięs. Chwilę smażymy na rozgrzanej patelni po czym grillujemy ok 15 minut. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar 180

odwiedziły to miejsce. Zatem posiedzieć to i tam można ale zjeść... Jedzenie: Spróbowaliśmy, bo nie można powiedzieć "zjedliśmy" kawałki koziny z cebulą w sosie z mieszanki orientalnych przypraw oraz grillowaną jagnięcinę z sałatką z mango i sosem miętowym. Pierwsze danie fakt, do licha, było porządnie doprawione i mega aromatyczne jednak ten tłuszcz... Jak nie machało się łyżką w miseczce(...)się spora warstwa tłuszczu. Na dodatek nie wiem czy naliczyłem w tej miseczce 3 kawałki koziny. I co najlepsze - potrawa kosztowała 38 zł!  W cale nie była lepsza grillowana jagnięcina - chłodnawa i bez żadnej rewelacji.  Sałatka z mango obroniła się bez problemu z delikatnym sosem miętowym. Jednak danie raczej wielkości przystawki niż dania głównego. Cena także w okolicach

Right Behind The Kitchen
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS 137

kaszy i wsypałam pokrojoną dymkę. Wszystko wymieszałam, posoliłam, popieprzyłam i już. Bardzo polecam! Zróbcie takie szaszłyki z kaszą i sami zobaczycie ,że są super. Smacznego!! Polecam również inne szaszłyki: GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ

potrawyregionalne
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 195

również kiszone ogórki, sporo koperku, 2-3 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Wymieszałam wszystko z jogurtem greckim i majonezem. SMACZNEGO! Polecam inne rodzaje szaszłyków: GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ

potrawyregionalne
Bakłażan rolowany // Aubergine rolls 135

Najpierw trzeba zająć się bakłażanem. Kroję go wzdłuż na dość cienkie, półcentymetrowe paski. Można go posolić, odstawić na 10 minut, wypłukać i odsączyć, ja jednak ten proces pomijam. Do grillowania wykorzystuję w sumie około ½ łyżeczki oliwy korzystając z rozpylacza do oliwy. Układam paski na maksymalnie rozgrzanej (wręcz dymiącej) patelni grillowej, spryskanej oliwą. Spryskuję delikatnie oliwą*, grilluję z dwóch stron

Bazując na smaku
Pulled pork czyli następca hamburgera 296

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pulled porkt czyli rwana, grillowana wieprzowina długo pieczona. Podana w brioszce z dodatkiem sosu barbecue z surówką z kapusty. To amerykański grillowany klasyk, który stał się ostatnio modny, nie bez powodu ponieważ jest nieziemsko pyszny. Zachęcam Panie do przygotowania tego dania dla swoich mężczyzn, będą wniebowzięci :-). PS: Przygotujcie składniki

Marta Gotuje
Grillowany ser halloumi z warzywami 102

jesień, poranki i wieczory chłodne, liście zmieniają kolory na złote i brązowe, myślę więc, że pora choć na chwilkę wrócić wspomnieniami do ciepłego lata. Dlatego dziś zapraszam na pyszny grillowany ser halloumi z warzywami.    Grillowany ser halloumi z warzywami Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 500 g sera halloumi 2 czerwone cebule 1 ząbek czosnku

Kulinarne przygody Gatity
ETERNO- współpraca 149

oliwkami i kaparami, doprawione ostrą papryczką chili oraz czosnkiem. Razem tworzą oryginalną w smaku sałatkę, dla miłośników słodko – kwaśnych smaków z nutą pikanterii. Ulubiony dodatek, zwłaszcza dla Panów, do grillowanych mięsiw. Przygotowane z najwyższej jakości składników ucieszą nasze podniebienie, z powodzeniem zastępuje pospolite sosy, ketchup czy dipy. FIRMA ETERNO POLECA Jako sałatka do grillowanych dań.  Idealny dodatek do pieczonych

ClauditteMissCooking
Marynowana cukinia z grilla 166

świeżego oregano Sposób przygotowania: 1. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w ok 4mm plasterki. Przekładamy do dużej miski i solimy. Odstawiamy na ok 30 minut, a po tym czasie grillujemy z obu stron.  2. Do wyparzonych słoiczków dajemy na spód po 2 ząbki czosnku, po 2 cebulki dymki,po jednej gałązce bazylii i oregano oraz kilkanaście ziarenek pieprzu. Nakładamy(...)grillowaną cukinię, dociskamy i zalewamy gorącym- ale NIE ZAGOTOWANYM! olejem. Zakręcamy słoiczki i pozostawiamy aż do całkowitego przestudzenia . Przenosimy w chłodne i ciemne miejsce.   Gotowe przetwory

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak faszerowany fetą 141

dawna myślałam o grillowanym kurczaku z  osławiona fetą. Bardzo ja lubię za jej słony smak i delikatna strukturę. W sobotę zapowiedziało mi się kilka osób i postanowiłam wypróbować to co mi chodziło po głowie od kilku dni. Składniki na 6 porcji 6 filetów drobiowych 1 opakowanie fety 1 łyżkę świeżej bazylii 1/2  papryki żółtej lub czerwonej(...)składniki wymieszały się. 4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .  5 .  Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .                                       Podać można  np. z faszerowanym ogórkiem

Eli Gotowanie
letni pyszny grillowany melon z białym serem 105

Grillowany melon z twarogiem i miodem Melon z dodatkiem białego sera i miodu, dla zapewnienia energii i poprawy nastroju. Składniki Przepis na 2 osoby 1 melon  2 łyżki miodu ½ owocu granatu 150 g sera twarogowego Sposób przygotowania Melon,  pomimo swoich walorów smakowych, jest  owocem niedocenianym, a grillowanie w pełni pozwala cieszyć się jego smakiem. Melona kroimy

Miód i pieprz
Papryka faszerowana 111

odstawić. Papryki umyć, odciąć wierzch z ogonkiem (zachować), wyjąć pestki. Wypełnić papryki farszem, przykryć zachowanymi wierzchami z ogonkami. Posmarować każdą paprykę oliwą lub olejem. Tak przygotowana paprykę można grillować pod przykryciem lub wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Ja swoją przygotowałam na grillu. Grillowałam na grillu COBB

królestwo garów
grillowany łosoś 215

Grillowany łosoś z koktajlowymi pomidorami, to idealny pomysł na lekkie, zdrowe i szybkie danie na grilla. Czasami tak niewiele nam potrzeba do szczęścia.... Natura, słońce i biesiada na świeżym powietrzu. Składniki : 2 filety z łososia ok. 300-400g sól pieprz ząbek czosnku zioła prowansalskie oliwa z oliwek sok z cytryny gałązka pomidorów koktajlowych (kilkanaście sztuk) 2 plasterki cytryny Sposób(...)oliwie z oliwek - można do smaku posolić je delikatnie, ale to już wedle własnego uznania, bowiem mniej słone potrawy wydobywają z siebie swój prawdziwy smak i aromat łososia grillujemy około 8-10 min. z każdej strony po 5 min., a następnie dodajemy pomidory i cytrynę na grilla rybę podajemy z cytryną, pomidorami oraz pieczywem lub sałatką

zobacz ich smak
Pomidory na grilla nadziewane dynią z trzema serami 153

Kolejny przepis z pomidorami w roli głównej. Tym razem jednak inaczej bo w formie grillowanej. W ogrodzie znalazłam maleńką dynię i postanowiłam ją wykorzystać ( najczęściej nadmiar usuwam aby nie podbierały składników odżywczych dyni wybranej ). Początkowo chciałam użyć cukinię, ale niestety cukinii w tym roku mam tyle co na lekarstwo, bo ślimaki są szybsze. Możecie spróbować z cukinią. Składniki: Średniej wielkości(...)oregano. Po wymieszaniu składników, nakładamy farsz do wydrążonych pomidorów. Przykrywamy plasterkami mozzarelli. Układamy w naczyniu przystosowanym do zapiekania na grillu, przykrywamy ( można użyć folii aluminiowej, tacki do grilla ) i grillujemy do czasu gdy ser się rozpuści a pomidory zmiękną. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Spaghetti z wołowiny i warzyw 164

charakterystycznym smaku wynikającym z dodatku doskonałego czosnku, idealny do tortilli czy spaghetti  Sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy sos na świecie pasujący do steków  Remulada duńska - gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, żółtego sera, grillowanych

Różowa kuchnia