Pyszna sałatka z grillowanym kurczakiem w towarzystwie fety i warzyw. Lekko i smacznie. Z powodzeniem może zastąpić obiad :) SKŁADNIKI 1 mała podwójna pierś z kurczaka 5 liści sałaty lodowej 5 dużych pomidorków cherry 1/2 żółtej papryki 120g fety kilkanaście czarnych oliwek 1 mała czerwona cebula sól, pieprz przyprawa gyros/kebab oregano oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Piersi(...)filety, następnie tniemy na małe paski. Doprawiamy solą,pieprzem, łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy. Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy
Moje Kuchenne RewelacjeMięso posmarować z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, pieprzem cayenne, lubczykiem, cząbrem, zaledwie odrobinką estragonu z jednej strony naciąć skrzyżnie i położyć na patelni grillowej. Podlać odrobinką oleju sezamowego. Grillować po obu stronach przewracając co jakiś czas (można użyć zwykłej patelni). Gdy mięso będzie już prawie gotowe posmarować z naciętej strony łyżeczką miodu po każdym kawałku i posypać sporymi kawałkami(...)smaki się połączyły i miód się zarumienił. Sos: Na patelni kładziemy wiśnie zalewamy whisky, dodajemy odrobinę świeżego pieprzu. Gdy wiśnie będą odmrożone ale nadal w całości zestawiamy z palnika. Grillujemy w tym samym czasie 2 plastry pomarańczy po obu stronach do momentu aż zmiękną. Makaron: Gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Dodajemy odrobinę oleju sezamowego. Mieszamy dokładnie. Mięso
KreatywnePinyprocentach polecić, myślę, że udadzą się każdemu- temu mniej i bardziej zaawansowanemu kucharzowi. Do dzieła! Pieczona pierś kaczki Składniki: 2 piersi kaczki świeżo zmielona sól i pieprz grillowane cząstki gruszki do podania Pierś kaczki nacinamy od strony skóry, tworząc ukośne linie na piersi. Doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy na 30 minut (lub więcej) do lodówki. Rozgrzewamy patelnię(...)nagrzanego do 180 stopni na 18-19 minut. Następnie wyciągamy piersi kaczki i odstawiamy by "odpoczęły" na kilkanaście minut. Tuż przed podaniem kroimy piersi na cienkie plasterki, podajemy z grillowaną gruszką. Roladki z bakłażana z nadzieniem z ricotty, gruszki i orzechów Składniki: 1 bakłażan 150 gram sera ricotta 3/4 gruszki garść orzechów włoskich łyżeczka miodu
Mango PapajaDelikatny smak owoców w połączeniu z wyrazistym wędzonym kremem czekoladowym i serkiem mascarpone stanowi idealne połączenie rewelacyjnego deseru na każdą okazję. Czas przygotowania: 10 minut, czas grillowania: 2 minuty Składniki: 12 fig przekrojonych na połowę (przekrojonych wzdłuż) 3-4 patyczki do szaszłyków 1/3 szklanki mascarpone czekoladowe Ganache (patrz tutaj ) Przygotowanie: Grill należy rozgrzać do średniej temperatury. Figi umyć i pokroić(...)wzdłużnie na połowy. Bardzo ostrożnie umieścić 3-4 połówki fig na patyczku do szaszłyków. Figi umieścić stroną cięcia do dołu rusztu i grillować przez 2 minuty aż uzyskamy ładny wzorek przypaleń od rusztu (nie przesmażyć fig!). Figi usunąć z grilla i odstawić do ostygnięcia na kilka minut. Figi usunąć z patyczków od szaszłyków. Figi podawać polane sosem Ganache z serkiem
naRuszcieMiłego grillowania w te lato! Aby było dużo słonecznych dni na to! ;)Składniki:0,7 kg kakrkówi 250 ml piwa (można tez zastosować piwo karmi o smaku kawy)100 ml naparu z kawy50 ml sosu sojowego1 łyżka octu balsamicznego4 ząbki czosnkupieprzSkładniki do bejcy mieszamy ze sobą czyli: (piwo, kawę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę). Wkładamy(...)mięso do miski i bejcujemy kilka godzin w schłodzonym miejscu. Przed grillowaniem mięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką. karkówka bejcowana w piwie i kawie
Bon Appetit Małgorzatymisce, posmarować steki, ułożyć jeden na drugim, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na parę godzin a najlepiej na noc. Przed grillowaniem doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. Posolić. Grillować 3- 4 minuty z każdej strony, w zależności od nagrzania grilla. Smacznego! Uwagi: Szkoły solenia są dwie - solimy przed lub po grillowaniu. Tym razem
Stare Garyułożyć, żeby się nie rozwalało w trakcie rolowania sushi. A teraz zdradzę Wam mój mały sekret: znajomi i Rodzina najczęściej zajadają się u mnie sushi z ... pastą z grillowanego kurczaka z majonezem!!! ABSOLUTNĄ KATASTROFĄ jest dodawanie do sushi pasty z grilowanego kurczaka z majonezem. Ale... mam to szczerze powiedziawszy gdzieś, ponieważ sushi w tej wersji smakuje mi najbardziej. Mało(...)zrolowaniu sushi możesz delikatnie krawędź nori posmarować odrobiną wody, wtedy lepiej się całość sklei.Sushi podawaj z maleńką porcją wasabi i marynowanym imbirem oraz sosem sojowym. Gotowe! Smacznego!* Pasta z grillowanego kurczaka z majonezem: mięso z dwóch grillowanych podudzi z kurczaka drobniutko posiekaj, dodaj 3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj
Słodko-Słony Świat Ilonynasza rybkę.I ją smarujemy z obydwu stron.Kilka ziarenek kolorowego pieprzu.I zostawiamy, aby się ładnie zamarynwoala, przeszła naszą przyprawą. Kiedy uznamy, że halibut jest gotowy , kładziemy patelnie do grillowania na ogniu i rozgrzewamy dość mocno. Wykładamy rybę na patelnię do grillowania i zaczynamy ładnie grillować/dusić.Ryba zacznie puszczać soki i aromat rozniesie się po całej kuchni. Aromat
Z Kuchni Do Kuchnipoprzednich recenzjach, poniżej dla zainteresowanych wklejam linki do tych postów, wystarczy najechać na nie kursorem myszki i kliknąć, wiem, wiem, wiecie o tym, ale bywa różnie :) Nowa jakość grillowania we własnej kuchni Biały kamień z Salento Ceramiczna elegancja Tu poniżej dane techniczne na skróty dla tych mniej dociekliwych ;) zdjęcie pochodzi ze strony firmy Ballarini Co teraz? Tym razem będę mniej(...)się wstydzić, że wyciągam przypalone garnki, czy takie na których danie będzie się przypalać. Fantastyczna sprawa Kochani, jakie to świetne uczucie gotować kaszę lub ryż na sypko, między czasie grillować mięsko na patelni grillowej. Kaszę wstawić do piekarnika na kilka minut, podczas grillowania ofiarować gościom możliwość poznania aromatów, zapachów wydobywających się z marynaty, świeże zioła, aromatyczne przyprawy, których zapach unosi
Blondynka Gotujemogłam nasycić się smakiem tej włoskiej kolorowej letniej sałatki. Ta sałatka to idealne rozwiązanie na wykorzystanie czerstwego pieczywa i moich dojrzewających na balkonie kolorowych pomidorków. Sałatka jest idealna do grillowanego mięsa. Karkówki, albo faszerowanej piersi z kurczaka. Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem): kawałek bagietki dojrzałe pomidorki czerwone i żółte sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżka drobnych kaparów(...)octu jabłkowego i 3 łyżek oliwy z oliwek. Polewamy nim sałatkę. Dodajemy małe listki bazylii, mieszamy razem i jemy z apetytem. Sałatkę Panzanella podajemy do mięsa z grilla np. grillowanej karkówki, grillowanego faszerowanego kurczaka lub pieczonego kurczaka. The post Panzanella (toskańska sałatka pomidorowa z chlebem) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSatay to malajsko / indonezyjskie danie składające się z kawałków lub plasterków mięsa ( kurczaka, jagnięciny, wołowiny, ryby, itp.) nabitych na patyczki, które później są grillowane i podawane z ostrymi sosami. Satay to takie nasze polskie szaszłyki, mogą być pokrojone w kostkę lub pokrojone w paseczki, zwinięte w harmonijkę i nabite na patyczki. Ostatnio przygotowywałam satay z kurczaka, który podałam z salsa(...)ananasową. Dzisiaj przygotowałam Satay z indyka pikantny. Uwielbiam mój Unold Multi 3 w 1 wykorzystuję go regularnie do grillowania mięsa. Satay jest pikantny gdyż do marynowania mięsa indyka wykorzystałam 2 łyżki musztardy z chili i imbirem, 1 łyżkę oliwi i 1 łyżeczkę syropu miodowego. Zamarynowane mięso indyka pokroiłam w długie paski i nabiłam na patyczki jak harmonijkę. Odstawiamy na minimum
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzygotować na następny dzień do pracy. Stawiam na szybkie do przygotowania posiłki, które jednocześnie są w miarę zdrowe. Tym razem przedstawiam Wam jedną z najbardziej odchudzonych wersji obiadowych: grillowana pierś z kurczaka oraz szparagi i ziemniaki ugotowane na parze. Składniki: 1/2 filety z kurczaka 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy (u mnie pieprz, zioła prowansalskie, chili i czosnek0 3 szparagi(...)ziemniaki Wykonanie: Pierś z kurczaka lekko rozbić, zamarynować w oliwie i przyprawach. Odstawić na pół godziny. Następnie mięso grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry, doprawić przyprawami i wymieszać. Ułożyć w parowniku razem ze szparagami (wcześniej usunąć zdrewniałe końcówki) i ugotować na parze. *Do grillowania została użyta Grillowa
Pasja Smakukrajach podobne szaszłyczki są bardzo popularną przekąską. Oczywiście marynaty i dodatki się zmieniają ( o składnikach głównych nie mówiąc), ale idea pozostaje ta sama- pokroić, zamarynować, nadziać na patyczki i grillować. Czas: 15 minut + 30 minut w marynacie Składniki: 15 dag filetów z łososia bez skóry biała część pora ( cienkiego) 6 pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki(...)marynaty). Jeśli ma to być danie obiadowe proponuję podawać z ryżem zmieszanym po ugotowaniu z odrobiną masła . * ja robiłam na zwykłej patelni bo nie ruszałam się z domu- grillującym polecam układanie na tackach do grillowania bo są na prawdę drobne i ciężko było by je na zwykłym grillu utrzymać
Buniabaje w kuchniSAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM to idealny pomysł na letnią przekąskę lub kolację przy kieliszku schłodzonego białego wina. Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEGRILLOWANE TOFU stanowi świetną, lekką przekąskę bez względu na porę... Artykuł Grillowane tofu pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE