grillowanie - 1500 przepisów (strona:20/100)

Recenzja GRILLA Z ODŁĄCZANYMI PŁYTAMI ENTERTAINING RUSSELL HOBBS 171

pogoda na zewnątrz nie dopisuje, sezon na grilla powoli się kończy albo już dawno minął. Warto zainwestować w grill elektryczny. Jest to super rozwiązanie dla wszelkich fanów grillowania. Można grillować w domu nawet podczas deszczu. Na grillu elektrycznym możemy przygotowywać mięsa, warzywa a nawet chlebki. Jedyne co nas ogranicza to własna wyobraźnia. Grill elektryczny jest moim ulubionym urządzeniem w domu(...)GRILL Z ODŁĄCZANYMI PŁYTAMI ENTERTAINING marki RUSSELL HOBBS kupisz go  tutaj ZALETY: Większe płyty pozwalają jednorazowo przygotować większą ilość porcji. Więc idealny dla dużej rodziny, Ruchome zawiasy umożliwiają grillowanie większych porcji żywności takich jak steki, Tacka ociekowa pomaga skutecznie odprowadzić nadmiar tłuszczu, obniżając jego zawartość w posiłkach  Grill posiada nieprzywieralną powłokę, Wyjmowane płyty, odporne na mycie w zmywarce

Bon Appetit Małgorzaty
PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA 163

PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIERZE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ CHOĆ TROCHĘ TEGO LATA W SŁOIKU I CIESZYĆ SIĘ NIM ZIMĄ,IDEALNE DO MAKARONU,MIĘS I JAKO DODATEK DO POTRAW SKŁADNIKI: 4 PAPRYKI CZERWONE 2 ŚREDNIE BAKŁAŻANY(LUB 1 DUŻY) 2 POMIDORY JEDNA CEBULKA(...)PŁUCZEMY ,OSUSZAMY PAPIEREM I SMARUJEMY PĘDZELKIEM OLIWĄ WYMIESZANĄ Z ULUBIONYMI ZIOŁAMI I SOLĄ POMIDORY ROZPARZAMY W GARNKU DO MIĘKKOŚCI Z CEBULĄ ,CZOSNKIEM I SOLĄ,NASTĘPNIE PRZECIERAMY PRZEZ SITKO GRILLUJEMY NA PATELNI GRILLOWEJ PAPRYKĘ OBIERAMY ZE SKÓRKI I MIKSUJEMY Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM I PRZETARTYMI PRZEZ SITO POMIDORAMI,DOPRAWIAMY DO SMAKU DAJEMY DO SŁOICZKÓW I PASTERYZUJEMY 10-15 MIN I GOTOWE

Swojskie jedzonko
skrzydełka w miodzie z grilla 172

grillowane skrzydełka w miodzie Bardzo możliwe, że to już ostatnie słoneczne dni tego lata, warto więc jeszcze raz uraczyć się, tą prostą i smaczną przekąską z ogrodowego grilla. Składniki Danie dla czterech osób 8 skrzydełek kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 cytryny 3 łyżki oleju sól, pieprz  Sposób przygotowania Z pieprzu, soli(...)godziny w chłodnym miejscu  Skrzydełka wyjmujemy z marynaty.  Rozgrzany ruszt grilla przesmarowujemy olejem(zapobiega to przywieraniu mięsa) i układamy zamarynowane skrzydełka przekładając je parokrotnie w trakcie grillowania. Kiedy  już wstępnie opieczemy  skrzydełka, smarujemy je pozostałą marynatą, do której dodajemy kolejne 2 łyżki miodu i grillujemy aż do momentu uzyskania karmelowej glazury z każdej strony. Podajemy

Miód i pieprz
Musaka 167

MUSAKA Składniki warzywne: - 2 bakłażany - 3 cukinie - oliwa z oliwek - sól Przygotowanie warzyw: Bakłażany oraz cukinie myjemy, a następnie kroimy na plastry grubości centymetra. Solimy je z obu stron, grillujemy na niewielkiej ilości oliwy i osączamy na papierowym ręczniku. Składniki do mięsa w sosie: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 cebule - 1 kilogram mięsa mielonego - 500 gram passaty - 100 mililitrów(...)maśle przez około 2-3 minuty. Stopniowo dodajemy mleko i mieszamy za pomocą trzepaczki. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i dodajemy żółtka. Mieszamy i odstawiamy. Składniki na warstwy:  - grillowane cukinie - grillowane bakłażany - mięso mielone w sosie - beszamel - 1 opakowanie fety (lub innego sera typu greckiego) Przygotowanie warstw: Na samym dnie naczynia układamy bakłażany, następnie cukinie. Potem mięso mielone

Życie zamknięte w smaku
Grillowany tuńczyk z sałatką po nicejsku 114

Grillowana ryba i świeże sezonowe warzywa kojarzą mi się z leniwymi, letnimi wieczorami. Pewnie dlatego nawet jeżeli wieczór nie należy do szczególnie leniwych lubię przyrządzać tego typu dania. Oprócz klasycznego grillowanego łososia, od czasu do czasu stawiam na tuńczyka. Tym razem za dodatek posłużyła wariacja sałatki nicejskiej - przygotowałam ją na bazie sałaty i fasolki szparagowej a całość podałam z dodatkiem(...)pokruszonej fety i grillowanych kawałków bagietki. Pycha

Milion Smaków
Szaszłyki z batatów, halloumi i szynki szwarcwaldzkiej z sosem z wędzonych śliwek, podane z rauchbockiem 206

ataty i ser halloumi owinięty mocno wędzoną szynką szwarcwaldzką jako grillowane szaszłyki podane z sosem z wędzonych śliwek. Znakomita przystawka do rauchbocka (wędzonego koźlaka). Zestaw, który zaskoczy niejednego degustatora piwa i wielu miłośników grillowania :) Do przygotowania sosu śliwkowego polecam śliwki "Suskie Suchlońske" z mocnym aromatem wędzonki, wyprodukowane w sposób tradycyjny przy użyciu drewna. Przygotowane kąski nadziewamy na gałązki rozmarynu i/lub(...)taką samą kostkę jak bataty, każdy kawałek owinąć przyciętym paskiem szynki. Pozostałe warzywa pokroić w kawałki, nadziać na szpatułki razem z serem i batatami, skropić oliwą. Przygotowane szaszłyki grillować po 2 minuty z każdej strony, podawać z sosem śliwkowymi i schłodzonym rauchbockiem

SzczyptaSmaQ
Golonka z dipem, ziemniakami w chrzanie i Pilsnerem 198

Golonki w piwnej marynacie to doskonały, choć niedoceniany produkt na grilla ze względu na czas przygotowania, czasem warto jednak spróbować czegoś innego, podana z ziemniakami grillowanymi w chrzanie i kuflem zimnego piwa Pilsner stanowi prawdziwą ucztę! Składniki: 2 małe golonki wieprzowe Marynata: 2 łyżki musztardy delikatesowej 1 szklanka  piwa typu Pilsner ½ szklanki soku jabłkowego 2 łyżki brązowego cukru(...)nacięcia włożyć masełko, oprószyć grubo przyprawą do ziemniaków i solą, zawinąć w młode liście chrzanu oraz sreberko. Na rozgrzanym grillu ułożyć ziemniaki oraz golonkę okręconą w folię aluminiową grillować pod przykryciem do czasu aż będą miękkie, kilka minut przed końcem grillowania golonki wyjąć ze sreberka i zrumienić skórkę na ruszcie. Podawać z kuflem schłodzonego do 8*c piwa

Wanilia i Kardamon
Grillowane polędwiczki z kurczaka w winnym sosie żurawinowym na kalafiorze 163

godz. Kalafior myjemy i rozdzielamy na różyczki. Następnie układamy go na foli aluminiowej, polewamy olejem rzepakowym (zamiast oleju można dodać masła), posypujemy solą i zawijamy. Tak przygotowanego kalafiora grillujemy na al. dente. Kurczaka z marynatą zwijamy w folię aluminiową i grillujemy, żeby mięso przeszło smakami. Gdy polędwiczki i kalafior będą już miękkie przekładamy bezpośrednio na grilla do uzyskania złotawego koloru(...)Czosnek w łupinach, przekrojony na połowę i  ser camembert w całości grillujemy. Na talerzu układamy kalafior, następnie polędwiczki, które polewamy pozostałym sosem, dodajemy ser i czosnek. Ozdabiamy świeżym oregano i doprawiamy pieprzem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Lody bazyliowo limonkowe 203

Pyszne! Jedne z najlepszych jakie robiłam. Podane z grillowaną brzoskwinią są rewelacyjne! Nie opanowałam niestety sztuki robienia lodowych kulek, ale to nie ważne - nawet w tak mało atrakcyjnym wydaniu jak na zdjęciach są warte zrobienia, a przede wszystkim zjedzenia. Z tych składników wyjdzie nam porcja ok 500 ml.  Składniki ok 20 g listków bazylii  - duża doniczka bazylii(...)włożyłam do zamrażarki. Wyjmujemy ok 30 minut przed jedzeniem, żeby troszkę rozmarzły.  Brzoskwinię umyć, podzielić na pół, wyjąć pestkę. Położyć na rozgrzanej patelni grillowej przecięciem do dołu i grillować ok 3 - 4 minut, aż pokażą  się  ciemne paski.  Przełożyć  przecięciem do góry i grillować jeszcze 4 minuty. Lody podawać z grillową brzoskwinią. Smacznego

Stare Gary
grillowane brzoskwinie z mascarpone 157

ubitą śmietankę, posiekane orzechy oraz do smaku posiekane listki mięty, mieszamy i schładzamy w lodówce. Brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie każdą połówkę smarujemy olejem i grillujemy na ruszcie z obu stron. Grillujemy ok. 5 -10 min., aż będą gorące. Przekładamy na talerz, nakładamy krem z mascarpone i polewamy syropem klonowym. Podajemy od razu. Smacznego

Domowy Smak Jedzenia
Pierś z kurczaka z serem kozim i szpinakiem 156

niż ten w panierce, chcecie, żeby było lekko i zdrowo to ten przepis jest idealny. Przepis jest bardzo prosty i szybki, przygotowanie zajmie około 15 minut. W czasie gdy grilluje się filet przygotowujecie sałatkę ze szpinaku i pomidorków. Po upieczeniu filet smarujecie serkiem kozim, nakładacie sałatkę i pyszny obiad gotowy. Jeżeli nie posiadacie w domu patelni grillowej można usmażyć filety(...)granulowany 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1. Filety z piersi przekroić na pół, rozbić. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  2. Na patelni rozgrzać oliwę, położyć filety. Grillować 4 minuty. Przewrócić na drugą stronę, grillować kolejne 3 minuty. 3. Szpinak i bazylię porwać na kawałki, cebulkę posiekać, pomidorki koktajlowe podzielić na ćwiartki. 4. Upieczone filety posmarować serkiem kozim

Moja Galeria Smaku
Sałatka ze szpinakiem i grillowanymi brzoskwiniami 168

Kolorowa, letnia i szybka w przygotowaniu sałatka ze szpinakiem, grillowanymi brzoskwiniami, borówkami oraz serem kozim. Całość dopełniają płatki migdałowe oraz dressing. Grillowane brzoskwinie smakują doskonale, są miękkie, soczyste i słodkie. Składniki: 2 garście szpinaku 2 brzoskwinie 1/2 szklanki borówek 1/4 szklanki płatków migdałowych 80 g sera koziego (użyłam sera twardego w plasterkach) Dressing: 4 łyżki oliwy 2 łyżki białego octu(...)pieprz do smaku 1. Wszystkie składniki na dressing dokładnie połączyć. 2. Brzoskwinie przekroić na pół, pestkę wyrzucić. Posmarować je odrobiną dressingu. Ułożyć przecięciem do dołu na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Pokroić na plasterki. 3. Szpinak przełożyć do miski. Dodać ser kozi, borówki, płatki migdałowe i brzoskwinie. 4. Polać pozostałym dressingiem i wymieszać przed podaniem

Moja Galeria Smaku
Szaszłyki z szynki i grillowane warzywa 177

drobiu, z dużą ilością warzyw. Choć ja osobiście wolę szaszłyki z mięsa drobiowego, to chętnie raz na jakiś czas zjadam i takie, szczególnie z dużą ilością grillowanych warzyw - wczoraj właśnie takie zrobiliśmy sobie na letni obiadek :)   SKŁADNIKI: (ok 20-22 szt) 80 dag kg szynki (po oczyszczeniu z błonek itp) 2 czerwone papryki 50 dag pieczarek (najlepiej małych(...)mięs Knorr), dolac troszkę oleju, żeby przyprawy ładnie się przykleiły, wymieszać ręką wcierając przyprawy. Cebulę jedynie sypiemy przyprawą (przy mieszaniu mogłaby się porozwalać na kawałki). 5. Nadziewać na patyczki. Grillować na niedużym ogniu do miękkości mięsa. Zamiast grillować można je oczywiście upiec w piekarniku. Ja jako że lubię to przygotowałam trochę więcej warzyw i wrzuciłam je wszystkie razem na tackę

Kto ugości moich gości?
Sałatka z porzeczkami i cukinia 133

fast  - sałatka nie wymagająca za dużo pracy wiec idealne nadaje się  na wizyty niezapowiedzianych gości - pod warunkiem, że mamy w domu: cukinię, rucole, porzeczki i fete ;) 1. Grillujemy cukinię 2. Grillujemy chleb i robimy  niego grzanki 3. Kroimy w kostkę fete 4. Rucole mieszamy z ostudzona grillowaną cukinią, grzankami i dorzucamy obraną czarną porzeczkę - dodajemy pieprz

dlaSmaQ
Roszponka. Ananas grillowany. Kasza. 152

Zimo mi się w ogóle zrobiło i przez chwilę zastanawiałam się czy aby na pewno powinnam przygotować sobie sałatkę, zamiast np. rozgrzewającej zupy. Ostatecznie stanęło jednak na sałatce z grillowanym ananasem i kaszą gryczaną. Danie łatwe i szybkie, czyli dokładnie takie jakie w tej chwili potrzebowałam. Sałatka z kaszą gryczaną i grillowanym ananasem składniki 2-3 garście roszponki 1/2 świeżego(...)będzie miękka, jednak nie rozgotowana. Odcedzamy. Ananasa obieramy, kroimy na pól. Następnie połowę ananasa kroimy wzdłuż na pól i jeszcze raz na pół. Odcinamy pozostałość środka. Każdy kawałek ananasa grillujemy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.Przygotowanego ananasa i kaszę łączymy z roszponką, mozzarellą i uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Do sałatki przygotowujemy dresing łącząc jego składniki ze sobą

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania