grillowanie - 1500 przepisów (strona:24/100)

Grillowany łosoś z sosem jogurtowo-cytrynowym i słodką sałatką 188

Grillowany łosoś z lekkim sosem jogurtowo-cytrynowym podany z sałatką na słodko. Ale jak to z arbuzem i truskawkami? Zapytają niektórzy ;) Spróbujcie a przekonacie się jak do łososia pasują słodkie owoce. Zresztą zajrzyjcie do kategorii „ryby” a znajdziecie tam mnóstwo przepisów na takie ciekawe połączenia smaków :) 2 filety z łososia (po ok. 150 g) marynata: łyżka oliwy łyżka(...)Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kosteczkę. Gotowe owoce mieszamy z mozzarellą i posiekanym szczypiorkiem. Talerze ozdabiamy glassą, nakładamy na nią łososia. Podajemy z sosem i sałatką. Smacznego :) Artykuł Grillowany łosoś z sosem jogurtowo-cytrynowym i słodką sałatką pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Grillowana kiełbaska z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą 165

morska z młynka Pieprz ziarnisty z młynka 1 ząbek czosnku Salsa: 2 pomidory 1 ogórek 2 czerwone cebule Oliwa z oliwek Kiełbasę nacinamy w prążki, przyprawiamy przyprawa do wieprzowiny. Grillujemy na bardzo rozgrzanym grillu. Cukinię obieramy, obieraczką wycinamy wstążki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy ją na foli aluminiowej i umieszczamy na grillu, grillujemy aż będzie miękka

VioletoweKucharzenie
A to Flądra! Od rybaka prosto na grilla, czyli świeża morska rybka na ruszcie 168

złapałam aparatu fotograficznego i nie wybrałam się razem z Mężem. No ale cóż, gapowe się płaci. Pozostało mi tylko zakasać rękawy i zabrać się za przygotowanie ryb do wieczornego grillowania. Składniki (na wieczorną degustację,a nie obżarstwo): 6 małych, świeżych fląderek 1 cebula sól, pieprz pieprz cytrynowy czosnek granulowany kilka plastrów cytryny masło i bułka tarta folia aluminiowa Przygotowanie: Ryby(...)było spożyć prosto z grilla, bo mąka oraz grill marny zawiodły i zbyt mocno przystała do fachowej tacki naszej produkcji ;) Na naszych wyjazdach obowiązuje etykieta turystyczna, więc nikt z grillujących nie poczuł się urażony tą swobodą jedzenia  ... Na pewno lepsza była nasza rybka od tej, którą ostatniego dnia pobytu zjedliśmy w restauracji na pożegnanie z morzem. Nie będę rozwijać

Kuchnia po mojemu
Roladki z cukinii [na dwa sposoby] 223

Cukinie, cukinie… wciąż łatwo dostępne na targach i w sklepach, tanie i smaczne. Dziś ponownie w wersji grillowanej, jednak wariacja cukiniowej przystawki. Roladki z cukinii na dwa sposoby, to zawinięty w cukinię ser feta z suszonym pomidorem oraz kremowy serek naturalny z wędzonym łososiem. Niesamowicie proste w przygotowaniu będą królować na domowych przyjęciach dla rodziny lub znajomych!   Składniki(...)smaku. Po przygotowaniu plasterków cukinii marynujemy je w oliwie z oliwek z ziołami. Moja marynata wyglądała TAK . Cukinię pozostawiamy w marynacie przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie grillujemy ją lub smażymy z obu stron na patelni teflonowej. Przed zawijaniem roladek należy odczekać aż cukinia wystygnie, inaczej ryzykujemy roztopienie serka. SPOSÓB I. Roladki z cukinii z serem feta

PastelFood
Grillowane bagietki z pastą oliwkową z kaparami i camembert 200

zielonych 🍀🌿 oliwek, kaparów, zielonej pietruszki, oleju rzepakowego i sera camembert przygotowujemy, do której prażony słonecznik dodajemy. Bagietkę 🍞 z jednej strony olejem skrapiamy, na drugiej zaś pastę nakładamy. Pod przykrywą grillujemy 🍴, a na wierzch świeżą rukolę dodajemy. Smaczne, chrupiące jako przekąska podane lub do mięsa 🍡🍗🍢, kiełbasek, jako dodatek dodane. Można też je w piekarniku przygotować i smakiem się rozkoszować.   Składniki(...)rozdrabniamy za pomocą blendera lub kroimy, dodajemy do przygotowanej pasty. Bagietkę kroimy na kromki, delikatnie smarujemy z jednej str. olejem, a na drugiej nakładamy przygotowaną pastę. Tak przygotowane kromeczki grillujemy pod pokrywą. Bagietki podajemy z świeżą rukolą. Smacznego

Moniki Smakołyki
DIABELSKA KARKÓWECZKA (Z GRILLA LUB Z PATELNI) 355

Jeśli lubicie pikantnie doprawione mięso, ta wersja karkówki zadowoli Wasze podniebienia 😉  Ostra, aromatyczna, kruchutka, dzięki godzinom, które przeleżała w marynacie. Wyjęte z niej mięso możemy grillować, albo podsmażyć, dusić do miękkości, dorobić sosik i cieszyć się pysznym , obiadowym kawałkiem mięcha. U mnie podanym z kopytkami, i piklami z ogórków.  Pychotka! 😊 Składniki na marynatę: Oczywiście ilość przypraw uzależniona jest(...)mięso przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1h, a najlepiej na całą noc.  Następnie jeśli karkówka przygotowywana była na grilla , układamy ją na aluminiowych tackach i grillujemy z obu stron do miękkości. Wersja obiadowa: Mięso obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron każdy plaster. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, i podsmażamy całość chwilę. Następnie podlewamy odrobiną

Walijskie Pichcenie
Kolorowe szaszłyki z patelni i piekarnika 202

Jeżeli chodzi o grillowanie, to niestety pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza. Nam udało się grillować tylko raz. Był boczek oraz karkówka i kiełbasa:) Miałam jeszcze straszną chęć na szaszłyki, ale… nie ma kiedy ich zrobić. Na szczęście „jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma”;) Pogoda mi planów nie popsuje

Smaki Na Talerzu
Quinoa na mleku kokosowym z grillowaną nieszpułką i dżemem brzoskwiniowym z lawendową nutą 180

minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}      Ja mam dzisiaj dla Was quinoę na mleku kokosowym z grillowanym owocem nieszpułki (może Łowicz zrobiłby nieszpułkowy dżem? ;)) i dżemem brzoskwiniowym z lawendową nutą, idealna kompozycja zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek. Zapraszam po przepis.  Składniki: 1/2 szklanki ziarna białej(...)czasu do czasu, aż quinoa zmięknie i wchłonie cały płyn. Dodajemy łyżkę oleju kokosowego, mieszamy i przekładamy ją do miseczki. Nieszpułki obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki i chwilę grillujemy z obu stron na patelni do grillownia. Układamy owoce w miseczkach z quinoą i dodajemy po 2 łyżki dżemu. Miłego dnia

Quinoa Raz!
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I PAPRYKĄ 155

Pożywna i aromatyczna SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I PAPRYKĄ, czerwoną... Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I PAPRYKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Banany grillowane z miodem i cynamonem. 134

Banany można grillować ze skórką, jak i bez niej. Do ich przygotowania dobrze jest wykorzystać miód, który dodaje deserowi słodyczy. Upieczone owoce można podawać z lodami, cynamonem, orzechami, bitą śmietaną czy w wersji dla dorosłych skropione alkoholem. Jak kto lubi. Smakują wyśmienicie. I może zabrzmi to dziwnie, ale pierwszym skojarzeniem, jakie przyszło mi do głowy to, że te banany(...)wyciąć na całej długości pasek o szerokości ok. 1 cm. Lekko odchylić skórkę i polać przygotowanym sosem miodowo-cynamonowym. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym (lub tacce na aluminiowej) i grillować w piekarniku lub na ruszcie do momentu aż skórka całkiem ściemnieje

zadanie-gotowanie
Fit Majówka – które mięsa, warzywa, owoce można grillować? 158

grillem. To połączenie jest idelane i nie wyobrażam sobie, żeby nawet pogoda mogła pokrzyżować te plany. Aby nie dać się rutynie i wprowadzić bardziej fit wersje potraw podczas wspólnego grillowania, warto sięgnąć na zakupach po różne rodzaję mięs, warzyw i  Continue Reading Artykuł Fit Majówka – które mięsa, warzywa, owoce można grillować? pochodzi z serwisu Głodni Wrażeń

Głodni Wrażeń - fit przepisy
KURCZAK Z GRILLA PO MEKSYKAŃSKU 193

składniki, które bardzo lubię i które idealnie do siebie pasują, podane w orzeźwiającym i jednocześnie sycącym daniu.  Filety z kurczaka zamarynowałam w meksykańskiej mieszance przypraw, a następnie krótko grillowałam na mocno rozgrzanej patelni grillowej.   Tak przygotowane, lekko pikantne, soczyste i aromatyczne,  skropiłam sokiem z cytryny i podałam z pikantnym ryżem, ulubioną sałatką oraz kleksem jogurtu naturalnego(...)grubości filetów. Układamy je na arkuszu papieru do pieczenia i oprószamy wszystkimi przyprawami. Nacieramy oliwą. Jeśli możemy, odstawiamy do zamarynowania (można na noc). Kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i grillujemy po około 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy świeżą kolendrą. Podajemy z  ugotowanym ryżem, ulubioną sałatką oraz jogurtem naturalnym i sosem pomidorowym

cool and minty
SALATKA Z GRILLOWANA POLEDWICZKA I TRUSKAWKAMI 134

SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICZKĄ I TRUSKAWKAMI "UŚMIECH LATA" Pięknie, smacznie, zdrowo...kolorowo!!!! :)  I tak ma właśnie być - pyszna, prosta sałatka . Są tu warzywa, owoce i kawał mięska, wszystko pyszne i idealnie przyrządzone,  prawdziwa uczta dla przyjaciół i rodziny. Bajeczne kolory, rozmaita tekstura, smaki w sam raz skomponowane w daniu to najlepszy sposób na wywarcie wrażenia! Truskawki i delikatna(...)pieprzem. Krok 2. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, nacieramy ulubionymi przyprawami do mięsa , kroimy w poprzek na plastry, każdy oprószamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek - grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie do miękkości (zdejmujemy z grilla, przykrywamy i dajemy chwilę "odpocząć" ), gotowe polędwiczki tniemy w paski - część ugrillowanych plastrów odkładamy na bok w ciepłe miejsce - ułożymy

Moja Książka Kucharska
Pałki z kurczaka z serkiem Apetina 156

półkach sklepowych możemy znaleźć kremowe serki Apetina do dań przygotowywanych na ciepło. Wybór smaków jest ogromny, ja zdecydowałam się na grillowaną paprykę z oliwkami. Kiedy przeczytałam na opakowaniu, że są idealne dla osób zabieganych, w głowie pojawił mi się pomysł w jaki sposób chcę go wykorzystać:) Bardzo prosty pomysł, dla zabieganych właśnie. Serek delikatnie doprawiłam jeszcze solą i pieprzem oraz(...)się), to i tak serek zdążył oddać smak zarówno mięsu jak i samej skórce, która wyszła niebywale chrupiąca i pyszna. 5 podudzi kurczaka 1 opakowanie serka kremowego Apetina – Grillowana Papryka i Oliwki 1 łyżeczka tartego parmezanu 1-2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz słodka papryka w proszku po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej 1 cebula

Smaki Na Talerzu
Akademia Kulinarna GoCook  i przepis na najlepszą zupę minestrone 187

eventy dla firm. Większość warsztatów prowadzi doświadczony szef kuchni Bogdan Magierski. Często są to kuchnie świata np. amerykańska, tajska czy hiszpańska, ale są też kursy zawodowe dla kucharzy czy grillowanie (przy takim pięknym ogrodzie nie ma co się dziwić, że grillują). Ja byłam na warsztatach kuchni włoskiej.   Co dobrego nauczyłam się robić? W menu znalazł się przepis na cały

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania