grillowanie - 1500 przepisów (strona:34/100)

Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 144

plastry, wkładamy do pojemnika i dodajemy jogurt, przyprawy i 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Indyka dokładnie mieszamy w marynacie, przykrywamy pojemnik i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy około 10 minut. Podajemy z sosem przygotowanym następująco: W garnku lub na patelni, rozgrzewamy olej i podsmażamy włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Smażymy tak długo aż zacznie brązowieć. Dodajemy wtedy łyżeczkę cukru(...)Wrzucamy rozmaryn i gotujemy przez 8-10 minut. Po tym czasie sos przecedzamy przez drobne sitko i dodajemy posiekane pomidory. Gotujemy sos jeszcze przez 2-3 minuty. Podajemy z grillowanymi bakłażanami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Grillowany kurczak z cukinią 158

przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, papryka ostra, oregano) Przygotowanie: Ryż ugotować. W międzyczasie umyć i pokroić drobno kurczaka, paprykę i cukinię. Cebulę posiekać w piórka. Rozgrzać patelnię do grillowania z odrobiną oliwy i wrzucić kurczaka z cukinią. Podgrillować ok 5 minut i dodać paprykę z cebulką.  Po kolejnych 5 minutach dodać koncentrat pomidorowy i wodę (grillować do częściowej

ChilliJemy
Grillowany boczek w miodowo - pomidorowej marynacie 178

Sezon grillowy w pełni więc chciałam Wam Kochani przedstawić grillowany boczek w całej swej okazałości w panierce, która nie jest słodka, a delikatnie pikantna. Uwielbiam podawany z sosem czosnkowym :)  Składniki: 80dag chudego boczku 3 duże łyżki ketchupu pikantnego 3 duże łyżki oliwy duża łyżka miodu naturalnego 3 ząbki czosnku sól, pieprz  zioła prowansalskie bazylia oregano majeranek ostra papryka(...)wyciśnięty przez praskę czosnek (można tez drobno pokroić). Wymieszać dokładnie. Boczek włożyć do miski i obtoczyć w panierce. Wstawic pod przykryciem do lodówki na 1-2 godziny.   Grillować do zarumienienia. Smacznego :)   A tak wygląda prosto przed zjedzeniem

ChilliJemy
Spaghetti z sosem pomidorowym i grillowanym kurczakiem 148

Bardzo lubię tradycyjne spaghetti bolognese, ale czasem dobrze jest troche urozmaicić stare przepisy. Dzisiaj makaron spaghetti podano na talerzu z sosem pomidorowym, grillowanym kurczakiem i żółtym serem. Szybkie w zrobieniu, sycące i bardzo aromatyczne. Polecam :)   Składniki: 50dag makaronu spaghetti puszka pomidorów krojonych bez skórki garść świeżej bazylii natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 20dag sera żółtego duża pierś(...)wyciskamy przez praskę do sosu. Po ok 5 minutach odstawiamy do lekkiego przestudzenia i blendujemy na gładką masę. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy lekko solą, pieprzem oraz papryką i grillujemy z każdej strony. Ser żółty trzemy na tarce do miseczki. Umyta natkę pietruszki drobno siekamy. Makaron układamy w średnio głębokich talerzach. Polewamy go sosem, na który wykładamy kurczaka. Posypujemy żółtym

ChilliJemy
Łosoś norweski w letniej marynacie, grillowany w papilotach z liści klonu 135

Różowo, letnio i przyjemnie, bo łosoś jest rybą wyjątkową. Moja wersja, grillowana w papilotkach z liści klonu, to jeden z tych przepisów, który można dopisać do listy "gdyby zabrakło folii aluminiowej". Sprawdzają się one w tej wersji wyjątkowo dobrze, a ryba nabiera delikatnie ciekawego posmaku. Dla 4 osób 2 ok. 250-gramowe świeże filety z łososia norweskiego 1,5 pęczka(...)rzepakowego. Wrzucamy pokrojoną w kształt "frytek" obraną marchewkę i doprawiamy ją solą oraz pieprzem, a następnie zalewamy wodą. Gdy woda zawrze, na patelnię dodajemy masło i łyżeczkę cukru. Marchewkę grillujemy do momentu, aż woda odparuje, najlepiej na niezbyt wielkim żarze, by dokładnie zmiękła, a by nie było potrzeby ciągłego uzupełniania płynu. Do tego surówka ze świeżego, zielonego ogórka i pomidorów

Kuchenna Kontrrewolucya
Pikantna sałatka z grillowanymi szparagami, mozzarellą i suszonymi pomidorami 145

wiele fajnych produktów z trwającego właśnie w  Lidlu Tygodnia włoskiego. Postanowiłam wykorzystać kilka z nich do przygotowania kolacji imieninowej dla moich bliskich. I tak właśnie powstała sałatka z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i mozzarellą :) SKŁADNIKI 250 g cienkich zielonych szparagów 150 d mozzarelli mini (po odsączeniu) garść suszonych pomidorów  (pomodori secchi) 3 plastry szynki parmeńskiej 8 pomidorków cherry(...)zdrewniałe końce i obieramy do 1/3 wysokości. Kroimy na cztery części. Na patelni grillowej podsmażamy na łyżce oliwy (bez części z główkami) przez 3-4 minuty. Dokładamy główki i grillujemy razem jeszcze przez 3 minuty. Studzimy. Mozzarellę odsączamy, suszone pomidory kroimy na małe kawałki, pomidorki cherry na połówki. Szynkę parmeńską kroimy w krótkie paseczki. Mieszamy ser, szynkę i wszystkie warzywa

Moje Kuchenne Rewelacje
Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu 160

dodatkiem do mięs z grilla. Wykorzystując go do drobiu polecamy dodać odrobinę curry aby jeszcze bardziej podkręcić jego smak. Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu is a post from: naRuszcie.pl The post Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Polędwica wołowa i sos z czerwonego wina 230

grubości 2 centymetrów. Przed obróbką mięso powinno mieć pokojową temperaturę. Polędwica nie wymaga zbyt wiele przypraw. Czarny pieprz, sól i gałązka rozmarynu do smażenia wystarczy w zupełności. Polędwicę można grillować lub smażyć. Należy przy tym pamiętać aby mięso było w środku różowe czyli tak zwane medium rare. Do wołowej polędwicy polecam klasyczny sos z czerwonego wina ugotowany na cielęcym bulionie(...)jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Mięso podałam z młodymi ziemniakami jak również z gnocchi . Ekstra lampka wina do obiadu wskazana. Grillowana polędwica wołowa Składniki: 4 porcje 600 g polędwicy wołowej sól i pieprz do smaku 1 gałązka świeżego rozmarynu olej do smażenia Sos z czerwonego wina 300 ml czerwonego wina, wytrawne 1 mała czerwona cebula 2 gałązki świeżego tymianku

codojedzenia
GRILLOWANE FILETY Z KURCZAKA Z TRUSKAWKAMI W SOSIE BALSAMICZNYM 270

GRILLOWANE FILETY Z KURCZAKA Z TRUSKAWKAMI W SOSIE BALSAMICZNYM Uwielbiam łączyć różne rodzaje mięsa z owocami, dlatego zaszalałam z kurczakiem i truskawkami i wyszło danie znakomite :) Zaskakujące połączenie soczystego kurczaka z słodko-winnym sosem balsamicznym z truskawkami to moja dzisiejsza propozycja dla Was. Filety z kurczaka możecie przygotować na patelni grillowej albo w sezonie na prawdziwym grillu lub poza(...)płatkami chili) i tymiankiem. Obtocz w marynacie obrane z błonek filety. Mięso możesz wstawić na 1-2 h do lodówki albo pominąć ten krok i od razu je grillować lub smażyć na rozgrzanej patelni grillowej lub zwykłej. Opiekaj mięso około 4 minuty z każdej strony. SOS: W garnuszku wymieszaj ocet balsamiczny z miodem, oliwą, masłem, solą i pieprzem. Zagotuj całość

Słodko-Słony Świat Ilony
Szparagi w boczku 199

Sezon szparagowy w pełni. Najprostsze rozwiązania  są chyba najlepsze.  My uwielbiamy je z piekarnika, a jak pogoda dopisuje podawane są grillowane. Idealnie  prezentują się na półmisku porcelanowym Mlata Bogucice.  Składniki: pęczek szparagów zielonych  cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy(...)wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag) ew. mielony pieprz Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię

Malinowe Pocałunki
Grill: szparagi w mielonym mięsie 133

Uwielbiam szparagi (zwłaszcza te zielone) i nie wyobrażam sobie, żebym nie zaraziła Cię tym uczuciem. Grillowane są boskie, ale mój mąż zawsze twierdzi, że przydałby się do nich jakiś mięsny akcent. Postanowiłam, więc te zielone cudowności wykorzystać jako patyczki grillowe. Patyczki? Pewnie pomyślisz, że zwariowałam? Nic z tych rzeczy! Zerknij na przepis i wszystko stanie się jasne. Wyszło pysznie, więc(...)niego pokrojoną papryczkę,cebulkę i 2 duże łyżki ketchupu z jalapeno. Całość dokładnie wymieszaj. Zrób kulkę z mięsa i w jej środek włóż szparaga (uformuj w dłoniach). Całość grilluj na tacce lub w  naczyniu żaroodpornym ok. 10-20 minut w zależności od grilla. Szaszłyki będą gotowe, gdy mięso się zarumieni. Biorę udział w  akcji #widzimysienagrillu i Ciebie drogi

Wielki apetyt
Sałatka z grillowaną cukinią, kurczakiem i pomidorkami 206

poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam Was na lekką sałatkę z grillowaną cukinią. Do przygotowania sosu użyłam  Wielkopolskiego Oleju Lnianego , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . SKŁADNIKI: 5 liście sałaty kruchej, 10 liści sałaty dębowej, 1/2 cukinii, 1 filet z piersi kurczaka, 10 pomidorków cherry, 1 ogórek, 1 łyżka oleju, sól, pierz, Sos: 1,5 łyżki Wielkopolskiego Oleju Lnianego SEMCO(...)kurczaka gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmuję i kroję w kostkę. Cukinię kroję w plastry. Oprószam solą oraz pieprzem. Cukinie skrapiam olejem i układam na rozgrzanym grillu. Grilluję po około 4 minuty z każdej strony.  2. Pomidorki cherry przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w półplasterki. 3. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam.Do sałaty dodaję kurczaka, cukinię, pomidorki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierś z indyka w imbirze 101

jedno z bardziej dietetycznych mięs i jednocześnie o dużej zawartości białka. A do tego bardzo smaczne, dlatego warto urozmaicić nim swoją dietę. Poniżej przepis na lekkostrawne danie z grillowanej indyczej piersi z domieszką imbiru, który nadaje daniu wyrazistości. Nie pomijajcie etapu marynowania bo dzięki niemu pierś nie będzie sucha. I koniecznie pilnujcie czasu grillowania bo zbyt długi również wysusza

Milion Smaków
Grillowana ciabatta ze szparagami, camembertem i szynką parmeńską 182

szczęścia potrzeba tak niewiele składników... A i mała rada: jeśli rano nie znajdziecie czasu na gotowanie szparagów, to zróbcie to po prostu dzień wcześniej - też będą niezłe. To co? Grillujecie szparagową bułę razem ze mną? Składniki: 1 ciabatta (lub inny rodzaj ulubionego pieczywa) kilka zielonych szparagów ugotowanych al dente kilka plastrów camemberta (lub innego ulubionego sera) plasterek (albo nawet(...)połówką i połóż na nagrzanego elektrycznego grilla lub grillową patelnię. Przypiekaj z obu stron, aż ciabatta będzie rumiana. Następnie ciesz się idealnym śniadaniem. ;) PS. Szynkę możesz dodać również po grillowaniu. Włosi uważają, że obróbka cieplna prosciutto , to grzech; według mnie pyszny, ale jednak ciężki

Food Square
50 twarzy żeberek z grilla 131

czeka Gray ani tym bardziej helikopter. Czeka ktoś inny, o niego trzeba dbać i trzeba go żywić a być może kupi wam ten cholerny śmigłowiec. Okres wiosenny sprzyja grillowaniu, to chyba wszyscy Polacy lubią, a to okazja, żeby posiadany zadatek na milionera nakarmić żeberkami. Sprzedam wam patent na żeberka idealne. Potrzebujemy: 2 kg mięsnych żeberek główkę czosnku 3 duże cebule(...)wsadzamy żeberka. Zostawiamy na całą noc. Minimalnie 12h. Po upływie tego czasu żeberka wyciągamy z marynaty, osuszamy ręcznikiem, mieszamy składniki glazury i smarujemy nią żeberka. Jeśli nie mamy możliwości grillowania, to rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni i pieczemy żeberka około 30 min. Na tym tłuszczu co się wytopi można odsmażyć młode ziemniaki Smacznego! Post 50 twarzy żeberek z grilla pojawił

ladykitchen