Zupa krem z fenkuła - kopru włoskiego (Vellutata di finocchi)

Zupa krem z fenkuła - kopru włoskiego (Vellutata di finocchi)

Zupa krem z fenkuła - kopru włoskiego (Vellutata di finocchi)

Fenkuł  jest bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Cz ę sto gości na naszym stole ze względu na jego chrupkość, anyżkowy zapach, który zatraca sie podczas gotowania. Ugotowany jest słodkawy i bardzo delikatny w smaku.  Bardzo popularny  ze względu na jego wszechstronne właściwości lecznicze.  Wystarczy 1 fenkuł , żeby pokryć dziennie zapotrzebowanie na witaminę&... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, zupa krem, krem, imbir, zupa warzywna

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.