Ratatouille inaczej

Ratatouille inaczej

Ratatouille inaczej

Ratatouille to jarska potrawa prowansalska, danie nieco nawiązuje do popularnego w Polsce, choć zupełnie nie rodzimego, bo przecież węgierskiego leczo . Ratatouille opiera się na składnikach warzywnych, przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, papryce, pomidorach i cebuli. Podobnego jarskiego gulaszu można szukać na terenie całego basenu Morza Śródziemnego, gdyż Włosi maja swoją peperonatę , Grecy briam , Maltańczycy kapunatę , a w Andaluzji zjemy pisto . Moja wersja ratatouille to nawiązanie do tarty lub pizzy w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Kompromis

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Ania PetrynaAnia Petryna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, sosy, tarta, papryka, cukinia, sos pomidorowy, mielone, bagietka, gulasz, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy, suszone pomidory, gulasz po węgiersku, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, pizza na patelnie, tarta na słodko

Inne przepisy z Słodki Kompromis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.