Uwielbiam takie kanapki! Duszone na maśle liście botwiny, karmelizowany rabarbar oraz duszone szparagi a całość uwieńczona jajkiem w koszulce i orzeszkami pinii. Z pewnością to nie jest ten rodzaj kanapki, którą weźmiecie w dłoń i po prostu zjecie. Jest to wykwintna, bardzo wiosenna kanapka, której smak na długi utkwi w Waszej głowie. Chrupiące szparagi, delikatnie maślane liście botwiny oraz słodko- kwaśny rabarbar a całość połączona kremowym żółtkiem ugotowanego w koszulce jajka i chrupiącymi, prażony... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...