Urokiem urlopu i posiadania własnego warzywnika jest niespieszne przygotowanie pierwszych w tym roku warzyw. Na tygodniu jedliśmy pierwsze fenkuły i pomidory, dziś rozpoczęłam sezon na ogórki, cukinie i brokuły. Moja pierwsza propozycja to ich grillowanie. Składniki : młoda cukinia brokuł oliwa sól mieszanka świeżych ziół: majeranek, mięta, koperek, natka pietruszki, bazylia właściwa, bazylia czerwona, bazylia siam queen Cukinię pokroić wzdłuż na połówki. Podziurawić miąższ widelcem. Brokuł podzielić na różyczk... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)