Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim

Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim

Grillowane białe szparagi w ostrym cieście francuskim

Białe szparagi delikatnie podgotowane, w ciasto francuskie pozawijane, na ostro doprawione, zostały na grillu upieczone. Takie szparagi można w piekarniku przygotować i na ciepło jak i zimno jako przekąskę serwować.  Składniki: 10 - 12 białych szparagów, 1 opakowanie ciasta francuskiego, pieprz czarny świeżo mielony, suszona papryczka chili świeżo mielona. Przygotowanie: Szparagi ze względu na lekko zdrewnienie skórki obieramy obieraczką do warzyw, pomijając główki. Odcinamy zdrewniałe końcówki. Należy pami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, mielone, ciasto, francuskie, grill, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pieczenie, przekąska, przekąski, ciasto francuskie, warzywa, dania z grilla, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, mielone z warzywami, warzywa z grilla, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.