Zupa z grillowanych szparagów

Zupa z grillowanych szparagów

Zupa z grillowanych szparagów

1 kg szparagów, oliwa, 3 żółtka, 150 ml śmietany (10% jogurtowa), sól, gałka muszkatołowa, cukier, sok z cytryny (2-3 łyżeczki), Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, skropić oliwą. Szparagi grillować, aż będą prawie miękkie. Pokroić na mniejsze kawałki i zalać 800 ml gorącej wody. Zagotować, zmiksować. Doprawić do smaku solą, cukrem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Przetrzeć przez sito. Żółtka wymieszać ze śmietaną. Wlać trochę gorącego przecieru do śmietany, zamieszać, następnie mieszaninę żó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.