Jak powszechnie wiadomo Ola uwielbia wszelkiego typu elektroniczne gadżety, ale nie spodziewałem się, że kiedyś zapała aż tak wielką miłością do sprzętów kuchennych. Tym razem Jej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawiele więcej (zajrzyjcie chociażby na fanpage JEdynie, gdzie się zaopatruję w dynie różnego rodzaju) i każda ma inny smak i dedykowana jest innym daniom. Dzisiaj zapraszam Was na prostą zupę krem z dyni. Jej przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu. Jeśli jednak wolicie bogatszy smak, zapraszam na zupę dyniowo-warzywną. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćPoczątek maja to najlepszy czas na wykorzystanie darów Matki Natury. Można wtedy wzbogacić domową spiżarnię o takie rarytasy jak angielski sos miętowy, sok z młodej pokrzywy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataminutach gotowania przelewamy bulion przez sito i mamy bazę do naszej zupy. Jeśli nie macie wywaru rybnego możecie użyć warzywnego, choć rybny byłby lepszy. Do zupy dodajemy drobno posiekane warzywa, a kilka minut przed końcem gotowania owoce morza i ryby, które wcześniej marynujemy w sosie sojowym Kikkoman Less Salt. Nuda zabija radość życia, dlatego(...)natki pietruszki. Kleks zielonego mojo przygotowanego z dodatkiem naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman zamiast soli to jak wisienka na torcie, zwieńczy dzieło i smakowo dopracuje naszą prostą zupę :) Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Porcje: 4 Czas przygotowania: 45 minut Stopień trudności: łatwe Zupa Składniki: 300 g filetów z ryb ze skórą (np. dorsz i/lub łosoś
SzczyptaSmaQCo to jest tadka indyjska indyjskie techniki kulinarne Co to jest tadka indyjska - zapytała podczas warsztatów kulinarnych jedna z uczestniczek. Przy okazji uświadomiła mi, że kuchnia
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSoli używamy praktycznie każdego dnia. Nawet jeśli sami nie dodajemy jej do potraw, to i tak sól spożywamy. Warto więc czasem zastanowić się czym właściwie doprawiamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPewnie każdemu z nas zdarzyła się sytuacja, że dostaliśmy od znajomych przepis na super jedzonko, tylko...... za cholerę nie mogliśmy nigdzie kupić jakiegoś składnika
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOgnisty cydr ziołowy syrop przeziębienie i podniesienie odporności Co to jest ognisty cydr Ognisty cydr czyli oxymel to naturalny syrop na przeziębienie, grypę i podniesienie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDomowy syrop z czosnku na odporność najczęściej doceniamy w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasila się okres zachorowań na grypę i przeziębienie. Choć zapach i aromat czosnku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZalewa octowa Przepis na zalewę octową do ogórków, papryki konserwowej, grzybów, śliwek i ryb. Zalewa octowa decyduje nie tylko o trwałości, ale także o
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLemoniada z imbirem domowa lemoniada na upały Lemoniada z imbirem, jabłkami, sokiem jabłkowym i cytryną to idealne rozwiązanie, kiedy czujesz się zmęczona, potrzebujesz orzeźwiającego napoju
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzarlotka z budyniem przepis na szarlotkę na kruchym cieście Szarlotka z budyniem i kruszonką - przepis na jedno z tych ciast, które piekę bardzo często, niezależnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDystrybutor gorącej wody - co to jest i do czego służy dozownik - czajnik z wkładam filtrującym Dystrybutor gorącej wody - co to jest za urządzenie wie chyba każdy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPatelnia tytanowa - czy warto kupić jak wybrać najlepszą patelnię Nieczęsto zdarza mi się polecać na blogu naczynia kuchenne, jeśli już to koncentruję się na małym i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata