Chana Masala - ciecierzyca ze szpinakiem lub z pomidorami

Chana Masala - ciecierzyca ze szpinakiem lub z pomidorami

Chana Masala - ciecierzyca ze szpinakiem lub z pomidorami

Składniki:   1 puszka ciecierzycy (zwanej tez cieciorką) 1 mała cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku drobno posiekane 3 łyżki oliwy z oliwek   2 łyżki soku z cytryny lub łyżeczka startego imbiru  1/2 łyżeczki chili lub pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki curry w proszku 1/2 łyżeczki kolendry w proszku  1/2 łyżeczki kminku mielonego 1/2 łyżeczki garam masala 1 duży pęczek szpinaku (ok 25 dag lub szpinak mrożony)   lub w drugiej wersji puszka bardzo drobno krojonych pomidorów sól i pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.