Marokański kurczak z figami

Marokański kurczak z figami

Marokański kurczak z figami

Zapraszamy na fotorelację z Maroka pt. " Jest zima to musi być zimno " (link) Składniki 6 pojedyńczych piersi z kurczaka   2 łyżki stołowe drobno posiekanych migdałów       1/2 szklanki drobno pokrojonych suszonych fig lub 2 - 3 świeże figi (drobno pokrojone)   półtorej łyżki stołowej miodu   1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (wbrew pozorom da się to kupić w Polsce, produkuje je m.in. firma Prymat )   2 łyżki stołowe masła lub oliwy do smażenia opcjonalnie - jeśli chce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kurczak, sosy, figa, roladki, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, zupa pomidorowa, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, prosta zupa, papryka, mięso, proste ciasto, sos pomidorowy, kurczak w miodzie, sos do kurczaka, sos do mielonego , sałatka z kurczakiem, potrawy z kurczaka, ciasto na zimno, dania z piersi kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, kurczak z papryką

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.