Marokański kurczak z figami
Marokański kurczak z figami
Zapraszamy na fotorelację z Maroka pt. " Jest zima to musi być zimno " (link) Składniki 6 pojedyńczych piersi z kurczaka 2 łyżki stołowe drobno posiekanych migdałów 1/2 szklanki drobno pokrojonych suszonych fig lub 2 - 3 świeże figi (drobno pokrojone) półtorej łyżki stołowej miodu 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego (wbrew pozorom da się to kupić w Polsce, produkuje je m.in. firma Prymat ) 2 łyżki stołowe masła lub oliwy do smażenia opcjonalnie - jeśli chce... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, kurczak, sosy, figa, roladki, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, zupa pomidorowa, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, prosta zupa, papryka, mięso, proste ciasto, sos pomidorowy, kurczak w miodzie, sos do kurczaka, sos do mielonego , sałatka z kurczakiem, potrawy z kurczaka, ciasto na zimno, dania z piersi kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, kurczak z papryką
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz